PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 12 burç simgeli kya tası ve degerli taslar.


JOVİYANUS
02-12-2009, 11:16 PM
S.A...

http://img24.imageshack.us/img24/679/taslarwg1.png

buyrun arkadslar paylasmak istedim....

ufuk__06
02-15-2009, 01:15 AM
slm kardes butaşların herhangi bir anlamı varmıdır açıklamasını yaparsan sevinirim saygılar

istihkam
02-15-2009, 01:17 AM
aacıklaması uzerınde zaten ufuk kardesım mademkı maksat defıne sıtesı madem kı defınecı uyanık olmalı oyleyse lutfen bıraz daha dıkkatlı ve cıkarımsal gozle olaylara bakalım,
ogrenmenın ılkkk asaması meraksa ve sızdede o merak goruyorum kı var bu merakınızı ustalrımızın deneyımlerıyle bırlesotırıp cok daha ıyı sonuclar alacagnızı umuyorum saygılar.

JOVİYANUS
02-15-2009, 03:30 AM
A.S ufuk kardesim.Degerli Taslar ve Anlamlari


.


Akik :

Bedensel ve zihinsel kuvvet verici oldugu düsünülen Akik'in, tasiyan kisiyi tehlikeden koruduguna, uyumsuzluklarina son verdigine inanilir. Bu tasin ayni zamanda karabasana, uykusuzluga, nazara, korkakliga, ve metabolizmanin düzgün çalismasina faydasi olduguna da inanilmaktadir. Akik tasina bazi kisiler Ates veya Gezgin Tasi derler. Gerçeklerin farkina varilmasinda yardimci oldugu düsünülür.

Ametist :

Ametist, kuvars ailesindendir. Mor veya mavi-mor renklidir. Yüzyillar boyunca degisik toplumlarda begeniyle kullanilmistir, Asya ve Misir'da mühür olarak kullanilmistir. Eski çaglarda sarhoslugu yok eden tas olarak kabuledilirdi. O yillarda kadeh, kap, çanak gibi araçlarin çogu ametistten yapilmaktaydi. Kani temizledigine ve enerji veridigine inanilir. Ayni zamanda bilinç seviyelerini yükseltigine ve yatistirici etkisi olduguna inanilir. Meditasyon için kullanilan en ideal taslardan biridir. Çocuklari korkularindan ve solunum yolu hastaliklarindan koruduguna inanildigi için çocuk tasi da denir. Iskeleti kuvvetlendirdigine, tiroid bezlerini harekete geçirdigine inanilir. Ayni zamanda tansiyon ve kaygiyi azaltici, canlandirici etkisi oldugu, zihinsel açiklik ve aydinlanma için kullanilmaktadir. Fiziksel yetenekler, yaratici ifade ve iletisim yetenegini kuvvetlendirdigide düsünülür.

Aquamarine :

Kimi zaman adina Gök Zümrüt de denilebiliyor. Aquamarine, soluk mavi-yesil renkli bir tasdir. Bu sebepten Sakin Tas olarak da bilinebilir. Sakin Tas denilse de, Cesaret tasi olarak adlandirilir. Bu tasi tasiyan kisinin ölüm karsisinda cesaretlendigi söylenilir. Bu tasi renginden dolayi, denizciler tilsim diye kullanirlar. Enteresan renklerde bulunabilen Aquamarine, mücevheratta da kullanilir. Sinirleri yatistirici özelligi olduguna, düsünceyi berraklastirdigina ve yaratici gücü ortaya çikardigina ayni zamanda böbrek, karaciger, dalak ve tiroid bezlerini kuvvetlendirdigine ve vücudu temizledigine inanilir.

