PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan Davos'u terketti!


SEYRANİ
01-29-2009, 11:27 PM
Konu: erdoğan davosu terketti
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 20:50
Erdoğan Davos'u terketti! http://http://img147.imageshack.us/img147/3913/74664pl1.jpg (http://imageshack.us)
29 Ocak 2009 Perşembe 19:52
Başbakan Erdoğan, Davos'ta İsrail'e ateş püskürdü. Erdoğan, Filistin'e geçerken Ramallah'ta bekletildiğini söyledi.
Davos'ta Türkiye ile İsrail arasında resmen Filistin restleşmesi yaşanıyor. Erdoğan ve Peres'in katıldığı Davos'taki görüşmelerde Erdoğan, saldırılar için İsrail'i suçlayınca Peres'in cevabı sert oldu. İşte Erdoğan ve Peres'in karşılıklı açıklamaları;

Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in 25 dakika konuştuğunu söyleyerek paneli protesto etti. Erdoğan Davos'un kendisi için bittiğini söyledi.

Tartışmalar Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da gözyaşlarına boğulmasına neden oldu.

İşte o tartışma;

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Biz insanı yardım gönderiyoruz, 15 gün kapılarda bekletiliyoruz. Kızılay 15 gün kapıda bekletildi, rica minnet kabul ettirdik.

Çok daha ilginç olanı, şu anda 27 Aralık'tan 4 gün önce görüşme yapıyoruz.

5-6 saat biz İsrail'in Suriye'de 5. rauntunu görüşürken özel temsilciler görüşme yaptı. Hedefimiz doğrudan görüşmeler nasıl yapıcak bunu başarmak istiyoruz. Bunları konuştuk, bir iki kelimeye kadar düştü. Bunları da hafta sonu karara bağlayalım denildi. Ben Olmert'e şunu söyledim.

Dedim ki bakın Hamas'ın elindeki askeri biz kurtarabiliriz. Sizden ricam şu. Reform ve Değişim Partisi Filistin'de seçim kazandı. Hep demokrasiden yanayız dedik ya. O zaman bu demokratik mücadeleyi vermiş ve onları kazananları saygıyla karşılayabiliriz. İşte o seçilenlerden milletvekilleri bakanları sizin elinizde esir. Gelin burada bir paket yapalım, Sayın Abbas'a gösterdiğiniz jesti sizde onlara gösterin. Dedi ki eğer bunları bırakırsak Abbas kriz geçirir dedi. Dedim ki o zaman elinizdeki çocuklar esir en azından onları bırakın dedim. O da arkadaşlarla görüşelim size döneriz. Hala dönecek.

Sonra ne oldu 1400 insan öldü bunların arasında çocuklar var.

Soruyoruz size insanca düşünelim. İsrail'in elindeki silah ve kitle iletişim silahları dahil bunların birisi Filistin'de var mı? Birşey biliyorsam bunların zerresi kadarı yok.

Hamas bir reform partisinin farklı bir şeklidir. Onu bu halekim getirdi, seçimlerden sonra ona bu demokratik hakları vermeyenlerdir.

Bu kapıların açılması gerekiyor. O insanlar hapishanede mi yaşacak. Önce bu kapıların açılması gerekiyor. İnsanlar öncelikle yaşam hakkını kazanması gerekiyor. Deniliyor mi silah girmesin. Eğer bu tünellerin ucu Mısır'daysa onlar da bunu sokmasın.

Olmert'e söyledim, siz bu görüşmeleri tek taraflı görüşüyorsunuz. Çünkü siz sadece El Fetih'le görüşüyorsunuz bu Hamas'ta bu ülkenin bir parçası.

