PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : +++ Roma mezar isaretleri +++


honuslu
04-13-2009, 03:41 PM
s.a

roma mezarlarinda dogu ve bati cok önemli yer teskil eder mezarlarin girisleri genelde batiya bakar , isaretlerin bati ,kuzeybati , güneybati ve dogu kisimlarini iyi arastirmak gerekir hic bir mezar isareti tek basina olmaz , arastirmalarimizi yaparken dogaya aykiri cografik yapiya dikkat etmelisiniz cöküntü , tümsek, düzlenmis kaya vb.

a)zemine paralel kare oymalar:
zemine paralel oymalar % 99 mahsen isaretidir karenin baktigi istikamette arastirma yapilir 2. bir isaret daha aranir bu isaretler tekrar kare , yuvarlak oyma ve balta izine benzer oyma (düsünün baltanin keskin tarafini topraga vurdugumuz ortaya cikan oyma gib)bunlar hedefe en fazla 10 m uzakda oldugumuzun resmidir fakat bununla beraber parelel oymaya yakin ve isareti olmayan bir mahsenlede karsilasmak mümkün

b)zemin dik(havaya bakar sekilde)kare oymalar:
bu isaretleri kücük oda ve kaya mezarini anlatir bu isaretin cevresinde ve kenarinda ki baska oymalar, murc izleri, kanallar veya icine suyu doldur dugumuz zaman akis istikameti bize yönü verir ..

c)insan figürleri:
insan figürlerinide ikiye ayirabiliriz
1.figürün belden asagisi yoksa mezarin yakinda oldugunu söyleye biliriz fakat yanindaki isaretleride iyi analiz etmeliyiz bu uzaklik 10 m gecmez ve mezar odadadir .
2.figür tam olarak resmedilmis ise ellerinin bedenine uzakligi ve baktigi yön cok önelidir.bu isaretin genelde baktigi yönde oda mezari aranir.böyle figürlerin yanlarinda isaret varsa onlarida iyi analiz etmek gerekir.


devami eklenecek

JOVİYANUS
04-13-2009, 11:09 PM
sabırsızlıkla bekliyoruz honuslum...

kayzer1915
01-23-2010, 07:32 PM
Genelde bu kesik dedeiğin mezarlar yuvarlak kova gibidirler cok kolaydırlar acılımı ve içinden giden 25 metre girişi vardırasıl kapı odur am kapıdansa bacadan girmek daha kolaydır bu romalılarda

kayzer1915
01-23-2010, 07:33 PM
Bazılarındadır 10 metre mesafe hepsinde değil bilgilerinize