PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pergamon, Base Of Zeus Altar


Gaziosmanpaşa
01-16-2009, 10:49 PM
Dunyanin en eksiksiz Hellenistik tapinagi, Zeus Altar, Berlin'de gururla sergileniyor. Bergama'daysa sadece tapinagin temelleri kalmis. Bizim sultanlardan biri Almanya'ya hediye edivermis. Ayni sekilde, Atina'nin Partenon'un mermerlerini de Lord Elgin hediye olarak yurutmus. Berlin Muzesi'nde Babylonia (Bugunku Iraq)'nin neredeyse BUTUN eserleri mevcut. Bu ve benzeri muzelere gidince (New York Metropolotian, Victoria and Albert, British Museum), muzelerinin iceriginin ne kadar azinin Ingiliz, Alman veya Amerikan oldugunu goruyorsunuz. Yunanistan Elgin Mermerlerini British Museum'dan geri alamadi. Ingilizler Olimpiyatlar suresince odunc bile vermedi. Hayatta geri alamayiz bu guzelim tapinagi. Truva hazinesini de Almanlar 2. Dunya savasinda Ruslar'a kaptirdi, onlar da gitti.
pergamon akropolünde kazılar 1878 yılında Berlin Müze müd Alexander Conze nin talimatları üzerine Zeus Altar'ının yerinin tesbit edilmesi ile başlamış ve 1886 yılına kadar sürmüştür.Bu dönem kazılarda Zeus Altar'ı,Yukarı Agora , Tiyatro , Athena Kutsal alanı,Traian tapınağı,Kral saraylarında çalışılmıştır.Bu kazılar sırasında Zeus altarı buluntuları Almanya Berlin Müzesine götürülmüştür.

1900-1913 yılları arasındaki 2.dönem kazılarda GYMNASİON;Hera kutsal alanı, evler ve dükkanlar açığa çıkarılmıştır.1927 deki kazılarda ise Arsenal,Demeter kutsal alanı, Musalla mezarlığı ve serapion incelenmişce ortaya çıkarılmıştır.

diamond
01-17-2009, 03:04 PM
Güzel bir haber

DAYI
01-18-2009, 01:23 AM
selamünaleyküm dostlar evet osmanlının hataları olmamışmı olmuş ama hata lar olmasydı zaten çöküşte olmazdı saygılar DAYI

Gaziosmanpaşa
01-18-2009, 01:41 AM
saygılar
cok haklısın ama ne demısler devletler ınsana benzermıs
dogar buyur ölur