Aytasi :

Ay'in isiltisinin yansimasi oldugu söylenir. Bu yüzden ismi Aytasidir. Duygusal dengeleyici özelligine sahiptir. Tutumlarda esneklik yaratigi düsünülür. Kutsal bir tas olarak kabul ederler. Sevgilileri daha ihtirasli yaptigi da söylenir. Aytasi, kadinlar tarafindan, kisirliga iyi geldigi, üreme organlarinin sorunlarini çözdügüne ve kolay dogum yapmaya yaradigina inanildigi için tasinir. Egoizmi giderdigi ve fazla yemek yeme hissini ortadan kaldirdigi da düsünülür. Rivayetlerden en çarpicisi , onu tilsim olarak tasiyan insani söhretli ve görünmez yaptigi olmustur.

Aventurin :

Metalik pariltisi olan ve tanecikli bir yapiya sahipdir. Açik yesil bir Kuvars türüdür. Aventurine Yildiz Tasi da denmektedir. Kalbin yakininda kullanildiginda, kalbi diger insanlarin olumsuzluklarindan koruyacagina inanilir. Yumusak ve açik yürekli olmayi saglar. Bu tas pürüzsüzdür. Gögsünüzün üzerinden direk cildinize temas etmesi gerekmektedir. Sayet tas sivriyse, sivri ucu yukariya getirilmelidir. Sinirsiz imkanlar tasidir, genis ufuklar açar. Hayal kuranlarin tasi olarak da bilinir. Sinirlanmis, engellenmis, dar düsüncelere kapilmis gibi düsünüldügünde bu tas kullanilmalidir.

Azurit :

Sinir sistemindeki enerji akisini arttirdigina, oksijenin daha iyi kullanilmasini sagladigina, psisik güçleri arttirici ve düsünceleri berraklastirici özelligi olduguna inanilir. Uzun süre araba kullanan ya da uzun sure bilgisayarda çalismaktan gözleri yorulanlar kisilere tavsiye edilir. Azuritin mavi renkte olani genelde rahatsizlik giderici olarak kullanilmaktadir. Mücevher olarak kullanilan bir tasdir. Çogunlukla kolye ya da küpe olarak tasarlanir. Ruhsal olarak uyanik kalmanizi sagladigina ve merkezde tutarak konuskan olunmasina yardimci oldugu düsünülür.

Elmas :

En sert ve kiymetli tasdir. Rüyalarin tasi adi verilmistir. Beyin fonksiyonlarini ve temel tedavi edici özellige sahiptir. Bedeni temizleyerek negatif kuvvetleri yok ettigine, zihin, ruh, beden üçlüsünü birlestirip ve bütünlestirdigine inanilir. Bolluk, saflik, masumluk ve sadakati simgeler.

Hematit :

Demir madeninin baslica kaynaklarindan biridir. Narin bir kristaldir ve sertliginden dolayi islenirken çok titiz bir çalisma istemektedir. Kan dolasimi üzerinde pozitif etki yaratir. Dalagin dogru çalismasini sagladigina, enerji, canlilik verdigine, stresi azaltigina inanilir. Çekim gücü fazla olan bir tastir. Bu yüzden kisisel çekim, nese, cesaret ve istek verdigi düsünülür. Özellikle karar verme güçlükleride yardimci olur. Eski çaglarda tilsim olarak kullanilirdi.

Jasper :

Karaciger, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirdigi düsünülür. Toprak elementini temsil etmektedir.Sindirim sistemi ve safrakesesini güçlendirdigi gibi, endokrin(hormon) sistemine de denge sagladigi söylenir. Tasi kullanan kisinin kendini saglikli, güçlü hissetmesini saglar ve ayni zamanda fiziksel direnci arttirdigi düsünülür. Sevginin ve inancin simgesidir.

Kalsedon :

Kalsedon, kuvars ailesindendir. Seffaf, yari seffaf veya donuk olan çesitleri vardir. Salkim görünümünde sarkitlar ve kaya oyuklarinin astarlarinda olusmaktadir. Bazen az miktarda Opal içermektedir. Fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal dengeleci özelligi vardir. Halk arasinda kardeslige, iyimserlige ve iyi dileklere tesvik eden bir tas olarak kabul edilir. Düsmanligi, huzursuzlugu ve melankoliyi yatistirma özelligi de vardir. Cömertligi, hassasligi, anlayisi arttirir, minerallerin etkili bir sekilde özümsenmesini sagladigi düsünülür. Zihnin saglamligini arttirirken, bunamayi tedavi ettigi düsünülür.