PERES İDDİALARA CEVAP VERİYOR

Sayın Başbakan ne zaman beklediniz biliyorsunuz. O dönemde dinametler vardı ve ölenler oluyordu o dönemde. Televizyon izlemek istemek istemiyorum, çok fazla detay bilmeniz gerekiyor. İsrail, 60 yıllık bir devlet ve savaşıyoruz. Bu kadar savaşan bir ülke var mı? Sayın Mübarek aslında durumu biliyor. Sayın Abbas durumu biliyor, sizin kadar biliyor.

Ne oluyor burada. Hergün 1 milyon kişi barınaklarda kalmak zorunda kalıyor. Herşey yolunda mıydı? Günlerce aylarca yıllarca bekledik bir son gelsin diye ama son gelmedi.

Bir sorun var ve bu sorunu saklamak istemiyorum. İran'ın Orta Doğu'da bir egemenlik kurmak istiyor. Silah temin ediyorlar, bomba temin ediyor. Ne yapmamız gerekiyor. Hergece İstanbul'da roket saldırısı olsa ne yapardınız size soruyorum.

Bizim yapmak istediğimiz şu. Biz barış istiyoruz ve artık tercihimiz yoktu ve bunu yaptık. Roketler kullanılıyor Yahudilerin öldürülmesini isteyenlerle.

Basit değil, terör örgütünün başlangıcı olduğunu biliyoruz.

İsrail kimseyi öldürmek istemiyor. Çocuklar son derece önemli. Bizim topladığımız tüm paralar çocuk merkezlerine gidiyordu. Beş yıl içinde hastane yoktu mesela. 5,500 çocuğa yardım ettik mesala. Arap doktorları da yoktu İsrail'de tedavi yaptık.

Masum ailelere saldırılırsa ne olur? Mesala biz insanlara lütfen buradan ayrılın diye telefonlar açtık. Lütfen buraları terkedin dedik. Bunları yapmak zorundaydık. Herhangi hükümet ne yapardı bu durumda. Sayın genel sekteretin sözlerini de anlıyorum. Lütfen net olarak burada mesajı vermek istemiyorum. İsrail'in bir ateşkese ihtiyacı yok çünkü biz başlatmadık. Onlar durdurursa ancak olur. Biz insanları öldürmekle uğraşmıyoruz. Sayın Arap insiyatifini başlatmasını önemli bir tercih olarak görüyorum. Bizim karşılaştığımız sorunlar şimdi biz Filistinlilerle müzakerelere başladık. Sayın Mübaret şunu söyledi: Barış için bunu yapmamız gerekiyordu. Bizim aşırı bir karmaşık sorun var karşımızda.

ERDOĞAN

Sayın Peres ben den yaşlısın sesin çok yüksek çıkıyor biliyorum ki sesinin bu kadar yüksek çıkması bir suçluluk p*olojisidir

Öldürmeye gelince siz çok iyi bilirsiniz.

Ülkenizde Başbakanlık yapmış kişilerin sözleri vardır

Tankların üzerinde Filistine girdiğimde kendimi mutlu hissediyorum diyen başbakanlarınız vardı.

Bu zulümlerei lakışlayanları da ayıplıyorum.

Buaradan iki söz söyleyeceğim.
Sözümü keSmeyin

1 Tevrat 6. maddesinmde der ki öldürmeyeceksin. Burada öldürme var.

İsrail barbarlığı zalimliğin de ötresinde bir şey bir Yahudi.

Avi Şalom Guardina’da bunu söylüyor. İsrail Haydut devlet haline gelmiştir.

Benim için Davos bitmiştir. Siz konuştur muyorsunuz. 25 dakika konuştu 12 dakika konuşturuyorsunuz.

SEYRANİ
01-29-2009, 11:52 PM
Dünya Erdoğan'ı konuşuyor


29 Ocak 2009 Perşembe 22:05
Erdoğan İsrail'e sert çıktı, tüm dünya bu haberi flaş koduyla geçti! İşte Erdoğan hakkındaki o yorumlar;
Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e katil diye seslendiği konuşması, tüm dünyada günün konusu haline geldi. İşte Erdoğan tepkileri;

AP, Başbakan Erdoğan'ın panelde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le Gazze'deki çatışmalar konusunda "sözlü olarak tartıştıktan sonra" paneli terk ettiğini belirtti.

