PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sir Tünel 'su Galerisi' çikti


~*İNB_37*~
04-13-2009, 10:47 AM
SIR TÜNEL 'SU GALERİSİ' ÇIKTI

Üsküdar'da özel bir hastanenin yakınında güvenlik görevlileri tarafından fark edilen ve polisin incelemeye aldığı tünelin tarihi su galerisi olduğu belirlendi. Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada tünelin Osmanlı döneminden kalma olduğu belirtildi.



Tantavi Viyadüğü çıkışında yapımı devam eden özel bir hastanenin güvenlik görevlileri tarafından fark edilen tünelle ilgili İSKİ ve polis ekipleri birlikte hareket ederek incelemelerde bulundu. Tünelin, açılışını Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yapacağı söylenen hastaneye doğru gitmesi medyada suikast iddiasını gündeme getirmişti. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de bölgede inceleme yaptı. Ancak tünelin hangi amaçla kazıldığına ilişkin net bilgiye ulaşılamadı.



İstanbul Emniyeti, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kuruluşlar, tünelin kimler tarafından kazıldığını ve amaçlarının ne olduğunu belirlemek için çalışma başlattı. Son olarak 6 Nisan 2009 tarihinde İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekiplerinin de katıldığı incelemede tünelin tarihi nitelikte olduğu 'Osmanlı döneminden kalma su galerisi' olduğu tespit edildi. Emniyetin yaptığı açıklamada konuyla ilgili araştırmaların devam ettiği hatırlatıldı.

Zaman, Haber: Mutlu Özay, 08.04.2009
http://tayproject.eies.itu.edu.tr/imjpg/haber27/Sir/r1.jpg