PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "ölü Deniz Tomarlari'ni Saddukiler Yazdi"


~*İNB_37*~
03-23-2009, 11:39 AM
"ÖLÜ DENİZ TOMARLARI'NI SADDUKİLER YAZDI"

http://tayproject.eies.itu.edu.tr/imjpg/haber27/Olu/r1.jpg
Geçen yüzyılın en önemli arkeolojik bulgularından biri olarak kabul edilen Ölü Deniz Tomarları'nın (parşömenleri) Saddukiler tarafından yazıldığı iddia edildi.


Daily Telegraph’taki habere göre, Kudüs’teki İbrani Üniversitesi'nden Profesör Rachel Elior, 930 parşömenin bir Yahudi mezhebi olan ve geçmişleri Hazreti Süleyman zamanına kadar giden Saddukiler tarafından yazıldığını öne sürdü. Akademisyenler, tomarlar bulunduğundan beri bunların Yahudi mezhebi Esseneler tarafından yazıldığını düşünüyorlar. Parşömenlerin üzerine dini inançlarını yazdıkları söylenen Essenelerin, birinci yüzyılda yaşadığı belirtiliyor.



Elior ise Kudüs’ün fethedilmesinden sonra kentin en yüksek rahibi olan Zadok’un torunlarının uygulamalarının kayda geçirildiği parşömenlerin, daha sonra Kumran’a götürüldüğünü öne sürdü. Prof. Elior, parşömenlerdeki yazılı yasaların Sadduki yasası olduğunu her ciddi akademisyenin kabul etmesi gerektiğini belirtti.


Tomarlar Ölü Deniz kıyısındaki Kumran mağaralarında 1947’de bir çoban tarafından bulunmuştu. Saddukiler, Tanrı’nın dünyayı yarattıktan sonra kendi haline bıraktığına inanırlardı. Yahudi aristokrasisini temsil eden Saddukiler, ruhun ölümsüzlüğüne, ölülerin dirileceğine ve meleklereyse inanmazlardı.

Radikal, 18.03.2009

JOVİYANUS
03-23-2009, 12:50 PM
ellerine saglık buda güsel paylasım olmus.