PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 800 Yillik Hani Yağmaladilar


~*İNB_37*~
12-02-2008, 07:31 PM
800 YILLIK HANI YAĞMALADILAR



Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 23. kilometresinde bulunan 815 yıllık tarihi Yenice Hanı, tarihi eser hırsızları tarafından talan edildi.
Kütahya'daki tarihi eserlerin yok olmasına tepki gösteren Yenice Köyü sakinleri, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan Yenice Han'ın restore edilmesini istedi.


Köy muhtarı Sait Açıkgöz, "Tarihi eserler, kısa yoldan zengin olma hayali kuran hırsızlara teslim edildi. 1980 yılına kadar han olarak kullanılan 815 yıllık tarihi yapının içi adeta bir köstebek yuvasını andırıyor. Defineciler, hanın içerisinde bulunan kitabe ve değerli taşları söküp götürmüş.Tarihi yapıya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün sahip çıkmasını istiyoruz" dedi. Açıkgöz, Vakıflar Bölge Müdürü Hasan Gök'ün tarihi yapıyı ayağa kaldırmak için çaba göstermesini istedi.

Selçuklular tarafından inşa edilen tarihi hanın Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde de hizmet verdiği öğrenildi. Çaldıran Savaşı'ndan dönen Yavuz Sultan Selim'in, 815 yıllık tarihi handa bir gece mola verdiği, aynı handa Evliya Çelebi'nin de defalarca kaldığı rivayet ediliyor. ***ALINTIDIR***

http://tayproject.eies.itu.edu.tr/imjpg/haber25/800/r1.jpg