PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu hafta yakalananlar listesi


~*İNB_37*~
02-02-2009, 01:53 AM
ruhsatsız kaçak kazı yapanların bu haftadaki listesi buyrun:D:D:D

KAÇAK KAZI YAPAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Afyonkarahisar'ın Bayat İlçesi'nde, izinsiz kazı yapan iki kişi yakalandı.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda, Bayat İlçesi Muratkoru Köyü Holoztaşı mevkiinde İ.K. ve S.K. isimli şahıslar izinsiz kazı yaparken suçüstü yakalandı. Kazı esnasında kullanılan iki adet kazma ve bir adet kürek ile kazı alanından çıkarılan bir adet lahde el konuldu.
İ.K. ve S.K. hakkında yasal işlem başlatıldı.
Afyon Kent Haber, 28.01.2009

http://www.tayproject.org/imjpg/haber26/KacakKazi/r1.jpg

TARİHİ ESER KAÇAKÇILARI YAKALANDI

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, ellerindeki tarihi eserleri satmaya çalışan 3 kişi yakalandı.



Çavdır Mahallesi ile Beyce beldesinde meydana gelen olayda, güvenlik güçleri bazı şahısların ellerindeki tarihi eserleri başka şahıslara satmaya çalıştığı yönünde bilgilere ulaştı. Konuyla ilgili istihbarata ağırlık veren güvenlik güçleri, şüphelendikleri 3 kişiyi takibe aldı.
Şüpheli şahıslardan M.K. ile R.K.'ının kullandıkları 43 KN 668 plakalı otomobil ilçe girişinde durduruldu. Arama esnasında araçta ele geçirilen iki adet tarihi esere el konulurken şüpheliler göz altına alındı.
Ardından F.Y. isimli şahsın elindeki çocuk başlı mermer heykeli başkalarına satmaya çalıştığını öğrenen güvenlik güçleri Cumhuriyet Savcılığı'ndan aldığı izinle F.Y.'nin Çavdır Mahallesi'ndeki evine baskın düzenledi. Baskında evinde tarihi eser ele geçirilen F.Y. gözaltına alındı

Kütahya Kent Haber, 29.01.2009

ŞUHUT'TA TARİHİ ESER OPERASYONU

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde, evinde tarihi eser bulundurduğu tespit edilen N.Ç. ile üzerinde 50 TL sahte para çıkan B.A. yakalandı.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Şuhut İlçesi Hallaç Köyü'nde ikamet eden N.Ç. isimli şahsın ev ve iş yerinde yapılan aramalarda bir adet mermer sütun başı, 3 adet taş oyma blok ele geçirildi.

Afyon Kent Haber, 27.01.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber26/Suhutta/r1.jpg

TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA DARBE

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde tarihi eser kaçakçılığı yapan 3 kişi ve eserleri satın alan 1 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.
Merzifon'da jandarma ekiplerinin tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonda, ellerinde bulunan tarihi eserleri sattıkları belirlenen F.A., A.A. ve K.Ö. isimli şahıslar ile tarihi eserleri satın alan M.A. isimli şahıs gözaltına alındı. M.A.'nın otomobilinde yapılan aramalarda 1 adet heykel, 47 adet sikke, 2 adet yüzük, 1 adet bilezik, F.A. isimli şahsın üzerinde, evinde ve aracında yapılan aramalarda 2 adet Arapça el yazması tarihi eser kitap, 2 adet gümüş sikke ve 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Zanlılar, yapılan sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Amasya Kent Haber, 27.01.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber26/TarihiEserKacakcilarina/r1.jpg

