PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf Araçlari Ile Safranbolu Turu


~*İNB_37*~
05-18-2009, 04:36 PM
GOLF ARAÇLARI İLE SAFRANBOLU TURU
(seyrani abi hem eser hemde modern yer ya:D)

Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu İlçesi'nde, kulaklık sistemiyle 3 dilde evlerin mimarisi ile ilgili bilgilerin aktarıldığı gezi araçlarına turistler ilgi gösteriyor. UNESCO'nun Dünya Miras Kentleri Listesi'ndeki Safranbolu'ya gelen turistler, bir turizm şirketi tarafından satın alınan golf araçlarıyla anıt eserler ve konakların yer aldığı alanlarda gezdiriliyor.

Arnavut taşlı sokaklarda turistlerin gezdirildiği 15 golf aracına kurulan kulaklık sistemiyle, ilçedeki konakların mimari yapısı ve anıt eserlerin özellikleri Türkçe, İngilizce ve Japonca olarak turistlere anlatılıyor.

Herhangi mimari plana dayanmaksızın yapılmasına karşın birbirlerinin görüşünü engellemeyen tarihi konaklar arasında adeta zamanda yolculuk yaptırılan turistler, 8-12 kişilik mini gezi araçlarına binebilmek için kuyruklar oluşturuyorlar.

Gezileri düzenleyen turizm şirketi ortaklarından Suat Şafak Arar, golf araçları sayesinde turistlere kısa zamanda çok daha fazla bölgeyi gezdirme ve tanıtma imkanı bulduklarını söyledi.

Safranbolu'nun Arnavut taşlı dar sokaklarında belirlenen 25 noktada gezilerin yapıldığını anlatan Arar, şöyle dedi:

"İlçemize gelen turistler, araç girmeyen ve büyük alanı kapsayan tarihi bölgelerimizi görmeden kısa gezintiyle ayrılıyorlardı. Bu sorunu çözmek için araştırma yaparken golf araçlarından yararlanmaya karar verdik. Gerekli izinlerin ardından belirlediğimiz güzergahta gezi turları düzenlemeye başladık. İlgi çok büyük, bazen bütün araçlarımız seferde olduğu için sıra oluşuyor. Binlerce kişiyi tarihi bölgelerimizde gezdirdik."

Arar, gezi araçlarının tarihi konak, cami, çeşme ve hanların önünde durarak elektronik kayıt sisteminden turistlere bilgiler aktarılıyor.
Yapı, 14.05.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber28/Golf/r1.jpg

SEYRANİ
05-18-2009, 06:49 PM
ataga geçtiniz bakıyomda
2 kişiye bir kişi görüşüz aslanım:D

~*İNB_37*~
05-18-2009, 07:13 PM
::D estafurullah atak filen değil biz memleketimizi tanıtıyoruz seyrani abi :d