Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : papazlar askerler ne dersınız

detay
01-26-2009, 06:14 PM
arkadaslar burası duz ovada bır tepe ovayada papaz ovası dıyorlar
yorumlarınızı beklıyorum arkadaslar

istihkam
01-26-2009, 06:33 PM
sevgılı detay dostum;
tek cephe fotolarla sonuca ulasmak mumkun degıldır.
cevre fotoları ile cografı tarıhı acıklamayıda ekleyınız oyle yorum yapalım aksı halde at gozlugu takmıs oluruz :)

detay
01-26-2009, 06:39 PM
tamam usta
abı burası sıt alanı tarıhı cok eskı soyle dıyebılırım
hrıstıyanların 4 buyuk kıtabı koyupta masayı salladıkları yer
usta kusura bakma cok foto vardı bılgısayarı degıstırdıgım ıcın bunlar kaldı
ben bunu biraz bilgi amaclı yukledım istihkam usta ne dersın guzelmı
abi burası dedıgım gıbı duz ovada daglık olan yerde ve ben 11 adet papaz saymıstım orada vede askerler var

kandela
01-26-2009, 06:39 PM
güzel resimler demek lazım.istikham usta haklı birazda çevresi olsa iyi olurdu.

kayipkepenek
01-26-2009, 06:47 PM
bence harika bir güzellikler ülkesi yurdumuz
tam bir açık hava müzesi
böyle güzellikleri hiç olmazsa sizlerin sayenizde gezmiş gibi oluyoruz
elinize sağlık
emeğinize sağlık
çok teşekkürler

detay
01-26-2009, 06:50 PM
güzel resimler demek lazım.istikham usta haklı birazda çevresi olsa iyi olurdu.

ustalar burada bırde aglayan kadın heykelı varmıs fakat
oda defınecılerden nasıbını almıs

istihkam
01-26-2009, 06:51 PM
Degerli datay kardesım;
anlasılan at gozluguyle hareket edecegız pekı oyle lsun benden gunah gıttı :)
Sevgılı kardesım;
hemen hemen degerlı butun kaya mezarlarında kaya mezarı menfezlerının ust taraflarına butur kabartmalar ıslenmıstır orneklerle sabıttır. bılıyorsun papaza dını sembolıze eder papaz ve askerlerınbır arada kullanılması ısın ılgınc tarafı ama suda varkı bazen erkeklere asker kıyafetı gydırılebılyıor ama bu o erkegın asker oldugu manasını tasımıyor.
DETAY kadesım;
2. resımde sag tarafta gorulen dort kose bır fıgur var tam cephe fotosu olmadıgından ne oldugunu secemıyorum ancak tahmınım o kı o bır kline(sedir) yanı onun uzerıne yattıgı musalla tası.
sonuc olarak burada degerlı bır veya bırden fazla kayaya oyulmus kaya mezarları olabılecegı umıdı var bende bunlarda buyuk ıhtımal o kabartmaların en fazla 1-2 m cevresınde olabılır dıye dusunuyorum....
ayrıca bolgede bolca degerlı lahıt mezarla bulunmaktadır lutfen bunlarıda arastırınız.

detay
01-26-2009, 06:55 PM
usatam elıne dılıne saglık
abi buraya foto cekmek için gidecek yıne gıdecem tesekkurler

kandela
01-26-2009, 06:57 PM
bizim definecilerde de ne azim be kardeşim düz duvara bile tırmanıp güzelim işaretleri tahrip etmişler.pes yani

detay
01-26-2009, 07:04 PM
bizim definecilerde de ne azim be kardeşim düz duvara bile tırmanıp güzelim işaretleri tahrip etmişler.pes yani

kandela usta sen nedıyosun su anda varya oyle insanlar tanıyorum
su dagda var desem inankı odagı varya tas ocagı gıbı dagı kaza kaza bıtırıler
bır selale var dıye 9 metre kazan kısılerı gordum
yanı usta bu hıc bısı degıl

Gaziosmanpaşa
01-26-2009, 07:07 PM
cok guzel resımler elıne saglık

hira_pc
01-27-2009, 02:49 PM
s.a. detay arkadasım burada güzel mezarlar var cünkü buradaki papazlar ayin yapar vaziyette değil bir tabut icinde görünüyorlar ... ikinci mesele ise burada bu papazların hem kendi mezarları var hemde büyük bir malı askerleri bekliyor o askerler papazrların cinlileridir ... burada büyük bir tılsım oldugundan eminim vede saglam mal vardır ...
burda lahit mezarlar vada kaya mezarlar bulunmakta ama cok cok zor iştir hiç birinin bulundugunuda düşünmüyorum cünkü kolay bir iş değil ... resimde işaretlediğim alan kare oymamdır tam belli olmuyor ... burası tarihi yerlerşim yerinden bir miktar uzakta olması gereken bir yer ??? cevrede öyle bir tarihi yerleşim yeri varmıymıs??? saygılar

http://img177.imageshack.us/img177/7774/1111nn9.jpg (http://imageshack.us)

detay
01-28-2009, 04:20 AM
ustam elıne saglık
dedıgın gıbı usta tam bır tarıh İZNİK burası bıraz uzak haklısın usta
bırde bunun altında affına sıgınıyorum vajına ve penıs vardı oradan bişiler bulundu
ama bunlarla alakalı oldugunu sanmıyorum
bıde orası oyma tesekkurler

detay
01-30-2009, 02:26 AM
evet arkadaslar bu papazlara baska yorum yokmu
su işcilige bak evet yorun beklıyorun

KOMAGENA
05-31-2009, 01:28 AM
S.a.stede çözülmüş Mali Alinmiş Işaret örneğ Olarak Kabul Edersek.bu Kabartmali Duvarin Tam Altini Kaz Zemin Altinda Fazlada Değil Iki Metrede Mezar Odasi Olucak Sende Br şansini Dene Belki Seninde Kismetin Vardir Hayirli Olsun

~*İNB_37*~
05-31-2009, 01:40 AM
eline sağlık detay sta resim güzel komagena ustamın dediği gibi bi şansını dene bencede belki unutmuşlardır :):):):):D

RaNDoM21
05-31-2009, 01:20 PM
s.a arkadaşlar...öncelikle papazlara ait mezar odalarında papazlar mumyalanmış durumdadırlar...çünkü bir papazın kral kadar değeri vardı.bu arada arkadaşın kilise nerede? bu kabartmaların sırt kısmında kilise olması gerekiyor.genelde batıya bakan tarafda olur kiliseler...diyeceksin ki kilise ne alaka kilisede çan olur..ve çanların tokmağı altındır daha güzel ses çıkatsın diye:d bırak mezarları açması hiçde kolay değil..hem zaten tuzaklı....kaç asker saydın? kaç tane papaz saydın? sana bulunan tuzak sayısını vericem.

bahadır4
05-31-2009, 09:09 PM
s a ustalar burası sit alanı ve üstünde bayrağımız dalgalanmakdadaır ve yunanlıların ellerinde belgeside vardır.saygılar.

honuslu
06-01-2009, 12:09 AM
s.a

bence güzel mezarlar var hemde 15 m gecmeyen uzaklikta oda icinde statüsü yüksek kisilere ait birden fazlada oda olabilir selametle.