PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu hafta kaçakçılar ve yakalananlar listesi


~*İNB_37*~
03-16-2009, 10:32 PM
arkadaşlar her hafta olduğu gibi bu hafta da yakalan var tabi bunları yine sizle paylaşmak istedim
::::::::::::::
KAÇAKÇILIK DİZ BOYU
Aralarında Bolu’nun da olduğu Çorum merkezli 4 ilde gerçekleştirilen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, aralarında 1 astsubay, 1 gardiyan ve bir belediye memurunun da bulunduğu toplam 21 kişi gözaltına alındı.


Çorum İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 6 aydır süren takip sonucunda önceki gün sabaha karşı Çorum, Çankırı, Yozgat, Bolu ile Çorum'un İskilip ve Osmancık İlçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda Çorum Seydim Beldesi Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli bir astsubay, Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'nde görevli bir gardiyan ve Çankırı Belediyesi'nde çalışan bir memurun da aralarında bulunduğu toplam 21 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda aralarında Roma ve Bizans dönemine ait eserlerin de bulunduğu çok sayıda tarihi eser ele geçirildiği, zanlıların tarihi eser kaçakçılığı ve kaçak kazı yapmakla suçlandığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bolunun Sesi, 10.03.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber27/Kacakcilik/r1.jpg
::::::::::::::
KAÇAKÇILARA DARBE
Adıyaman'da jandarmanın düzenlediği operasyonda 2 kardeş, Roma ve Bizans dönemine ait 804 eserle birlikte yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, yaptıkları istihbari çalışmalar neticesinde 2 kişinin ellerindeki tarihi eserleri satmak istediklerini belirleyen Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri harekete geçti. Adıyaman'ın Samsat İlçesi Uzuntepe Köyünde bulunan iki kardeşle alıcı kılığında irtibata geçen jandarma ekipleri, şahıslarla buluşarak pazarlık yaptı. Tarihi eserlerin teslimatı sırasında operasyon düzenlendi. Operasyonda İ.E. ve kardeşi O.E. ellerindeki tarihi eserlerle kıskıvrak yakalandı.

Şahısların üzerinde ve evlerinde yapılan aramada 74 adet değişik obje, 45 adet kolye ucu, 4 adet mızrak ucu ile 681 adet sikke olmak üzere toplam 804 adet tarihi eser ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 4'ü metal detektörü olmak üzere toplam 5 detektör bulundu.

Yakalanan eserlerin Roma ve Bizans dönemine ait olduğu belirtilirken, çok önemli objelerin bulunduğu bildirildi. İ.E. ve O.E. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Adıyaman Kent Haber, 10.03.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber27/Kacakcilara/r1.jpg
::::::::::::::::::::
TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI YAPAN 14 KİŞİ YAKALANDI

Adana merkez ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 14 kişi yakalandı.



Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları çalışmalarda bazı şahısların tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaştı. Ekipler Seyhan, Yüreğir, Kozan, İmamoğlu, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Örgüt lideri olduğu belirlenen M.Ç. ile elemanları A.Ö., B.O., B.Ö., B.Ç., H.Ç., A.B., A.R.G., B.G., H.Ö., M.A., N.M., U.T. ve A.K. gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 kurusıkı tabanca, eski dönemlere ait 189 sikke, 5 tarihi değeri bulunan kitap, 38 parça çeşitli dönemlere ait süs eşyası, eski dönemlerine ait 2 terazi, 4 metal arama detektörü ve tarihi eserlerin pazarlandığı bir fotoğraflı tarihi eser katalogu ele geçirildi.

Haberler.com, 12.03.2009

::::::::::::::::::::::

TARİHİ ESER KAÇAKÇILARI KISKIVRAK
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tarihi eser satmak için Marmaris’e giden 3 şüpheli yakalandı.



Edinilen bilgiye göre; Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yalova ilinden Marmaris’e tarihi eser satmak için gelen T.P. (45), C.E. (39) ve E.Ü. (44) takibe alındı. Muğla Bölge Trafik Kavşağında ekipler tarafından alınan tedbir sonucu zanlıların üzerinde yapılan aramada 4 adet taş selindir mühür, cam damga mühür, toprak mühür, 2 adet Atina gümüş sikke, 4 adet Roma ve değişik dönemlere ait gümüş sikke, 2 adet Bizans ve Osmanlı dönemine ait bakır sikke, cam vazo, bronz sikke ve bakır madalyon ele geçirildi.



Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinin alınmasının ardından; tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiası ile adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Muğla Kent Haber, 11.03.2009



http://www.tayproject.org/imjpg/haber27/TarihiEserKacakcilari/r1.jpg
:::::::::::::::
SALİHLİ'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Manisa İl Jandarma Komutanlığı, Salihli İlçesi'ne bağlı Poyrazdamları beldesinde bir eve yaptığı operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirdi.



Manisa İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, M.Ş., H.P., İ.K., T.Ç. ve A.A. isimli şahısların evlerinde arama yapıldı.

Aramada bir adet Roma dönemine ait üzerinde çelenk ve Eros figürleri bulunan mimari parça, bir adet Yunan alfabesi ile yazılmış altı satırlık Roma dönemine ait yazı, 20 adet Roma ve Bizans dönemlerine ait mimari parça, bir adet Hellenistik döneme ait taş fallus, bir adet Bizans dönemine ait büyük boy süslemeli mermer parça, bir adet Roma dönemine ait İon sütun başlığı, iki adet Bizans dönemine ait sütun, bir adet Osmanlı dönemine ait parça, bir adet Roma dönemine ait mermer küçük kaide, 3 adet Cal av tüfeği, bir adet namlu ucu şok ve anahtar, 26 adet av tüfeği fişeği ve bir adet av tüfeği fişekliği ele geçirildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Manisa Kent Haber, 12.03.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber27/Salihlide/r1.jpg
::::::::::::::::::
DEPODAKİ TARİHİ ESERE 3 TUTUKLAMA
Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde, bir LPG tüpü deposundaki kazı çalışmalarında ele geçirdikleri tarihi eserleri, internet üzerinden satmaya çalışan 3 kişi yakalandı. Polis ekipleri, bir ihbar üzerine LPG tüpü ticaretiyle uğraşan A.A.’nın, oğlu M.A.A. ile arkadaşı A.R.Y.’nin Beşeylül Mahallesi’ndeki 200 metrekarelik depoda 6 ay boyunca yaptıkları kazıda ele geçirdikleri tarihi eserleri, internet üzerinden pazarlamaya çalıştıklarını belirledi. Bunun üzerine polis, zanlıları 10 gün süreyle takibe aldı. Baskında, Bizans Dönemi’ne ait, üzerinde melek, aziz ve dini tasvirlerin bulunduğu kabartmalar ele geçirildi. Gösaltına alınan 3 zanlı tutuklandı.

Hürriyet Ege, Haber: Nurettin Doğan, 13.02.2009

::::::::::::::::::::::

evet bu haftalık bu kadar ama bi dahaki haftayı sabırsızlıkla bekliyoz bakalım kaç kişi yakalanacak:D


HER ZAMAN DEDİĞİMİZ ARKADAŞLAR KAÇAK KAZI YAPMAYALIM EMEKLERİMİZ BOŞA GİTMESİN LÜTFEN

detay
03-17-2009, 01:26 PM
desene yıne yakalanmıslar artık bu işleri cok sıkı tutuyorlar
kım yaptırıyor oda tartısılır