PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : eski hakemde bu işlerin içindeymiş


hüseyin26e
03-28-2009, 12:20 PM
Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, üç arkadaşıyla birlikte kaçak kazı yaparken jandarma tarafından suçüstü yakalanan FIFA kokartlı eski hakem Sadık İlhan ile beraberindeki üç kişi çıkarıldıkları Nöbetçi mahkemece tutuklandı. İlhan suçlamaları reddetti.



Şefaatli İlçesinin Kızılcakoca Köyü'ndeki Koçtaşağı Tümülüs'ünde kazı yapıldığı ihbarını alan jandarma bölgeye bir baskın yaptı. Yapılan aramada, aralarında FIFA kokartlı eski hakamlerden Sadık İlhan'ın yanı sıra Ali C., Ali Ş.ve Osman Ç. suçüstü yakalandı.



Zanlılar gözaltına alınırken ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, bir adet bronz tencere, gümüş kadeh ile bazı küçük tarihi eser parçaları ele geçirildi.



Yaklaşık 4 saat süren ifadeleri alındıktan sonra Adliye'ye çıkartılan zanlılar, duruşmanın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



HAKEM İLHAN, SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ



Avukatı İbrahim Durmuş aracılığıyla bir açıklamada bulunan eski hakem Sadık İlhan, olayla ilgisinin bulunmadığını savundu.



İlhan, kendisini şöyle savundu: “Olayla bir ilgim yok. Tesadüfen bulduğum eserleri müzeye teslim ettim. Kazı yapılan bölgeden geçerken yanlışlıkla gözaltına alınıp, mahkemece tutuklandım. Karara itiraz edeceğim.

DAYI
03-28-2009, 03:18 PM
selamünaleyküm hüseyin kardeşim eline emeğine sağlık sağolasın bilgilendirmene çok teşekkür ederim . yalnız bir konuya değinmeden geçemiyeceğim ..
atılan başlık dikkatimi çekti eski hakemde bu işin içindeymiş ... sankisuç işlemişler gibi duyuruluyor o zaman bizde bu suça iştirak etmek için uğraşıyoruz hayır ben bu düşünceye katılmıyorum biz tarihi aydınlatmak için ve devlet adamlarımızın bir yanlış değerlendirmeden dolayı suç olarak gösterilmektedirama bu zihniyetin değişeceğine canı gönülden inanıyor ve bekliyoruz.. saygılar DAYI

AKINCI
03-28-2009, 04:11 PM
s.a eline sağlık sağol dayım da güzel bi konuya değinmiş aslında
gerekenide söylamiş sende sağol dayı.