PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslümanliği Müjdeleyen Incil


DAYI
03-22-2009, 02:19 AM
http://img72.imageshack.us/img72/8642/137347.jpg (http://img72.imageshack.us/my.php?image=137347.jpg)
MÜSLÜMANLIĞI MÜJDELEYEN İNCİL

Tam 2 bin yıllık bir İncil bulundu. Bu İncil aynı zamanda Müslümanlığı da müjdeliyor...

KKTC polisi 29 Ocak’ta otobüs terminalinde düzenlediği bir operasyonda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Sercan Çankaya ve Hilmi Höner’in çantasında Süryani alfabesiyle yazılı tarihi bir İncil ele geçirdi.

KKTC Eski Eserler İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nun ön incelemesinde 3 milyon TL değer biçtiği İncil’in, iki bin yıllık olduğu tahmini yapıldı ve kaybolan dördüncü St. Barnabas İncil’i olabileceği belirtildi.

HZ. MUHAMMED'İ (S.A.V) MÜJDELİYOR

Barnabas İncil’i Hıristiyanlığın en tartışmalı konularından biri olarak kabul ediliyor. Hz. İsa döneminde yazılan tek İncil olduğuna inanılan ve ’Beşinci İncil’ de denilen Barnabas İncil’inde iddiaya göre, Hz. İsa’nın, "Tanrı’nın oğlu değil peygamber olduğu" yazıyor ve Hz. Muhammed’i (S.A.V) müjdelediğine inanılıyor.

Yazar Aydoğan Vatandaş, bir süre önce "Apokrifal" adlı kitabında dört Barnabas İncili’nden birinin Kıbrıs’tan çalındığını ve Genelkurmay Başkanlığı’nın elinde olduğuna dair iddialara yer vermiş, konu bazı gazete ve televizyonlarda haber olmuştu.

BARNABAS İNCİLİ'YLE İLGİLİ İNANIŞLAR

İnternethaber'in derlediği bilgilere göre Hazret-i İsa'nın Havarilerinden biri olan Barnabas'ın ondan görüp işittiklerini yazdığı incildir. İsa Aleyhisselam göğe kaldırılınca hakiki incil kaybolup incil adıyla bir takım kitaplar yazıldı. Bunun üzerine Barnabas, Hazret-i İsa'dan görüp işittiklerini bir araya getirdi. Barnabas İncili denen bu kitap Hazret-i İsa'dan sonra ilk üç yüz senede elden ele dolaşıp okundu.

BU İNCİLİ MÜSLÜMANLAR MI YAPTI?

Hristiyanların iddiasına göreyse Barnabas İncili Müslümanlar tarafından yazılmıştır. Bazı kanıtlar Barnabas İncili'nin Avrupa menşeli ve aşağı yukarı on dördüncü asır hatta belki de daha sonrasına ait bir taklit olduğunda birleşir. Bu incilin taklit olduğunun düşünenlere göre yazar sadece kutsal kitabın İncil kısmındaki bilgilerden faydalanmıştır ve kendi inanışına bağlı olarak bazı kayıtları ya çıkartmış, ya da değiştirmiştir. Ancak bazı yerler sadece incil ile değil, aynı zamanda Kur'an-ı Kerim ile de ters düştüğünü gösterecektir. Barnabas İncil'ine göre İsa mesih değildir. Bu hüküm hem İncil ile ve hem de Kur'an ile çelişir. O bölüm şöyledir:

Rahip cevap verdi: "....bize doğruyu söylemen için sana yalvarıyorum. beklediğimiz Tanrı'nın mesihi sen misin?" isa cevap verdi: "Gerçekten ben o değilim, çünkü o, benden önce yaratıldı ve benden sonra gelecektir." (l.&l.ragg, bl:96)

Barnabas İncili'nden bazı bölümler:

Hazret-i İsa kendisine: "Sen Allah'ın oğlusun diyen Petrus'a çok kızdı. Onu azarladı. Ona: "Sen benden uzaklaş. Çünkü sen fena şeyler söylüyorsun ve bana fenalık yapmak istiyorsun" dedi. Ondan sonra havarilerine dönerek; "Yazıklar olsun bana böyle söyleyenlere! Çünkü, Allah bana bunlara lanet etmek emrini verdi." dedi. (70.bab)

Ben kimsenin günahını affedemem. Günahları ancak Allah affeder. (71.bab)

Ben bu dünyaya, Cenab-ı Hakk'ın dünyaya selamet getirecek olan Resulunun yolunu hazırlamak için geldim. Fakat sizler dikkat ediniz. O gelinceye kadar bir çok yalancı peygamberler çıkabilir. Benim İncil'im bozulabilir. (72.bab)
saygılar sevgiler
alıntı

Gaziosmanpaşa
03-22-2009, 03:07 AM
gecen bır tv programında ızledım ben bunu gercekten cok ılgınc hatta ergenekoncualrında bunun pesınde oldugunu soylemıslerdı
elıne saglık

JOVİYANUS
03-22-2009, 11:53 AM
s.a dayı mükemmel bir konu.eline saglık.

detay
03-22-2009, 04:33 PM
s.a dayım elıne saglık gercekten guzel bır haber
fakat dayı biz zaten bunları biliyoruz hz .muhammed incildede yazyor tevrattada
papazların yude 80 gıbı bır rakkamı musluman oldugu soylenıyor
ama bumlar afaroz yanı ldureceklerı için acıklayamıyormus buunu bir yerde okudum
gercekten ilginc degilmi