Ajans, Başbakan Erdoğan'ın, Peres'in İsrail'in Gazze saldırısını heyecanlı bir şekilde savunan monoloğunu dinledikten sonra, panel yöneticisinin sözünü kesmesi üzerine kızdığını kaydetti.

Haberde Başbakan Erdoğan'ın Peres'e "İnsanları öldürüyorsunuz" dediği, Peres'in ise parmağı ile işaret ederek, "İstanbul'a roketler düşse siz de aynısını yaparsınız" dediği kaydedildi.

EL CEZİRE: FIRTINALI TARTIŞMA

Katar merkezli Arap televizyonu El Cezire, "Davos'ta Gazze yüzünden fırtınalı tartışmalı" başlığı ile gelişmeyi duyurdu. El Cezire, moderatörün sözünü kesmeye çalışması nedeniyle toplantıyı terk ettiğini bildirdi. Kanal Erdoğan'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e de "İnsanları öldürüyor" dediğini kaydetti. Kuveyt haber ajansı da Erdoğan'ın toplantıyı terk ettiğini belirtti.

JERUSALEM POST: ERDOĞAN TERKETTİ

Erdoğan'ın toplantıyı terk etmesi İsrail basınında da yer aldı. Jerusalem Post gazetesinin web sayfası Başbakan Erdoğan'ın paneli terk etmesini "manşet haber" olarak duyururken, Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile girdiği tartışma ve ardından sözünün panel moderatörünce kesilmesine sinirlenerek sahneden yürüyüp gittiğini bildirdi.

Haaretz gazetesinin web sayfası da aynı haberle okuyucularını durumdan haberdar etti.

İki gazetenin İngilizce web sayfası da Amerikan AP ajansının haberini kullandı. Merkezi Katar'da bulunan uluslararası Arap haber kanalı El Cezire de internet sitesinde haberi acil haber olarak tek cümle olarak verdikten sonra, geniş bir haber yayımladı.

detay
01-29-2009, 11:55 PM
seyranı usta elıne saglık
ama bu bır turkıyeye ve muslumanlıgın koruyucusu osmanlı torunlarına yetmez
hanı ambargo hanı nerde senn ne yaptın dıyen
tek gercek masum cocukların meleklerın olumu ama bızım ordumuz ne yapıyor israil ile tank sıparısı ucak sıparısı verıyor
neden bızı de aynı duruma dusurmek için
o hıtler den allah razı olsun adam bedavaya yakmamıs yahudılerı

Gaziosmanpaşa
01-30-2009, 01:10 AM
kalkmakla bence cok ıyı yaptı bu katlıamlara bırısının yuksek sesle dur demesı gerekıyordu
bu halk yuzbınler bır oldu sokaklara tastı basbakanları sesını cıkarmasa olmazdı

~*İNB_37*~
01-30-2009, 01:33 AM
arkadaşlar demin izledim ve çok gurur duydum çünkü birisinin bu katliama dur demesi lazım dı ve bizim başkanımızda bunu yaparak herkesi gururlandırdı eline koluna emeğine sağlık seyrani usta

detay
01-30-2009, 02:36 AM
usta ben hala izliyorum herkes daha turkıyenın cıkarlarını konusuyorlar

kontarix
01-30-2009, 12:05 PM
sayın basbakanımızın şimdiye kadar yapması gerekendi ama gec de olsa cok güzel konustu resmen adama indir elini alırım facanı der gibi hareketleri vardı :D türkiyeye yakısacak sekilde davrandı helal olsun allah razı olsun

DAYI
01-30-2009, 10:36 PM
selamünaleyküm dostlar bu olaydan türküm diyen herkesin gurulanması lazım inişallah devamı gelir. geri adım atılmaz.