PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3000 Tarihi Eser Daha Bulundu


AYDIN
05-11-2009, 08:49 PM
http://www.yenicetv.com/haber_detay.asp?id=2705

3000 TARİHİ ESER DAHA BULUNDU.



3000 TARİHİ ESER DAHA BULUNDU.TUTUKLU SAYISI 13'E YÜKSELDİ

Bursa İl Jandarma ve İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ‘tarihi eser kaçakçılığı’ operasyonunda birçok tarihi eser ele geçirilirken tutuklu sayısı 13’e yükseldi.



Geçtiğimiz gün İnegöl merkez olmak üzere Bursa’nın Gemlik, Osmangazi ve Yıldırım ilçeleriyle İstanbul, Eskişehir, Kütahya ve Sakarya’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 31 kişiden 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Mahkeme kararıyla zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda dünde önemli bulgular ve tarihi eserler ele geçirildi. Kütahya’da gözaltına alınarak tutuklanan Kütahya Kuyumcular Odası Başkanı M.T.’nin evinde yapılan aramada evin gizli bölmesinde saklanan yaklaşık 3 bin tarihi eser ele geçirildi.



Ele geçirilen tarihi eserler içerisinde; 1160 adet altın, gümüş ve bronz sikke, kolye, küpe, yüzük, mühür, heykel, boncuk, haç, kandil ve madalyondan oluşan toplam 2 bin 182 parça tarihi eser yer alıyor. Operasyonda ele geçirilen malzeme ve tarihi eserler bugün İnegöl Jandarma Komutanlığı’nda basına gösterildi.