PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çeşmeden altın akıyor


kayipkepenek
03-03-2009, 05:36 PM
Dikili'nin suyundan altın akıyor 3 Mart 2009

İzmir'in ilçesi Dikili'ye bu krizde doğal yollardan müjde. Çünkü, bu ilçede sudan altın akıyor. Hem de dünyadaki örneklerinden kat kat fazla litrede 5 miligram...

Dikili Belediyesi'nin işlettiği jeotermal enerji kaynağından altın cevheri akıyor. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Çevre Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan incelemeye göre, Kaynarca bölgesindeki jeotermal su kuyularında bulunan suyun 1 litresinde 4.9 miligram altın bulunuyor.

Cumhuriyet gazetesinden Ozan Yayman'ın haberine göre, uluslararası bilim çevrelerijeotermal akışkandan biyolojik yöntemlerle, siyanür kullanmadan altın elde edilebildiğini ortaya koyuyor. Kaynarca bölgesi Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji sahalarından birisi olarak kabul ediliyor. Önceki deneyimler ABD ve Japonya'da, Dikili'dekine benzer gelişmelerin yaşandığını gösteriyor. ABD Nevada'da ve Japonya'da göllerden, denizden, jeotermal sahalardaki su kaynaklarından siyanür kullanmadan altın elde edildiğine ilişkin örnekler bulunuyor.

"EKONOMİYE KAZANDIRACAĞIZ"

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven gelişmeleri, "Demek ki, siyanür kullanmadan da altına ulaşılabiliyormuş" sözleriyle değerlendirdi. Özgüven, Kaynarca bölgesinde yer alan jeotermal kuyulardan aldıkları su örneklerini analiz ettirdiklerini belirterek, "Dikili'deki jeotermal kuyulardan altın çıkıyor. Bilim insanlarıyla görüşeceğiz ve Dikili'de, cazibe kaynağıyla ulaşılan altını ekonomimize kazandırmanın yollarını arayacağız" dedi.

istihkam
03-03-2009, 07:35 PM
gozunu seveyım anadolumun tası topragı artı suyu bıle altın ALLAH ım ulkemıze zeval vermesın.

ka33
03-03-2009, 09:52 PM
vatana millete hayırlı olur inşallah

KOMAGENA
06-01-2009, 10:50 PM
s.a.arkadaşlar hiç heveslenmeyin.bunun araştırması yapılıp netleşsin.bakın ozaman burayı kimlere peşkeş çekicekler takipçisi olun.yedirirlermi bu madeni türke:(atalarımızı katledip köy köy dolaşıp altınlarını aldıkları köylümün ve devletin paralarını eşkiyalar gömmüşler.saklamışlar kimler gelip alsın diye.onların soysuz torunları tabiki.halk yokluktan dağ bayır bunların yane kendi halkımızın parasının peşine düşmüşler.adınada defineci demişler.eeeee sonra dış baskı ile ne olmuş sonunda kanun çıkarttırmışlar.neymiş efendim.osmanlıdan önce tarih öncesi ne ödeme yapılmıyacak diye sanki resmi kazıda osmanlı dönemine ait olana veriyorlarda:)maksat kimse ellemesin biz gelip talana devam ediceğiz diye bastırıyorlar o yasak bu yasak bu memlekette ne doğru allah aşkına????

DAYI
06-02-2009, 02:16 PM
selamünaleyküm uısta bi yanlışlık olmasın ya çok deli bi rakam bu en yüksek rakam toprakta binde sekiz buna göre dediğin rakam çok büyük inşallah doğru haberdir istemeyenin gözü çıksın

AYDIN
06-02-2009, 03:59 PM
Teşekkürler Usta