PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayatimizi binlerce yil önce değiştirdiler


~*İNB_37*~
06-30-2009, 11:16 AM
HAYATIMIZI BİNLERCE YIL ÖNCE DEĞİŞTİRDİLER

Listverse.com internet sitesi, modern zamanın vazgeçilmezi olan, ancak kökeni zannedildiğinden çok daha eskilere, antik çağlara kadar dayanan on buluşu derledi. Listede, Antik Yunanlar ve Romalılar arasında son derece popüler olan futbol, 4 bin yılı aşkın geçmişiyle tıbbi dikiş ipleri, diş macunu ve şemsiye de yer alıyor.

1- DİŞ MACUNU: İlk diş macunu tarifi, MS 4. yüzyıla ait olan bir Mısır el yazmasında yer alıyor. Tarifin ana maddesini, süsen çiçeklerinden elde edilen bir karışım oluşturuyordu.
2- ŞEMSİYE: Asur Devleti’ne başkentlik yapan Ninova’da bulunan heykeller, şemsiyenin kullanımına dair ilk izleri taşıyor. Şemsiyeler, o devirlerde güneşten korunmak için kullanılıyordu. İlk açılıp kapanabilen şemsiyeler ise 2. yüzyılda Çin’de üretildi.
3- İŞLENMİŞ?KAUÇUK: Aztekler, MÖ 1600’de bölgede yetişen bir ağaçtan kauçuk elde ediyorlardı.
4- SPEKULUM: Bedenin iç kısımlarını muayene etmeye yarayan spekulumlara dair ilk izler, volkanik küller altına gömülen Pompeii’de bulundu. 5- TERSANE: Dünyanın bilinen en eski tersanesi, MÖ 2400’de Hindistan’da inşa edildi.
6- SABUN: Sabun üretimine dair ilk kanıt, MÖ 2800’de Babil uygarlığına dek dayanıyor.
7- HARİTA: Dünyanın en eski haritası, Babil’de bulunan ve MÖ 2500’den kalan bir tablette kazılı.
8- TIBBİ?DİKİŞ?İPİ: En azından 4 bin yıllık geçmişi olan tıbbi dikiş ipleri, eski çağlarda ketenden ya da hayvanların kas liflerinden yapılıyordu.
9- DİŞ?FIRÇASI: Eski çağlarda diş fırçası olarak kuş tüyleri, hayvan kemikleri ve misvak kullanılıyordu.
10- FUTBOL: Tarihçilere göre futbolun ilk versiyonu sayılan ‘harpastum’, Romalıların ‘episkyros’ dedikleri bir takım oyunundan geliştirildi.
Milliyet, 22.06.2009

http://www.tayproject.org/imjpg/haber28/Hayatimizi/r1.jpg

SEYRANİ
06-30-2009, 07:15 PM
işte bak emre çok güzel bir tespitte bulunmuşun ben her zaman derim
dedim dimi emre bugun insanlar nasıl yaşıyorsa 5bin sene evvel aynıydı bir iki degişik rutuşla, olar bizden daha saglık besleniyodru adamların kafaları dinçti sitres denilelen bir hastalık hiç yoktu onlarada olmayan bizde olan ise daha hızlı iletişim ve daha hızlı yolculk yoksa adamlar gayet çagdaşdı geride ideler ama çagdaştılar:)