PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dedektör Satimina Kisitlama Geliyor


osmanlı
01-30-2009, 07:56 PM
Bugün okuduğum bir haberde devlet metal dedektörlerinin satışına kısıtlama getiriyor.Habere göre anadoluda iki köyden birinde dedektör bulunmaktaymış:D:D:D.
Devlet her yıl dışarı kaçırılan kültür hazinelerini geri getirmek için milyonlarca lira harcadığından buna tedbir olarakta yıl sonuna doğru dedektör satışlarına kısıtlama getirileceğini yazıyor haberde.Ayrıca cezaların artırılacağı söyleniyor.
Devletimiz yurt dışına kaçırılan değerleri geri getirmeye çalışacağına bunların dışarı kaçırılmasını yasaklarla önleyemeyeceğini bilmiyor mu.Peki devlet ne yapmalı: Define aramak isteyenlerin önündeki prosedürleri ve engelleri kaldırın bakalım ne oluyor.Vatandaş arazide rahat rahat dolaşabilsin,rahat kazı yapabilsin gündüz gözüne bakalım nasıl oluyor.Gecenin bi vakti vatandaş gizli gizli kazı yapıyor kazmayı nereye vurduğunu bilmeden sonrada sen o ören yerinden yada tümülüsten hayır bekliyorsun olacak iş değil.
Vatandaşı eğit.Belge ver.İzin ver bak o zaman nasıl doluyor hazinen.
BU İŞ YASAKLAMAYLA BİTMEZ.HER MEZARIN HÖYÜĞÜN BAŞINA ADAM DİKSENDE BİTMEZ.

hira_pc
01-30-2009, 08:02 PM
s.a. usta gercekten dediklerin cok dogru birazdaha belgeler konusunda basitleştirme yapsalar destek olunsa kolaylık saglansa ve bulunan malzemeler kişilerden yasal sekilde alınsa bir suc olmaktan cıksa eminimki yurt dısına bir parca dahi tarihi eser cıkmaz buda ülkemiz adına cok daha yararlı olur saygılar