Kaplan Gözü :

Bu tas bir kuvars cinsidir. Kesimlerine göre tasin isimleri farklilik gösterir. Bazi moddellere Kaplan Gözü denirken, bazilarina ise Bagimsizlik Tasi denir. Bagimsizlik tasi denmesinin sebebi, tasi üzerinde tasiyan kisiyi, baska insanlara karsi daha az bagimli yaptigina inanilmasidir. Olumsuz etkisinden dolayi çeliskili bir tas diye bilinir. Sindirim sistemi bozukluklarini bu tasin tedavi ettigine inanilir. Ayni zamanda dalak, pankreas ve kolon için de faydali oldugu düsünülür. Duygusal dengeyi saglar ve inatçiligi azalttigi bilinir. Insanin olaylari net algilamasinda rol oynar. Kaplan Gözü’nün nazardan koruduguna inanilmaktadir. Eski yillarda bu niyetle kullanilirmis.

Kehribar :

Çok yumusak ve çok hafif bir tastir. Isitildigi zaman elektriksel ve manyetik özelligi meydana çikar. Sagladigi sicaklik enfeksiyonun yayilmasini önler. Soguk alginligininda, bogaz ve tiroid bezi enfeksiyonlarinda tedavi edici olduguna inanilinir.Genellikle boynun çevresinde kullanilir.

Krizoprase :

Isiltisiyla göz kamastiran bir tastir. Depresif durumlarda rahatlatici özellige sahiptir. Bu tasi kullanan kisinin problemlerini görmesine yardimci olur, kendini tanimasini saglar ve iç huzuru dengeleyici özellige sahip olduguna inanilir. Bu tas ayni zamanda kisisel yeteneklerin ortaya çikmasinda büyük rol oynamaktadir.

Kuvars Kristali :

Yüzyillardir tedavi ve sihir alanlarinda kullanilmistir Tedavi edici nitelikleri en fazla olan taslarin basinda gelmektedir. Duygusal dengeleyici özellegi vardir. Beyin fonksiyonlarini uyarir. Kisinin çevresinde olusan negatif enerjiyi yok edip pozitif enerjiyi toplar, biriktirir, geçirir, kuvvetlendirir ve kisi üzerinde aktif hale getirir. Düsünce gücünü de güçlendiren bir özellige sahiptir. Kuvarsin özellikle halsiz düsme durumunda canlilik verdigine inanilir. Kahinlerin kuvars kristal küreleri kullanmalari tasin zihinsel konsantrasyona ne kadar etkili oldugunu gösterir. Kuvars kristallerinin cinsleri ve bu cinslere göre isimleri vardir. Seffaf olanina halk arasinda kaya kristali denilirken, pembe kuvarsa Ask Tasi denir. Kuvars kristali, üzerinde tasiyani, korkudan, öfkeden, kiskançliktan ve suçluluktan koruduguna inanilir. Rüya Tasi olarak bilinen dumanli kuvarsin öfkeye, umutsuzluga, üzüntüye, ve bütün negatif etkilere karsi tasin sahibini koruduguna inanilir.

Lapis Lazuli :

Saf olmayan bir tasdir. Lapis Lazuli, lazurit ve diger mavi minerallerin bilesiminden olusur. Bu karisima ragmen dünyanin en degerli taslarindan biridir. Çok eski medeniyetlerce de bilinen bir tastir. Misir Krali Tutankamon'un mezarini süslemistir. Bu tas mavidir, fakat rengin yogunlugu çikarildiklari bölgelere göre degisiklik gösterir. Gece Tasi veya Gerçek Tasi olarak isimlendirilir. Renginden dolayi göklerin sembolü olarak bilinir. Isimi "Göklerin Tasi" anlamini içermektedir.

