PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Malta şövalyelerinin Yeralti şehri Efsanesi


~*İNB_37*~
04-05-2009, 11:32 PM
MALTA ŞÖVALYELERİNİN YERALTI ŞEHRİ EFSANESİ
Malta Şövalyeleri'nin bu Akdeniz adasında bir yer altı şehri kurduklarına dair yüzyıllardır söylenegelen efsanelerini bir nevi doğrulayan bir kanıt bulundu.



National Geographic'in haberine göre Malta adasında gizli yollar ve askeri labirentler içeren bir tünel bulundu.

Ada ülkesinin başkenti Valletta'da ortaya çıkarılan tünel ağların aslında bir çeşit yeraltı su sistemi olduğu söyleniyor.

Yeni bulunan tüneller 16'ncı yüzyılın sonları ve 17'nci yüzyılın ilk bölümüne tarihleniyor. Tünellerin Hıristiyan otoritenin emriyle Müslüman ataklarına karşı Valletta'yı korumak üzere adaya yerleştirilen Haçlı şövalyeleri tarafından yapıldığı tahmin ediliyor.

24 Şubat'ta ortaya çıkarılan tüneller şehrin Saray Meydanı'ndaki arkeolojik alanda yer alıyor ve bir yer altı garajı yapımı projesi sonucu tesadüfen bulundu.

Araştırmanın liderliğini yapan Claude Borg, birçok insanın zaten yer altında bir şehir ve geçişler olduğuna dair inanışları olduğunu söyledi.

Bu keşifle halkın haklı olduğunun ortaya çıktığını anlatan Borg, bu keşiften mutlu.

Uzmanlar bulunan girişlerin uzun boylu insanların geçmesi için bile ideal olduğunu söylüyor. Ancak bununla birlikte bu tünellerin aslında şehre su taşımak amacıyla yapılmış olabileceği de kaydediliyor.

Tüneller, Grandmaster's Sarayı'nın karşısında bulundu. Bu sarayın daha önce Malta Şövalyeleri'nin lideri tarafından kullanıldığı belirtiliyor. Bu saray şu anda Malta Cumhurbaşkanı tarafından ofis olarak kullanılıyor.

Cnn Türk, 30.03.2009
http://tayproject.eies.itu.edu.tr/imjpg/haber27/Malta/r1.jpg

DAYI
04-06-2009, 01:45 AM
selamünaleyküm inb_37 gerçekten haber kaynağı olmasa bu tünele yeni yapılmış deyesim geliyor beton kalıp izlerialenen belli ama genede hayırlısı

detay
04-06-2009, 05:20 PM
s.a dayı dedıgın cok dogru fakat azı kapandıysa ve hava almadıysaa
boyle kalabılır dıyorum ne dersın

~*İNB_37*~
04-06-2009, 07:05 PM
dayı bende baktığımda biraz işlginç gördüm çünkü duvarlara bakarmısın kaç yüz yıl senelik ama beyaz ve eskiye göre yeni duvarlar kare kare:D

JOVİYANUS
04-06-2009, 07:08 PM
şimdiye kadarki bakıpta içine girip htta dokupta yapılısına ve hala sapsaglam ayakta durusa hayretle baktıgım o yapılar aklıma gelince bunun yeni bir ya pı olucanı sanmyorum.dıs bole olsa tamam asınma olablrdi ama bu içi.saygılar