ERGENEKON DEFİNECİLERİ
http://www.tayproject.org/imjpg/haber26/Ergenekon/r1.jpg

8-12 Ocak tarihlerinde polis ekiplerince yapılan Ergenekon kazılarını fırsat bilen üç defineci, "Nasıl olsa her yer kazılıyor, kimse şüphelenmez" diye ellerindeki krokiyle Altındağ'da hazine aradı.
Kısa süren arama çalışmalarına rağmen şansları yaver giden ve MÖ 2000'li yıllara ait çeşitli tarihi eserler bulan defineciler tutuklandı. Uzmanlar, ele geçen tarihi eserlerin değerinin 50 milyon dolara kadar çıkabileceğini söyledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında, 8-12 Ocak tarihleri arasında Ankara'nın değişik bölgelerinde silah ve cephane bulmak için kazı yapılırken, üç defineci, bu kazıları kendileri için fırsata çevirmek istedi. Üç şüpheli "Ankara'nın her yerinde kazı var. Bu günlerde kazı yapmamız dikkat çekmez, polis olduğumuzu sanırlar" diyerek, bir yıldır ellerinde bulunan krokiyle 9 Ocak tarihinde Altındağ'da merkezi bir bölgede define aramaya koyuldular.
Uğur S., Ali R.G. ve Ünal Y., altı-yedi saat sonra üç metre derinlikte, MÖ 2000 yılına ait taş balta, Roma dönemine ait işlemeli bronz ayna, beş bronz mühür damga, beş bronz yüzük, 16 bronz sikke, prehistorik döneme (tarih öncesi çağ) ait çakmaktaşı ve alet, Grek ve Bizans dönemine ait sekiz sikke ile geç döneme ait mızrak ucu buldu.
Ertesi gün tarihi eserlerin piyasa değerlerini araştıran üç arkadaş, polislerin irtibatlı olduğu kişilerle görüşmek istedi. Durumdan haberdar olan Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Bürosu ekipleri, aynı gün yakaladı.
Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde üç uzmanın incelediği tarihi eserlerden MÖ 2000 yılına ait taş balta, Roma dönemine ait işlemeli bronz ayna ve prehistorik döneme (tarih öncesi çağ) ait çakmaktaşı ile alete paha biçilemedi.
Tarihi eserlerin piyasa değerinin 50 milyon dolara kadar yükselebileceğine dikkat çekildi.
Kayıt altına alınan eserler, bakımları tamamlandıktan sonra sergilenmek üzere müzeye gönderilecek.
Emniyette iki gün sorgulanan Uğur S., Ali R.G. ve Ünal Y., el çizimi krokinin bir yıl önce ellerine geçtiğini söyledikleri öğrenildi. Şüpheliler mahkemece, "Tarihi eser kaçakçılığı, izinsiz define arama" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hürriyet, Haber: Arda Akın, 25.01.2009


TARİHİ ESER KAÇAKÇISI YAKALANDI

Bilecik’in Bozüyük İlçesi'nde tarihi eserle yakalanan bir kişi gözaltına alındı.
Bozüyük-Bursa karayolu üzerinde bir yolcu otobüsünde seyahat eden İ.H.Y isimli şahsın çantasında jandarma tarafından çeşitli dönemlere ait 120 adet sikke ile 1 adet toka iğnesi ele geçirildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan İ.H.Y. adli makamlara sevk edildi. İ.H.Y, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bilecik Kent Haber, 23.01.2009

http://www.tayproject.org/imjpg/haber26/TarihiEserKacakcisi/r1.jpg

KAÇAK KAZI YAPAN 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Sinanpaşa İlçesi Tınaztepe Kasabası Çayşak Deresi bölgesinde, izinsiz kazı yaptıkları tespit edilen 6 kişi yakalandı.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda Sinanpaşa İlçesi Tınaztepe Kasabası Çayşak Deresi bölgesinde Y.Y., A.K., C.K., Z.İ., M.D. ve Z.K. isimli şahıslar (25) metre derinliğinde (6) metre genişliğinde çukur oluşturarak izinsiz kazı yaparken suçüstü yakalandılar.
Şahısların olayda kullanılan (1) adet jeneratör, (1) adet büyük hilti, (20) kg kaya delici karot, (30) metrelik ip ve kancası, (1) adet kazma, (1) adet manivela demir, (1) adet kürek, (1) adet balyoz, (1) adet piknik tüp, (10) adet kalas, (2) adet kova ve muhtelif gıda malzemelerine ele geçirildi. Olayla ilgili olarak tahkikat devam ettiği bildirildi.

Afyon Kent Haber, 20.01.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber26/KacakKaziYapan/r1.jpg



işte arkadaşlar 1 haftada bu kadar bunlar tabi bilinen bilinmeyenlerle ne kadar çoktur kimbilir

detay
02-02-2009, 01:58 AM
arkadaslar ne cok defınecı ve kacakcılar oldu degılmı
bakalım buişn sonu nereye varacak
elıne saglık usta

detay
02-02-2009, 05:48 PM
burada abi

dagci16
02-02-2009, 05:55 PM
Aman arkadaşlar yapacağınız kazıları ilgili merihlere bildirin yoksa sonunun böyle olur toprak altında yatanlar ülkemizin değerleri

AKINCI
02-02-2009, 09:18 PM
s.a yazık olmuş yav vallahi acıdım saygılar.