PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu bir kaplumbağamı ve baktığı yer son noktamı?

Mağaracı16
04-27-2009, 04:31 PM
Ustalar acaba düşündüğüm gibi olabilirmi?Kayaları inceleme fırsatım olmadı.Herhangi bir işaret yönünden.Ama 3 üncü resimdeki yer acaba X mi?Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.Saygılar.

istihkam
04-27-2009, 05:07 PM
sevgılı kardesım montaır yerın cok guzel ve kesınlıkle bos degıl bunu sakın aklından cıkarma;
1. belırgın bır kaplumbaga goremedım
2. selanın ust taraflarında muhakka bır ısaret olmalı onu bul, selalenın sag ve sol dırseklerınde ısaretten daha zıyade yapay kaya bındırmesı bul
3. ıkıncı resımde gorulen X dedıgın sey hakıkaten bır el ısı ve dogal degıl bunu aklına koy, ve o X lı yerın etrafında arastırmanı yogunlastır bır kapak bul sayet yok ıse o X lı kayayı parcala
4. selalenın basından suyun dökuldugu noktaya kadar yanı selalenın on kaya yuzunde ısaret ara sıskınlık ara yok deme var ( suyu kuruyor ıse kurudugu zaman bak)
5. selalnın ustunde etrafındakı kayalıkta yıne muhtelık zulalar olacak onları gozden kacırma
6. yerın bos degıl bunu unutma bırden fazla para yerı var ve benım ıcın bırazda balık yakala bu sıralar bır balık merakı sardıkı benı hıc sorma:)

AYDIN
04-27-2009, 07:18 PM
Herşey Dogal Görünüyor

AKREP01
04-27-2009, 08:24 PM
sa değerli kardeşim resimleriniz net değil büyütüp incelemeye çalıştığımda bozuluyor bir resminizde işaretledim burda bazı işaretler var gibi durmakta eğer buraya tekrar giderseniz bir yakından bakın ve mümkünse tekrar resimlerseniz arkadaşlarımla size yardımcı olmaya çalışırız ALLAH cc yar ve yardımcın olsun saygılarımla.
http://img22.imageshack.us/img22/6466/pic07612.jpg (http://img22.imageshack.us/my.php?image=pic07612.jpg)

Mağaracı16
04-27-2009, 10:12 PM
İstikam kardeşim ALLAH (c.c) senden razı olsun.Bu resimleri çektiğim gün hava çok soğuktu.O suya girilmezdi o havada.Biraz daha ısındığında daha detaylı ve net resimlerle dönerim inş.Güzel balıklar da var burda istikam kardeş.İlk yakaladığım balıkta kulaklarını çınlatacağım haberin olsun. :)

Mağaracı16
04-27-2009, 10:16 PM
Aydın mesut kardeşim ALLAH (c.c) senden de razı olsun.Yorum yorumdur.Ama bu şelalede doğal olmayan bir yer var.Aşağıya ekliyeceğim resmi onu eklemeyi unutmuşum.Bir bakarsın.Bana hiçte doğal gelmedi.Birncisi bu.2.cisi ise bu şelalenin aktığı dereyi takip ettiğinde (500mt. civarı )orman içinde kalmış bir osmanlı köyüne denk geldik.Camisi 2 tane hamamı evleri su kuyuları kısmmen yıkılmış olsada bir osmanlı köyüne rastladık.Onun için bu şelalenin bir yerlerin de ben birşeyler olduğuna inanıyorum.Saygılar.

Mağaracı16
04-27-2009, 10:20 PM
Aydınmesut kardeşim sence bu havuz gibi kısım doğal mı?Bu havuz gibi kısım tam şelalenin üstünde.Tepesine tırmandım.

Mağaracı16
04-27-2009, 10:23 PM
A.s akrep ustacım.Havalar biraz daha ısınsın ilk işim o olacak ustacım.Daha net ve kapsamlı bir fotolama yapacağım.İlginiz için teşekkürler.ALLAH(c.c) hepimizin yar ve yardımcısı olsun.Saygılarımla.

Mağaracı16
04-27-2009, 10:34 PM
İstikam ustacım kaplumbağa diye tabir ettiğim resmi biraz çizmeye çalıştım.Yine bir yorumlarsan sevinirim.

Birde bişey daha sorsam inş. ayıp etmiş olmam.Osmanlılarda taşlar üzerine kare oymacılığı varmıydı?Kare şekli oyma hiç kullanmışlarmıdır?Osmanlı köyünde yerde duran taşı ters çevirdiğim aşağıdaki kare oyma yı bulduk.Osmanlılarda böyle bir işçiliği niye yapmış olabilirler acaba.?Son iki resimdeki taşı kast ediyorum.Saygılarımla.

Mağaracı16
04-27-2009, 10:36 PM
DAYI cım hoş geldiniz.Sizi tekrar aramızda görmekten mutluyuz.Saygılar.

hira_pc
04-28-2009, 11:52 AM
s.a. ilk resimler hersey dogal gibi geldi bana herhengi bir işaret göremedim ama tabikide daaha detaylı bakmak gerekir cevreye ... ve güzel belirgin bir işaret bulmak lazım.... kare oymaya gelince o tas zamanında bir yapıda kullanılmıs bir parca saygılar...

AYDIN
04-28-2009, 01:47 PM
son resimler işin rengini degiştirir tabi ustam o havuz tabiki dogal degil onlarda diger resimlere ekli olsaydı dogal demezdim:)

Mağaracı16
05-02-2009, 03:41 PM
Hira ustacım.Yorumsuz geçmediğin için teşekkürler.

Mağaracı16
05-02-2009, 03:42 PM
Aydınmesut kardeşim.Fazla resim olunca insan hangisini ekliyeceğini şaşırıyor.Sende haklısın. :)