PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazilarda Hitit Figürleri Bulundu


~*İNB_37*~
05-18-2009, 04:33 PM
KAZILARDA HİTİT FİGÜRLERİ BULUNDU
Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne bağlı Çalapverdi beldesinde yapılan arkeolojik incelemeler sırasında Hitit dönemine ait figürler bulundu.



Çalapverdi Belde Belediye Başkanı Mehmet Tanrıkulu'nun, beldede her evin avlusunda tarihi bir kalıntıya rastlamasını söylemesi ve beldede buluna Kaletepe Höyüğü'nün Kayıp Şehir Pteria olduğunu iddia etmesi üzerine İl Müze Müdürlüğü bölgede araştırma başlattı.


Çalapverdi Belediye Başkanı Tanrıkulu, Müze Müdürlüğü'nden gelen arkeologların, beldede bulunan tarihi kalıntıları ve höyüğü incelediğini burada tarihi kalıntıların rapor olarak tutulduğunu belirterek, "Bu bölgede Hitit, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserler var. Bu eserlerden bir tanesi inceleyen arkeologlar, mezar taşı görünümündeki eserin üzerindeki figürler, Hitit dönemine ait. Taş beldemizden alınarak Yozgat Müze Müdürlüğü'ne götürüldü" dedi.

Yapılan incelemelerin ardından beldede bir araştırma ve kazı çalışmasının başlamasını beklediklerini ifade eden Tanrıkulu, bir an önce çalışmalara başlayarak, tarihi alanların turizme kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi

Yozgat Kent Haber, 15.05.2009


http://www.tayproject.org/imjpg/haber28/Kazilarda/r1.jpg