PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acemi şansi


~*İNB_37*~
04-29-2009, 11:08 AM
ACEMİ ŞANSI


Arkeologlar, Kleopatra ve sevgilisi Mark Anthony’nin 2000 yıl kadar önce kuzey Mısır’da, kayalık bir yamaçta bulunan bir mezara gömüldüğünü düşünüyorlar. Mısır Eski Eserler yöneticisi Zahi Hawass ve Dominik Cumhuriyeti’nden bir Mısırbilimci olan Kathleen Martinez başkanlığındaki ekip, tanrıça İsis’e adanmış olan Taposiris Magna tapınağında çok yakında bu meşhur sevgililerin mezarını bulmayı ümid ediyor. Ekip üç yıldır burada çalışıyor ve yakın zamanda Anthony'nin mezarının burada olduğunu ispatlayabilecek birçok buluntuya rastladı. Bunların arasında bir maske, heykeller ve sikkeler mevcut. Martinez, Kleopatra’nın, sevgilisi Mark Anthony ile birlikte gömüldüğünü söyleyen birçok antik kaynak bulunduğunu belirterek mezarı bulmayı umduklarını söyledi. Mezarın tapınağın içinde olduğuna inandıklarını fakat, şimdiye dek araştırılan tüm dehlizlerin yeni dehlizlere açıldığını belirtti.



Martinez’in bu konuda yaptığı araştırmalar beş yıl sürmüş, ardından yetkili mercileri ikna ederek kazı izni almak için bir yıl daha uğraşmış. Bugün artık hemen herkes onunla fikir birliği içinde, hatta Zahi Hawass bu mezarın bulunması durumunda, Tutanhamon’un mezarının 1922'de bulunmasından bu yana gerçekleşen en önemli arkeolojik olay olacağını söylüyor.



Martinez, araştırmalarında “acemi şansı”nın da yanında olduğunu kabul ediyor. Örneğin, kazıya başlamalarının hemen ardından, Macar araştırmacıların yıllar önce kazıyı terk ettikleri noktada tapınağın İsis’e adanmış olduğunu belgeleyen bir seramik parçası bulmuşlar.

AFP, 19.04.2009
http://tayproject.eies.itu.edu.tr/imjpg/haber27/Acemi/r1.jpg
http://tayproject.eies.itu.edu.tr/imjpg/haber27/Acemi/r2.jpg

SEYRANİ
04-29-2009, 07:46 PM
acemi şansı bir kere olur ama iyi olur teşekkürler inb

kurdoğlu
05-01-2009, 01:37 AM
acemi şansi diye bi üye vardı bende onu sandım ama bu da iyiolmuş inb_37 eline sağlık