PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : milelab explorer se pro


MüJDeCi
10-20-2008, 06:07 PM
Selamünaleyküm.
Sizlerin Fikirlerini ögrenmek Istiyorum Minelab Explorer Se Profesyonel Bir Dedektör Aldim Bununla Ilgili Bildiklerinizi Yazarsaniz Sevinirim. Benim En çok Merak Ettiğim Kaç Metre Gösteriyor Ve Ne Büyüklükte Gösteriyor. Fikirlerinizi Bekliyorum Saygilarla

kandela
10-21-2008, 08:32 AM
A.s arkadaşım hiç bir defineci makinasız olmaz kanısındayım.Almakla iyi yapmışın inşallah fazla bir fiyatta vermemişsizdir.Ben minelap kullanmadım fakat iyi dedektörler olduğunu duydum.Genelde tek para toplanır bu tip makinalarla derinlik konusunda fazla bişey beklemen yanlış olur kanısındayım.Sana en güzel bilgileri TÜMÜLÜS nikli arkadaşımın aktaracağını sanıyorum.

Allah Herkese Nasip Etsin.

Saygılar,

knight
03-09-2009, 12:05 AM
cihazın hayırlı olsun kardeş bilgim olsaydı sana yardımcı olmaya çalışırdım inşallah bilgi dağarcığım çoğaldıkça bende yeni arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım

JOVİYANUS
03-09-2009, 07:52 PM
müjdeci kardes cihazın hayırlu ugurlu bereketli olsun İNSALLAH

kayzer1915
01-06-2010, 01:42 PM
[sıze="5"]bu yqazının muhatabı arkadaşlar şu an sitede değiller ve yazı uslubunuzda çok bozuk lütfen daha nazik olalım dayı[/sıze]

kayzer1915
01-26-2010, 07:21 PM
tamam dayı bilen bilsin ozaman teskr

hutame
02-01-2010, 10:06 PM
ben şahsen hıc bır dedektöre ınanmam..sadece dökuntu yuzeyde olmalıkı ış yapsın..inş hayrını görun arkadaşim..saygılar

dr.defineci
02-03-2010, 09:10 AM
sn müjdeci aldınız hayırlı olsun derinlik için metre demişsniz alırkende size metre bazındamı derinlikleri verdiler şunu bu cihaz vlf (weriy low frenqas ) sismeiyle çalışan bir dedekör türüdür bu dedektör en iyi toprak koşulunda tek para toplanabilecek bir dedektör dür metreylen işin yok bu dedektörde ferros maddelerde belki metreyi bulursun ama bu lazım değil soy metal dediğmiz non ferros maddeleri algılabilecek derine inebilecek yani kütle derin aramaksa niyetiniz tercihiniz yanlıştır bu cihazla derine inmeniz mümkün değil sorunuz olursa yardımcı oluruz saygılar

hutame
02-03-2010, 06:30 PM
dr.defineci dostum döktürmüşsun...guzel bilgi ne iş yaptıgını anladık ..saygılar

ozooo
02-07-2010, 03:37 AM
MİNELAP<EXPLORER<SE<PRO

S.A arkadaşım öncelikle hayırlı uğurlu olsun

cihaz hakkında bildiklerimi paylaşmak istedim uygun görürseniz

piyasa fiyatı 1800tl ile 2400tl arası pazar satışları vardır. ve kesinliklen tek tekcilik için taşarlanmıştır hemDE AYRIMLI MODLUDUR ne kadar ürünün açıklamasında 28 Frekans lı dense toplam genelinde çalışma gurubunda 7-11 ayrı frekans ile çalışmaktadır.
11”DD arama bobini kullanmakta olup Tam Bant Spektrum 1.5kHz ila 100kHz arasında çalışmaktadır AYRIMLI MODDA MİNİMUM 20-25CM MAXİMUM 30-40 CM DENDİR tabi hernekadar MİNERALDEN AZDA ETKİLENSE toprak ve arazi yapısına göre %20-25 arası değişiklik göstermektedir. AYRIMSIZ MODDA İSE BU SİNGAL TABLOSU MAXİMUM 80CM-1METRE ARASIDIR FARKLILIK SÖZKONUSUDUR TABİ önemli bir yanı ise bu farklılığı KULAKLIKLI KULLANIMI VE KULLANMA KLAVUZUNDAKİNİN AKSİNE sensivity ETKİLENMEYECEGİ DERECE YÜKSEK DEĞERLERDE KULLANMAK VE YİNE ÖNERİLEN gain AYARININ 8 DEĞİLDE 10 DA KULLANILMASI VE SON OLARAK treshold DUYULABİLECEK KADAR DÜŞÜRLMESİ CİHAZIN İSTİKRARINI VE KARARLILIĞINI GÖZLE GÖRÜLEBİLECEK KADAR ARTTIRMAKTADIR

