PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarihi Karalama Tahtasi Yaptilar


~*İNB_37*~
02-02-2009, 02:05 AM
TARİHİ KARALAMA TAHTASI YAPTILAR

Çanakkale Savaşları’nda düşmana büyük kayıplar verdiren, 2’nci Dünya Savaşı yıllarında boğazı korumak için Güzelyalı sırtlarına konulan tarihi bataryalara kimi adını, kimi aşkını kazıdı, kimi de şiirler yazdı.



Çanakkale'de tarihe büyük saygısızlık... Çanakkale Savaşları’nda müttefik güçlere karşı uzun atışlarda kullanılan Turgut Reis Zırhlısı’ndan sökülerek, 2’nci Dünya Savaşı öncesi boğaz savunmasını güçlendirmek amacıyla Güzelyalı sırtlarına konulan iki batarya, ziyaretçilerin yazı tahtası haline geldi. Bataryaların iç kısmına kimileri adını, memleketini, okulunu yazdı. Kimileri kalpli şekiller çizerek aşkını ilan etti. Şiir ve şarkı sözleri kazıyanlar da oldu.

Bu görüntüye tarihçiler tepki gösterdi. Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı, tarih araştırmacısı Ahmet Kaşıkçı, dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran bir topluma bu tür hareketlerin yakışmadığını söyledi. Kaşıkçı, “Türk toplumu olarak maalesef tarihimize sahip çıkmayı öğrenemedik. Bu yapılan geçmişimize, şehitlerimize büyük bir saygısızlık. Unutmayalım ki, tarihine sahip çıkmayanların coğrafyasını yabancılar çizer” dedi.

Milliyet Ege, Haber: Ersan Küçükkuru, 28.01.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber26/TarihiKaralama/r1.jpg

detay
02-02-2009, 03:35 AM
burası turkıye cumhurıyetı hersey normaldır
buraya yazan cocukların genclerın ne kadar sucu varsa
bızım onlardan daha cok sucumuz var cunku cocuklarımıza kım ve bu devletı
nasıl kurdular sadece kımın kurdugu degıl nasıl kurdugunuda ogretmelıyız
ama malesef dızıler abuk subuk proramlar
anca bır tv ceza alacak sonra belgesel yayınlayacak

DAYI
02-02-2009, 01:21 PM
selamünaleyküm dostlar detay kardeş tam yerine parmak bastın inanın avrupa ve amerikada tv lerde bizimki kadar saçma şeyler yok bunun sebebini incelersek altında yatan korkunç gerçeği öğreniriz ama maalesef bizlerde vurdum duymaz bir toplum olmuş bu milletin manevi değerlerini yıkmak isteyenlere el birliği ile yardım ediyoruz .bir okul idarecisi hırsızlık ederse onun yetiştirdiği öğrenciden ne beklersiniz.zamanın da mezhep imamlarımız dan ebu hanefi hz. ler.ne bir çocuk getiriyorlar çocuğun bi derdi var o derde bal fayda ediyor ama belli bi süre yemesi lazım ve o kadar süre sonra gel diyor çocuğa ve bi daha ki sefer gelişinde oğlum 40 gün bal yiyeceksin diyor. bunu üzerine babası soruyor hocam geçen sefer neden demediniz dediğinde. balın 40 gün yinebilir olduğunu bilmem lazımki çocuğa tavsiye edebileyim diyor .yani kırk gün kendisi bal yedikten sonra çocuğu tavsiye ediyor.. demekki bizimkilerin ne tavsiye ettiği meydanda... saygılar