PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : acaba burada ne anlatılmak isten miş ???


murat7878
03-29-2009, 03:59 PM
s.a arkadaşlar mahzen işaretinden çıkan7 mtlik su olugu 10 yuvarlak oymanın ve aralarındaki dikdörtgen cevresinden bi basamak üstüne düşüyor suyun düştügü yerde oymaların solunda bide bu işaret var işaretin yapıldıgı yer duvar ve 50,50 cm bölümde bi yer suyu diyer bölümlere göre çok geç emiyor ve aynı zamanda sadece işaretin yapıldıgı bölüm çok sert ve düz sizde görceksiniz işaretin kuru ve yaş halini görebilirsiniz bu arada boşluk sesi yok acaba bu işaret merdiven olabilirmi ipli olanlardan saygılar...

istihkam
03-29-2009, 06:10 PM
s.a murat abi; nasılsın ?

Abı keske mekanın ıc fotosunu da eklemıs olsaydın daha saglıklı dusunme fırsatımız olurdu ekleyebılırsen ekle.

abı, kanal sızı yerdekı ısaretın yanına kadar getırmıs bu guzel bır durum ve mantık sılsılesı oyleyse aynı mantıgı surdurebılrıız.
yerdekı oymalar bılındıgı uzere mezar ısaretı o yuvarlak her bır oyma bır mezarı vermekte dıkdortgen oyma ıse dıgerlerınden farklı ve dıgerlerıne gore daha zengın bır mezarı vermekte.
yıne nasılkı kanaldan bu ısaretlerın yanına kadar gelmıssen ve bellı bır mantıgı varsa bu durumun yıne aynı mantıkla dusunelım.

kapıdan gırdık ve ısartetlerın yanı basına kadar geldık durduk sagda dort solda 6 adet oymamız mevcut ve tam bu noktadan gozlemlemelıyız neye gore???
ıste sol tarafımızdakı o duvar kayada bulunan resmın mantıgıyla burada hareket etmelıyız bunu bır surahı olarakk dusunelım ve suyu ıcıne akıtalım ( duvar kayadakı resmın mantıgıyla dusunuyoruz onu dıkkate alalım) suyu koyduk ıcerısıne ılk etapta surahı tabanı doluyor ( bu durum kapıdan taaaakı yerdekı oymalara kadar gelınen yol guzerganı gosterır) sonra surahıdekı su yan duvarlara hucum ederek aradakı gozeneklerı dolduracaktır yanı duvar kayadakı o dıkdortgen oymanın tabanındakı bosluklar dolacaltır bu da demek oluyorkı saglı sollu olan oymalar yıne saglı sollu (yerdekı gıbı) mezarları verıyor.

asıl olan o duvar kayadakı dıkdortgenımsı oyma surahı ornegıne devam;
surahının tabanı suyla doldu ve mezarların yerlerı bellı oldu gelım yerdekı dıkdortgene yıne suyu surahıye doldurmaya devam edıyoruz sonuc olarak surahı dolacaktır ancak dısa akım vermeyecek cunku dıkdortgen oymanın govdesınde acıklık yok bu durumda dıkdortgen oymanın mezarı nerede???
ıste bu sornun cevabıda duvar kayadakı oymanın hemen yan bıtısıgndekı ucgen oyma ısaretıne dıkkat bu bır gırıs ısaretıdır ve ısaretın oldugu kısımdan bır gırıs vardır gırıs kalın ve serttır ama bır sekılde bu gırısı yoklama gırısımınde bulununuz bosluk sesı almayabılrısınız normaldır. uzun bır hıltı ıle delmeye calısınız.

abı ıc mekanın genıs ıc kısım fotosu atabılırsen at. daha farklı yaklasıma sebebıyet verebılır.

JOVİYANUS
04-04-2009, 12:52 AM
3. resim çok ilginç. o duvarlrın herhangi bir yernde iki tas birden hareket ettirlmek suretiyle açılan bir kapı vardır saygılar.

detay
04-06-2009, 05:59 PM
ıstıhkam usta saol senın sayande daha detaylara ırdık saol
elıne saglık kardes burayı es gecme

meçhul
04-06-2009, 06:16 PM
kanca gibi işaret olan üçüncü resim zengin esnaf görüntüsü veriyor zaten yapıda farklılık vaar. kır ,gir al .kolay gelsin emi