Lal :

Dairesel veya oval bir tastir. Iki türü vardir. Erkek olan türü koyu kirmizi, disi olan türü açik kirmizidir. Tasi tasiyan kisiyi, bedensel zayifliga ve acimasizliklara karsi korudugu düsünülür. Hayal Kuran ve Merhamet Tasi diye isimlere sahiptir. Cinsel enerjiyi ve duyarliligi artirdigina, cinsel dengesizlige karsi koruduguna inanilir.bu sebeple Tutkularin Tasi da denir. Adi Latince’de, Garanatum'dan gelir. Lal tasi, Garnet olarak da bilinir. Kalp seklinde Lal'ler, esleri ve sevgilileri cezbetmeye yarar ve ayni zaman da, yatak veya yastik altina konuldugunda kötü rüyalari engelledigi düsünülür. Bedeni kuvvetlendiren, temizleyen ve canlandiran bir özelligi vardir. Kan damarlari için yararli bir tastir. Lal, hayal gücünü hareketlendirirken, sevgi ve sefkati sembolize etmektedir.

Malahit :

Yesil ve üzerinde daha koyu yesil ayni merkezden çizgileri olan bir tasdir. Nese tasiyan bir tastir. Isminin anlami arindiricidir. Sakinlestirici ve uykusuzlugu tedavi edicidir. Yeryüzünün titresimlerini tutan bu tas, kendinizi güçlü hissetmenizi saglayacaktir. Böylece eski acilardan da kurtulursunuz. Ayni zamanda pankreas, dalak fonksiyonlarini arttirdigi, dolasim sistemi ve kalbi kuvvetlendirdigi, kaygi ve tansiyonu dengeleyip, hücreleri yeniledigine inanilir. Ancak bu tasi asiri duygusal oldugunuz günlerde fazla kullanmamaniz onerilir.

Magnezit :

Yeryüzünde bilinen en degerli minerallerdendir. Hassas islenme özelliginden dolayi çok fazla tercih edilmez. Yaygin olarak ticari ve tibbi kullanimi olan en önemli taslardan biridir. Beyaz, gri, sari ve kahverengi renktedirler. Analiz etmekte, kendini tanimakta, arastiricilik ruhunu gelistirmekte kullanilir. Bu tasi kullanan kisinin motive olmasina ve farkindaligini arttirmasina yardimci özelliklere sahiptir. Hayal gücünü, yaraticiligi arttirdigi ve meditasyonlarda iç huzuru sagladigi düsünülür.

Mercan :

Mercanin, kalbi ve dalagi güçlendirdigini söylenir. Mercanin nazara iyi geldigi, konsantrasyonu arttirici bir etkisi olduguda düsünülür. Sedef hastaligiyla beraber, bir çok cilt hastaliginin tedavisi için kullanilmaktadir.

Obsidyen :

Renginden dolayi bazilari Kara Kadife diye adlandirirlar. Bu tasin en çok tutulan cinsi, kar Taneli Obsidyen denen, üzerinde beyaz lekeler olanidir. Bu tür Saflik Tasi olarak da bilinir. Karin ve bagirsaklari iyilestirme, zihin ve duyguyu birlestirme özelligine sahiptir. Maskulen enerji verdigi, negatif unsurlari yok ettigi ve kaygiyi azalttigi düsünülür. Akil ve sevgiden kopmamayi simgelemektedir.

Oniks :

Kaygi azaltici bir tastir. Karsi cinsle olan kutuplasmalari dengeler ve iliskileri kuvvetlendirdigi düsünülür. Oniks kontrol ve denge unsuru bir tasdir. Bagimliliklardan kurtulmaya yardim ettigine, konsantrasyonu sagladigina ve nazara karsi koruduguna inanilir. Bazi kisiler tarafindan Ayrilik Tasi denir. Oniks’in bir çok renk çesidi vardir. Bu tasi kullanan kisinin hangi konuda enerjiye ihtiyaci varsa onu saglayan bir tas olarak bilinir. Gelecek kaygilarini yok eder. Kisilerde farkindaligi da saglayan bir tastir.

