PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Tefsirin Dünyada Başka Bir örneği Yok


~*İNB_37*~
05-04-2009, 11:06 AM
Atatürk Üniversitesi'ne, paha biçilemeyen nadir eserler bağışlandı. Eski ulaştırma ve kültür bakanlarından Rıfkı Danışman'ın Atatürk Üniversitesi'ne hediye ettiği 567 kitaptan 4'ü 'çok nadir eserler' olarak biliniyor.



Üniversitenin Doğu Dilleri Bölümü hocalarından Prof.Dr. Sadi Çöğenli'ye göre eserler arasında yer alan 'Kitabu Ğureri'l-Meani' adlı 15. yy. tefsir kitabının dünya kütüphanelerinde başka nüshası yok. Ahkam ayetlerinin tefsirini içeren 'Mesalikü'l- Efham ila Ayati'l-Ahkam' adlı 17. yy. eserinin de Türkiye'de benzeri bulunmuyor. Ayrıca 'Meşariku'l-Envar' adlı hadis kitabı ile 16. yy'da yazılan 'Islahu'l-İzah' adlı hukuk kitabı da çok kıymetli eserler olarak tanınıyor.



Prof.Dr. Çöğenli, üç dönem Erzurum milletvekili seçilen Rıfkı Danışman'ın, koleksiyonunda bulunan 365'i el yazması ve eski eser özelliği taşıyan toplam 567 kitabı bağışlamasının kütüphanelerini zenginleştirdiğini belirtti. Eserlerin bir kültür hazinesi olarak üniversite kütüphanesinde korunacağını ifade eden Çöğenli, şunları söyledi: "Erzurum'un eski müftülerinden Sakıp Danışman'ın oğlu Rıfkı Danışman, babasından kalan bu paha biçilmez eserleri bağışlayarak çok önemli bir kültür hizmetini ifa etmiştir."

Zaman, 01.05.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber27/BuTefsirin/r1.jpg