PÜF BİR NOKTA DD BOBİNLERDE CİHAZI İLK AÇDIGINIZDA MUHAKKAK DD BOBİN TOPRAĞA OLABİLDİĞİNCE YAKIN OLSUN.

ÜSTE BELİRTDİĞİM AYARLARDA KULLANILDIĞI TAKDİRDE OBJELERDE FARKLI SES SİNYALLERİ OLUŞMAKTA DEJAVANTAJI İSE BATARYANIN NORMALİNDEN 4DE 2-3 ARASI GİTMESİDİR.

BU LİNGLERİ İNCELERSENİZ DAHA FAZLA BİLGİ EDİNEBİLİRSİNİZ

http://video.google.com/videosearch?hl=tr&rlz=1R2AMSA_trTR365&oq=&q=minelap+explorer+se&um=1&ie=UTF-8&ei=XQtuS4C7Ioj04gaO2L2qBw&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CBcQqwQwAw#

http://209.85.229.132/search?q=cache:IZZuOzYczUIJ:www.mdcelektronik.com/explorer.html+minelap+explorer+se&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

ozooo
02-07-2010, 03:45 AM
S.a önemli bir bilgi ise ayrımlı modda çalıştırdıgınızda cihazın ötdüğü yerden degersiz birşey çıkmasını istemiyorsanız
muhakak arama bobinini sağlı sollu yön dede sinyal alımalı mesela sağdan sola dogru gitdiğinde nasıl ötüyorsa soldan sağada aynı şekilde ötmelidir tektaraflı ötdüğünde cihazın gain ayarını 10dan 8 düşürerek tekrar aynı yere vurun ses yukardaki gibi ise mineral veya kiremit e rastlarsınız denemenizi isterim bu sizin için bir tercübe olur saygılarımla

erkan414
04-07-2013, 11:55 PM
S.a önemli bir bilgi ise ayrımlı modda çalıştırdıgınızda cihazın ötdüğü yerden degersiz birşey çıkmasını istemiyorsanız
muhakak arama bobinini sağlı sollu yön dede sinyal alımalı mesela sağdan sola dogru gitdiğinde nasıl ötüyorsa soldan sağada aynı şekilde ötmelidir tektaraflı ötdüğünde cihazın gain ayarını 10dan 8 düşürerek tekrar aynı yere vurun ses yukardaki gibi ise mineral veya kiremit e rastlarsınız denemenizi isterim bu sizin için bir tercübe olur saygılarımla

Bende bu cihazdan kullanıyorum.Cevap verirseniz size birkaç sorum olacak.
-GAİN 8 den 10 yükseltildiği zaman ne gibi bir artısı olur?
-Cihazı fabrika ayarlarında kullanmakmı iyi yoksa kendi ayarlarınızı yapmakmı?
-Aşırı parazitte sensivity ayarını düşürüyorum, acaba doğrumu yapıyorum?
-Sensivity manuelmi kullanmak gerekir otomatikmi?

erkan414
04-07-2013, 11:57 PM
Birde IRONMASK olayını tam anlamıyla anlamadım. benim ayarımda açık 28 olarak kullanıyorum. IRONMASK ın derinliğe bir etkisi varmıdır. açık olduğu zaman artısı nedir?

son noktacı
04-08-2013, 09:16 PM
Bu dedektör klasik ama Minelab olduğu için güzel bir VLF dedektör. Yani düşük frekansta çalışan, aynı zamanda ayırım yaptığını iddia eden bir dedektör.
Speclerini epey detaylı olarak inceledim. Örneğin demiri ayırırken 0-31 arası rakamlar veriyor ve yine 0-31 arası da iletkenliğini ölçüyor. Yani Ferrous ve conductivity ölçümü de yapıyor. Tabi bu yüzeyde ise cisim, doğru sonuçlar veriyor(yani speclerde yazdığına göre 0-30cm arası derinlikteki tek parada örneğin).