Olivin (Zebercet) :

Kalp, pankreas, dalak, ciger , doku bozulmalarini önleyici özelligi olduguna inanilan bir tastir. Zümrüt ailesinden oldugundan rengi yesildir. Vücut, zihin dengesini sagladigina, kaygiyi düsürüp zihni actigina ve kisisel büyümeyi hizlandigina inanilir.

Opal :

Kuvarsin bir çesididir. Halk arasinda Gökkusagi Tasi olarak bilinir. Opal, karisik bir geçmise sahiptir. Bazilari için talihsizlik getiren bir tas olarak düsünülürken, bazilari ise güven duygusunu taze tuttugunu ve düsmanlara karsi korudugunu düsünür. Ayni zamanda negatif duygulari yok ettigine ve duygusal dengeyi sagladigina inanilir. Görme duyularini güçlendirir ve sezgi arttirici bir etkisi vardir. Mücevheratta kullanilan Opal, insanin avuç içi isisiyla renk degistirme özelligine sahip degerli taslardandir.

Pirit :

Üzerinde altin rengi benekler vardir. Güzel ve degisik görünümlü bir tastir. Hazimsizlik için ve kan dolasimina iyi geldigi düsünülür. Beyin fonksiyonunu arttirici gücüyle birlikte, irade gücünü de yükseltir. Insanlarla uyumlu çalismanin gerçeklesmesine yardimci olur.

Safir :

Pahali ve degerli taslari arasindadir. Isiya dayanikli bir tastir. Mavi rengi üzerine beyaz damarlidir. Kalp ve böbrekleri kuvvetlendirdigi ayni zamanda tüm salgi bezlerini harekete geçirici özelligi olduguna inanilir. Ayrica psisik yetenekleri arttirdigi ve sezgi gücünü çogalttigi düsünülür. Dolayisla yaratici ifadenin gelismesinde büyük rol oynadigi ve karisikligin ortadan kalkmasina neden olup kozmik farkindaligi arttirdigi düsünülür.

Sitrin :

Saridan açik kahveye dogru giden bir renk geçisi vardir. Bir çok hastaligin tedavisinde kullanilmaktadir. Hazim organlari, böbrek, cigerler ve kalp için yararli oldugu ve tedavi edici enerjinin meydana gelmesini sagladigi düsünülür. Kendine güveni arttirdigina, insani kendine zarar verici egilimlerden uzaklastirdigina inanilir. Sitrin masaj yaglarini yogunlastirmak için kullanilir. Yaga enerji verir, dolasimi hizlandirir ve derinin emmesini kolaylastirir. Bu tas ucu asagi gelecek sekilde boyunda tasinir. Böylece güven ve evrensel gücünüzün çogalacagina inanilir. Diger adi Tüccar Tasidir. Bazi inanan insanlar kasalarina koyarlar. Parasal güçlerini arttirdiklarina inanirlar. Bazi kisiler de onun ugursuz bir tas olduguna inanirlar ve ne olursa olsun el sürmezler.

Topaz :

Eski yillarda kudretli bir tas olarak bilinirdi. Topaz’in, göz hastaliklarini ve veba gibi salgin hastaliklari tedavi ettigine inanilir. Bu tasin diger adi Ask Tasidir. Pek çok rengi vadir. Sagliksiz insanlari sagligina kavusturdugu, korkakliktan ve ahlaksizliklardan uzaklastirdigina inanilir. Nadir bulunan taslardir. Topaz, mücevher yapiminda kullanilmaktadir. Dogal ve isiltili bir tastir. Renksiz ve degisik renk gruplarinda çesitleri vardir. Sari ve Turuncu olanlari en degerli çesitleridir. Dünyanin en degerli Topaz’lari Brezilya'da çikarilmaktadir. Topaz kristali genellikle dörtgen seklindedir. Elmasla ayni agirliga sahip olan yegane degerli taslardan biridir. Seffaf olanlari bazen elmastan ayirt edilemez. Fark ancak ölçümle ayirt edilebilir.

