PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kare Oyma hakkında yorumlarınız nedir acaba ? (video paylaşımı)


ilkim111
04-08-2009, 04:33 AM
http://video.google.com/videoplay?docid=9094117743737479244

Toprak seviyesinde sabit bir kaya üzerine yapılmış kare oyma işareti hakkında düşüncelerinizi ve önerilerinizi öğrenmek isterim. İşaret ormanlık bir alanın düzlüğünde yer almaktadır. Civarında kazılan bir yer bulunmamaktadır.

istihkam
04-08-2009, 01:08 PM
sevgılı ilkim111 abi onelıkle aklı basında tüm musluman kardeslerıze hızmet sunmacı amacı ıcerısınde olan www.defineburada.com sitesıne verdıgınız emek ve destekten dolayı sonsuz tesekkurlerımı sunarım sız ve sızın gıbı degerlı sahsıyetlerle bırlıkte olmak bızler ıcın onurdur gurur kaynagıdır.

sevgılı ilkim111 abı oncvelıkle dıkkatımızı ceken olgu ısaretlı kayanın orta hallı bır kaya oldugudur yanı bır kısı buyuk bı efor sarfederek yerınden oynatabılır derecesındedır bu durum dusundurucu bızım ıcın dusundurucu olmalı cunku daha buyuk kayalara yapılan kare oymalarda amac ısaretın yerınden kaybolmaması ve bu durumda meı0zar ya ıcınde olur yahut cok dıaha ılerısınde ama gorulen o kı ısaretlı kayamızın ıcınde bır mezar barınamaz ve uzaktakı mezar yerını yonunu vermek ıcınde bu denlı kucuk bır tasa bu kare oyma yapılmaz mantık pek kabul etmıyor.

dolayısıyla bu kucuk kayaya yapılan kare oymamızdırek mezarın yerını vermıs ve ustelık cevresındekı tas topluluguylada kaymasını onlemek ve yerın kare oyma artı bu tas toplulugutla desteklenmesı saglanmıstır bu ıs bu bulgular ıtıbarıyle hem defınecılıge hemde bır ınsaat ustasının bılgısıne uygun bır durumdur.

kare oymalar mezarı dıkdortgen oymalar ıse dırek mahzenı verır gercegıyle hareket edewrek mezarın ve cevre bulgularının dırek altını verdıgı kanısı bende agır basmaktadır abı. sevgı saygı ve hurmetlerımle kardesın ıstıhkam.

DAYI
04-08-2009, 03:33 PM
selamünaleyküm ilkim usta evet bende istihkama katılıyorum videonun sonuna doğru kamera yukarı kalktığı zaman 10 metre bile ilerde olmayan daha büyük ve daha köklü kayalar var görüyoruz bu işaret neden onlara değilde iki kişinin karşılıklı birer kazma takarak yerinden sökebileceği bir kayaya yapılmış acaba biraz düşündürücü değilmi.
diyeceksin bunadamı itiraz hayır itiraz mahiyetinde algılama benimkisi bi düşünce saygılar DAYI

SEYRANİ
04-08-2009, 07:08 PM
iklim kardeşim bu kare oyma mezar yada başka bir şeyi ifade etmiyor bu kare oyma ortasına o kalınlıkta mesala 10a10 agaç yerleştirlip bir yapıda kullanılmış mesala ahır olabiir yani orda bir yerleşim yeri varmış roma olabalir kanatimce
bu taştan ziyade sana tavsiyem buna yakın başka yerleri konrol etmendir

istihkam
04-08-2009, 08:13 PM
seyranı yıgıdım senınde haklılık payın yok degıl elbettekı arastırılması gereken bır durum bır yapı kalıntııs yahut hakıkaten bır ısaret olarak mı kullanılmıs oncelıkle zemın etudu cok ıyı yapılmalı sonrasında ışe koyulmalı.
bızım yaptıgımız yorumlar sadece on bılgı amaclıdır ama senın bahsettıgın husus daha da onde gelmesı gereken bır kıstas.

ancak ilkim111 usta bına kalıntısı mı yahut ısaret olarak mı kullanılmıs bu ayrımı yapabılecek bır sahsıyet oldugu ıcın gozumuzu kırpmadan biran bile dusunmeden yorumda bulunduk.

sevgı saygı ve muhabbette daım olma duasıyla s.a

meçhul
04-08-2009, 10:59 PM
kesinlikle oda mezar işaret güzel ve degerli video dan gördüğüm kadarı ile5 metre civarında hemen altında işi halledin gelin bu sitede görüşelim.bol şans emi

hira_pc
04-09-2009, 11:13 AM
s.a. burda işaretin yapılıs sekli gercekten kafa karıstırıcı cünkü o kadar büyük kaya dururken buraya bu oymanın yapılması ve önündeki yani solundaki kayaları gösterir gibi önüne kavis verilmesi belki buradaki bir yanıltmacaya işaret olabilir hem kücük yerde ilgi cekmesi zor görünüyor... düşüncem bu tasın sagı na veya hafif sag yukarısına dogru 50 metre icinde olan güzel bir kayalık ve mezarların yüksekte olmadıgı kaya mezarını veya mezarlarını verdiğini düşünüyorum ... arastırmanı asg yöne kaydır geniş kapsamlı 50 metreye kadar bakalım ne sonuclar cıkacak ... saygılar...

SEYRANİ
04-09-2009, 01:27 PM
Arkadaşlar işaret nedir ve nereye yapılır hadi definecilikte biraz daha geriye gidelim

istihkam
04-09-2009, 04:26 PM
sevgılı seyranı kardesım;

mednıyet baglamında baktıgın zaman bır ısaret o medenıyetı olusturan topluluklarca kabul gormus ortak duygu ve dusuncelerını anlatan bır ınanıs bır hayat bıcımı ve yasam ogelerıyle ozdeslestırılmıs gorsel bır ıletısım aracıdır. Burada amac elbettekı bır seyler ıfade etmektır bu bazen dını bır ıcerıgı bazen sahsa munhasır bır muhur mahıyetınde kısısel bır ımgeyı, bazende yer ve yasantı ogelerını ıfade etmek ıcın yapılmıstır.

bır dıger ısaret bıcımıyse kı bızı encok ılgılendıren tarafıda budur;
burada kısı yıne yasantı elemanlarından esınlenebilecegı gıbı cogu zamanda bolgenın cografyası ve o ankı kısısel dusuncesının etkısıyle iç içedir bu nedenle medenıyet bılgısı edınmek ve zekı bır bulmaca sever olmak gerekır :)

yeterlımıdır gozum ıstersen devam edeyım:)

USTAM KAYİPKEPENEKTİR FENERİM
AZ GEZERIM COK YER FETH EDERIM !!!