Mesela diyelim ki ferrous:07 verdi ve conductivity(iletkenlik): 25 verdi. Bu da içeriğinde demir olma ihtimali düşük olan non-ferrous yapısal özellik gösteren, nispeten iletkenliği yüksek olan bir hedefi işaret eder(bakır, bronz da olabilir).

Yani rakamları iyi yorumlamak önemli. Ama derinlik arttıkça da bu görülen değerlere pek güvenmemek gerekir. Derindeki cismin sinyali daha cılız geleceğinden cihazın, verilen rakamlarda yanılma payı çok yüksek olacaktır. Bu suretle önce kendiniz cihazı çok iyi tanıyın ve detaylı denemeleriniz yapın ki, hangi derinlikte, hangi metale, nasıl rakam ve iletkenlik değeri verdiğini görün-öğrenin.

Örneğin fe:04 ve conductivity: 10 verdi diyelim. Bu sefer, iletkenliği çok düşük olan ve demir olma ihtimali zayıf olan bir cisim tespit edildi demek. Yani altın olma ihtimali yüksek demektir. Ama kesin değildir. Açıp baktığınızda paslı nal olma olasılığı da yüksek bunu hatırlayın.
factory defaults:
Bunu nasıl yapıyorsunuz?
Dedektörü "power" düğmesiyle açıyorsunuz ve "noise cancel" düğmesine basıp, elektriksel gürültüyü düşürüp, aramaya başlıyorsunuz. Tabi bu ayar durumunda, toprak ayarı tutar mı?

Herzaman "evet" yanıtı veremeyiz. Zira mineralli toprakta zaten bu tip VLF dedektörler (Minelab da olsa), çok zorlanırlar.
Her dedektörde olduğu gibi, Minelab dedektörü de yanlış sinyaller verebilmektedir. Bu nasıl olur?

Bu dedektör sallamalı tip (motion type) dedektör oldukları için, çok uzun süre sabit tutarsanız dışarıdan parazit kaparak yanlış sinyaller verecektir. Yani metalin üzerinde olmasa dahi metal varmış gibi sinyal verme durumu vardır.

Bunu nasıl yok edersiniz?
Ya bu cihazdaki "noise cancel" düğmesine basacaksınız ya da hassasiyeti düşüreceksiniz.

Bunun dışında cihazda, thresold(toprak sesi) ayarları vardır. Thresold ararken duymak istediğiniz sesin şiddetini ya da reddettiğiniz metalin sesini duymamanıza yarar. Yani bu değeri kullağınız rahatsız olmayacak şekilde ayarlayın.
Explorer 2'de tespit edilen cismin demir özelliği (ferrous) gösterip-göstermemesi ve iletkenliğine (conductivity) bağlı olarak bir ayırım sözkonusudur. Rakamlar 0-31 arasıdır. Şöyle ki,

Eğer ekranda görülen değerler FE: 05 ve Conductivity: 31 ise iletkenliği çok yüksek demir olma ihtimali zayıf olan bir metal tespit edilmiştir. Bu ne olabilir. Bunu da siz tahmin edeceksiniz. Bakır olabilir mesela. Ama başka bir metal de olabilir.

örneğin FE:31 Conductivity: 31 gibi bir değer verdi. iletkenliği çok yüksek olan ve demir özelliği yüksek olan bir metal. Ne olabilir? Büyük bir demir kürek gibi..
Fe: 05 Conductivity: 15 olsun mesela: bu durumda demir özelliği az olan ve nispeten iletkenliği düşük olan bir metal. Altın olabilir diyeceksiniz. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir. Yani cihaz insan gibi değildir. Gördüğü bir metale NET şudur diyemez. O metalin iletkenliğine ve paslanma (ferrous kind) durumuna göre yanıt verir.