Turkuvaz :

Bilinirligi olan bir tasdir. Tilsim olarak da kullanilir ve çok sayida koruyucu özelligi bulunur. Bedeni kuvvetlendirdigine, hücreleri yeniledigine, kan dolasimi, cigerler ve solunum sistemini canlandirdigina inanilir. Ayni zamanda sakinlik verirdigine ve yaratici ifadeyi güçlendirdigine de inanilir. Bu tas duygusal dengeyi, iletisimi, sadakati ve dostlugu sembolize etmektedir. Eski çaglarda turkuaz hayvanlari kötü etkilerden korumak amaciyla kullanilirdi.

Turmalin :

Pozitif ve negatif kutuplara sahiptir. Elektriksel olarak degisik ve olagandisi bir tastir. Çesitli renklere ve karisik renk biçimlerine sahiptir. Mücevher ve süs esyasi yapiminda tercih edilir.Uyku verici özellige sahiptir. Beden ve zihni kuvvetlendirdigine, duyarlilik sagladigina ve anlayisi arttirdigina inanilir. Konsantrasyonu, sezgisel güçleri arttirdigi ve koruyucu etkileri oldugu da söylenmektedir.

Yakut :

Güzelligi ve sertligiyle degerli taslardan biridir. Hindistan'da Degerli Taslarin Efendisi adini koymuslardir. Amerika, Avrupa'da çikarilir. Hindistan ve Güneydogu Asya Yakut’un anavatanidir. Elmas’tan sonra en sert tastir. Kan dolasimin canlandirici etkisi, bagisiklik sistemini güçlendirici etkisi oldugu gibi kisiyi sinirlamalarindan kurtardigina, kendinden fazla diger insanlari düsünmesine yol açtigina inanilir. Ruhsal gelisme, cesaret, liderlik, mutluluk duygularini arttirdigida düsünülür. Cinsel asiriliklara da iyi geldigi söylenir.

Yesim Tasi :

Binlerce yil once Çinliler bu tasi degerli taslardan biri yapmislardir. Efsaneye göre Yesim tasi, Çin Ejderinin yeryüzüne biraktigi tohumlarin donmus halidir. Günümüzde Çinli büyük isadamlari ellerinde Yesimden tilsimlar tasirlar. Ayni zamanda akil hastaliklarina, dahili hastaliklara, göz bozukluguna, kadinlarin adet ve dogum sancilarina iyi geldigine inanilmaktadir.

Zirkon :

Mücevher olarak kullanilan bir tasdir. Tamamen renksiz, kahverengi, yesil, kirmizi ve sari renklere sahip bir tastir. En degerli olani renksizidir. Zihni kuvvetlendirici, ince - kalin bagirsak hareketlerine faydali ve uyumayi kolaylastirici özellige sahip oldugu düsünülür. Bununla beraber duygusal dengeleyici olarak bilinmektedir.

Zümrüt :

Dünyanin en kiymetli taslarindan biridir. Mitlerin ve efsanelerin tasidir. Renginin yesil olmasi nedeniyle tasin yagmur yagdirdigina inanilir. Bagisiklik sistemi,sinir sistemi, kalp, ciger ve böbregi kuvvetlendirdigi düsünülür. Beden,ruh,zihin için tonik vazifesi gördügü ve kuvvetli bir duygusal dengeleyici oldugu düsünülür.Bolluk, sevgi, iyilik, sakinlik, denge ve sabirin simgesidir. Bu tasa bazi kisiler tarafindan Kosulsuz Ask Tasi adi verilmektedir. Sevgililerin birbirlerine verebilecekleri en güzel hediye olarak görülür.