PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu hafta yakalananlar listesi


~*İNB_37*~
02-16-2009, 10:15 PM
selamunaleyküm arkadaşlar her hafta olduğu gibi bu haftada yakalanan oldu bunları sizle paylaşıyım dedim topladım ve paylaştım buyrun :D

TARİHİ ESER SATMAK İSTERKEN YAKALANDILAR

Muğla'nın Milas İlçesi'nde tarihi satmak istedikleri iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Milas Jandarma Komutanlığı ekipleri, alıcı gibi davranarak, tarihi eser satmak isteyen kişilerle temas kurdu. Beçin beldesinde düzenlenen operasyonda, 5 zanlı gözaltına alındı. Zanlıların üzerinde ve otomobillerinde yapılan aramada, Roma Dönemi'ne ait olduğu belirlenen, üzerinde kız figürü ve başı kesik kız figürü bulunan 2 mezar kapağı ile insan işlemeleri bulunan tutamak ele geçirildi.
Haber Ekspres, 12.02.2009

::::::::::::::::::::::::::::

DEFİNE AVCILARINA SUÇÜSTÜ

Kütahya'nın Aslanapa İlçesi'nde, kaçak kazı yapmak isteyen 4 şahıs, jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri, Çapanlıtepe Mevkii'nde yazı yapmak için hazırlık yapan T.T., S.E., Y.A. ve M.A.E.'yi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Jandarma kazı alanında 1 adet dedektör, 1 adet kürek, 2 adet kazma, 1 adet manila, 1 adet balyoz, 1 adet metal şiş ve 3 adet el feneri ele geçirdi.
4 şahıs ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.
Kütahya Kent Haber, 12.02.2009

::::::::::::::::::::::::::::::

DEVREK'TE TARİHİ ESERLERİ SATMAK İÇİN MÜŞTERİ ARAYAN 5 KİŞİ YAKALANDI


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Devrek’te oturan M.K. da tarihi eser bulunduğu ve eserleri satmak için müşteri aradığı tespit edildi.

KOM Şubesi Müdürlüğü görevlileri, alıcı kılığında M.K. ile irtibata girerek elindeki tarihi eserler konusunda pazarlık yaptı. Polisler düzenlediği operasyona M.K.'yı yakaladı. Tarihi eser konusunda M.K.'nın irtibatı bulunduğu E.Ç., M.A., R.K. ve MÖ isimli şahıslar da gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde, işyerlerinde ve gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerine ait olduğu tahmin edilen ve tarihi değer taşıdığı belirtilen üç tabanca, çok eski döneme ait olduğu bildirilen el yazması bir adet Kur'an-ı Kerim, üç adet Osmanlı sikkesi ve bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Operasyonda "Kültür ve tabiat varlıkları kanununa" muhalefet suçundan M.K., MÖ ve M.A. isimli şahıslar adli makamlara sevk edilirken R.K. ve E.Ç. isimli şüpheliler ise Devrek Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Değişim Medya, 10.02.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber26/Devrekte/r1.jpg

:::::::::::::::::::::::::::::


TARİHİ ESER OPERASYONU

Denizli'de, yedi adet toprak eser, 14 adet süs eşyası, 107 adet bronz sikke, 60 adet metal obje ve iki adet tepsi ele geçirildi.

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik çalışmalar sonucunda, Gümüşler bölgesinde faaliyet gösteren A.Y. isimli şahsın elinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı belirlendi. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda A.Y. yakalandı. Yakalanan şahsın üst ve kullandığı araçta yapılan aramada, 7 adet toprak eser, 14 adet süs eşyası, 107 adet bronz sikke, 60 adet metal obje ve iki adet tepsi ele geçirildi.

A.Y. isimli şahıs ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.
Denizli Kent Haber, 10.02.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber26/TarihiEserOperasyonu/r1.jpg

:::::::::::::::::::::::::::::::::
TARİHİ ESERLER VE MÜLTECİLER AYNI DORSEDE

Kapıkule sınır kapısından yurt dışına çıkış yapmak isteyen bir TIR'ın dorsesinde, yasa dışı yollardan sınırı geçmek isteyen yabancı uyruklu yedi kaçak yakalanırken, ele geçirilen Geç Hellenistik-Erken Roma dönemine ait bir adet bronz kaıdn heykeli herkesi şaşırttı.

Geçen salı günü saat 03.00 sıralarında yurt dışına çıkış yapmak üzere Kapıkule TIR Gümrük Alanı'na gelen H.G. yönetimindeki TIR'ın dorsesinde, ekiplerce yapılan aramada, beşi Irak, ikisi Filistin uyruklu yedi mülteci yakalandı. Aramalarda ayrıca iki sandık içinde saklı 14 parçaya ayrılmış bir adet bronzdan yapılma Geç Hellenistik-Erken Roma dönemine ait bir adet bronz kadın heykeli ele geçirildi.

Gözaltına alınan sürücü H.G.'nin ifadesinden yola çıkan polis, olayla ilgili oldukları iddia edilen ve İstanbul'da bir firmada çalışan beş kişiyi daha yakalayarak Edirne'ye getirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken, kaçaklar ise sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Öte yandan olayla ilgili bir kişinin daha arandığı öğrenildi.

Taraf, 07.02.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber26/TarihiEserler/r1.jpg

::::::::::::::::::::::::::::::::SON::::::::::::::: ::::::::::
USTALARIM BU HAFTA YAKALANNALAR BU KADAR GELECEK HAFTAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ
HER ZAMAN DEDİĞİMİZ GİBİ KAÇAK KAZI YAPMAYIN UĞRAŞLARINIZ BEDAVAYA GİTMESİN