Yani 9gr'lık altın bir bileziğe verdiği rakamlar ile 1kilo külçe altına verdiği rakamlar farklı olacaktır.
Cihazda bir de Iron Mask modu var. Bu da istenmeyen ferrous türü metalleri reddetmenizi sağlıyor. Örneğin bu değeri çok yüksek tutarsanız tüm demir türü metalleri yok etmiş olursunuz. Bu durumda örneğin, savaş kalıntılarını(silah gibi) da görmezden gelecektir.
Ama örneğin bu değeri 16'da tutarsanız nispeten daha küçük demir türü metalleri yok etmiş olursunuz. Bunları ayarlayabilmek için dedektörü çok iyi tanımalısınız ve hangi metallere hangi FE değerlerini verdiğini bilmelisiniz. Aksi halde değerli olabilecek metalleri de yok edebilirsiniz. Bu da cihazdaki Smartfind menüsünden görülebilir. Bu menüyü de çok iyi bilin
Sensitivity(hassasiyet) olayına gelirsek:
Sensitivity dedektörün hedeflere verdiği tepki seviyesinin yansımasıdır.
Smartfind modunda ve Dijital ekranda ayarlanabilir.
Orada görünen sensitivity barı hassasiyet ayarının göstergesidir.
Semi-automatic(yarı otomatik) ve manual(elle) modda ayarlanabilir.
Yarı otomatik modda:dedektör devamlı olarak, çevresel koşullara otomatik olarak uyum sağlar ve hassasiyeti sizin ayarladığınız değerlerde ayarlamaya çalışır.
Manual modda: Dedektör size direkt olarak hassasiyeti kendinizin ayarlamanıza olanak sağlar. Bu mod genelde mineral olmayan, deniz kenarlarında, yani toprak yapısının çok değişmediği durumlarda kullanılır. Hassasiyet ayarını makina kendisi otomatik yapamadığı için sık sık sizin yapma durumunuz olacaktır. Bu yüzden bu modu mineralli topraklarda kullanmayın.
Hassasiyeti nasıl ayarlayacaksınız?
En soldaki aşağı-yukarı tuşlarını kullanarak azaltıp-yükseltebilirsiniz.

Semi-Automatic moddan Manual moda geçmek için ise; sol ortadaki tuşa basın. Ekranda semi-automatic modun aktifleşitirildiğine dair bir yazı görünecek.

Dikkat edin: Yüksek hassasiyetlerde büyük kütleleri daha derinden tespit mümkün olacaktır; ancak istenmeyen sesler, yanlış sinyaller ve gürültü ortaya çıkabilecektir. Eğer etrafta çok fazla elektriksel etki yoksa, mineralli toprakta değilseniz ve toprak şartları çok değişmiyorsa, yüksek hassasiyette kullanabilirsiniz.

Düşük hassasiyet değerlerinde çalışırsanız, bu yanlış sinyalleri ve gürültüyü pek duymazsınız; ancak derindeki hedefleri ıskalarsanız. Çok aşırı mineralli topraklarda, elektriksel ortamın etrafındaysanız ve toprak şartları çok değişiyorsa, düşük hassasiyet değerleri kullanın.
arama yaptığınız toprak çok mineralliyse sensitivity düşük tutacaksınız. Thresold'u 16 civarında tutarak cihazı öğrenmeye çalışın.

Toprak yapısı mineralsiz ise; sensitivity'yi yüksek tutun. Thresold yine 16 olsun. Öğrenene kadar.

Mesela Bir müddet Iron Mask modunu kullanmayın.kendinizi geliştirdikten sonra eğer aranan malzeme küçükse mutlaka iron mask açık olsun ve değeri am moduna kadar yükseltin ve kalın sese kulak verin 0.30 gramdan 2.5 gramları çok rahat alırsınız