PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Osmanlı kalıntıları


Mağaracı16
04-18-2009, 03:24 PM
S.a Arkadaşlar.
Size bir sorum olacaktı.Bir bölgede ormanlık bir alan için de saklı kalmış bir osmanlı köyü bulduk.Cami si 2 hamamı evleri evlerinin bahçesindeki kuyuları vs vs.. bazı yapıları yarı harap durumda bir köy.Acaba böyle bir yerden birşeylerin çıkma ihtimali varmıdır?
Not:Cami içindeki bazı mezarlarda ve hamamların bazı bölgelerinde kazı çalışmaları yapılmış.Elimde resimlerde var.Öncelikle bir sorayım ona göre paylaşayım dedim.Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Saygılar.

detay
04-18-2009, 04:27 PM
arkadasımtabıkı olablır fakatsaklaan kısı olmeden o koyu
bırakıp gıttıler ıse bne yoktur
fakat koye baskınolmustur hepsı katledılmıs olma ıhtımalı yuksk
bırde camılerın altına eskıden osmanlı osmanlı iken yanı 1400 1700 yılları arası
para koyarlarmıs camı yıkıldıgında deprem afet gıbı durumlarda bu para ıle yenıden yapılsın dye

Mağaracı16
04-18-2009, 06:35 PM
Allah allah yeni bir şey daha öğrendim sayende saol.Detay kardeş.Aslında fotoları var yerin bunu fotolu bölüme eklesem daha iyi olacak galiba.

kurdoğlu
04-18-2009, 08:38 PM
selamünaleyküm mountaineer kardeş anlaşılan bu işte yenisiniz galiba evet osmanlının yaptığı camilerde köprü ve kervansaraylarda para vardır orası bir şekilde tahrip olduğu zaman yeniden yapacak kadar bi meblağ konur ama bu genelde kimseye yar olmayan bi paradır. genelde vakıf parası olduğu için başka amaçlı kullanıldığıda kullanana ve harcayana fayda vermez adamı batırır bunun örneği ayşegül tecimer olayında görülmüştür vakıf malı olan bir kuranı kerim dağlar büyüklüğündeki serveti yok etmiştir ...

AYDIN
04-19-2009, 08:46 PM
selamünaleyküm mountaineer kardeş anlaşılan bu işte yenisiniz galiba evet osmanlının yaptığı camilerde köprü ve kervansaraylarda para vardır orası bir şekilde tahrip olduğu zaman yeniden yapacak kadar bi meblağ konur ama bu genelde kimseye yar olmayan bi paradır. genelde vakıf parası olduğu için başka amaçlı kullanıldığıda kullanana ve harcayana fayda vermez adamı batırır bunun örneği ayşegül tecimer olayında görülmüştür vakıf malı olan bir kuanı kerim dağlar büyüklüğündeki serveti yok etmiştir ...

eyvallah abi

Mağaracı16
04-21-2009, 03:16 PM
Yorumun için teşekkürler kurdoğlu.Evet bu işlerde yeniyim ve öğrenmek için çaba sarf ediyorum.Sayende birşey daha öğrendim.Ama inanın gönlümde buralarda bir çalışma yapmaktan yana değildi..Çünkü osmanlı ya hayran biri olarak onların yaptıklarının talan edilmesini hiç istemiyorum.Birazda orada üstün körü yapılmış kazılardan dolayı paylaşmak istedim bu konuyu.Osmanlı mezarlarını bile kazmışlar.Bence bu definecilik değil.Bunun adı insafsızlıktır.Böyle tahribata değer ne olabilir diye düşündüğüm için paylaşmak istedim.Yorumlarınınz için teşekkürler.

meçhul
05-21-2009, 11:10 PM
OSMANLI her yaptığı hayır hasanetin içine hayrının devam etmesi için sel,dolu,afet,deprem,çığ da yeniden daha iyisi yapılsın diye parasını altın olarak bırakırlardı.sorduğun soru evet mümkündür ama mutlaka hayrı sen yaptıracaksın ki hayrını göresin !!!o paralar atalarımızın kanı ,canı ile KURAN İNANCI üzerine konmuştur bilesin emi:cool::cool::cool:

DAYI
05-22-2009, 12:53 AM
selamünaleyküm arkadaşlar kurdoğlu ve meçhul ustanın dediklerine katılıyorum ve bi mesele daha ilave etmek istiyorum belki bunuda bilirsiniz sizler ama gözden kaçtığına inanıyorum bu hayratı yapan kişinin cami köprü kervansaray gibi yerlerin onbarılması veya yeniden yapılması için konulan paraların haricinde o vakfı idare eden şeyhe veya camiyi yaptıran zatı muhteremlere verilen emanet paralar vardır bunlarda sahibi gelene kadar buralarda saklanmıştır. herhangi bir şekilde sahibi gelmeyen ler buralarda gömülü kalmıştır. bu tür paralarda olabilir .

Mağaracı16
05-22-2009, 12:08 PM
Yorumlarınız için teşekkürler MEÇHUL ve DAYI ustalarım..

Gaziosmanpaşa
05-22-2009, 01:15 PM
bende camılerın ıclerıne para kondugunu duymustum
gerketıgınde camının tamırını yapmak ıcın
koyun bos olma sebebı koye hastalık gelmıs olabılır eskı zamanlarda bır hastalıkla bas edemedıkten sonra koyun yerını degıstırılermıs
sansın bol olsun ısallah bıseyler cıkar

Mağaracı16
05-22-2009, 02:47 PM
eros kardeşim düşüncelerinden dolayı teşekkür ederim.Ama inanki hiç mi hiç gönlümden geçmez osmanlıdan kalan bir yerleri köstebek yuvasınaa çevirmeyi.Varsın kalsın gerçekten varsa bile.Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum.Osmanlı ya hayranım ve maddiyat yüzünden oraları talan etmek benim yapabileceğim birşey değil .