PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 500 yillik incil ele geçti


~*İNB_37*~
06-30-2009, 11:17 AM
500 YILLIK İNCİL ELE GEÇTİ

İstanbul’da düzenlenen iki tarihi eser operasyonunda, 500 yıl önce yazıldığı belirlenen el yazması İncil ile Hellenistik döneme ait altından heykel ve takılar ele geçti.

Alıcı rolündeki polislere İncil’i 2 milyon dolara, heykel ve takıları 3 milyon Euro’ya satmaya çalışan biri doktor beş kişi yakalandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, altı yıl önce Diyarbakır’daki bir kiliseden çalınan İncil’in piyasaya sürülmeye çalışıldığı bilgisini aldı. İncil’in Yusuf S.’nin elinde olduğunu belirlendi. Alıcı rolünde Yusuf S. ile Bahçelievler’de buluşuldu. Yusuf S. İncil’e 2 milyon dolar istedi. Diyarbakır’da bir kiliseden çalındığı tespit edilen İncil’e müze yetkilileri 5 milyon dolar değer biçti. Yusuf S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Öte yandan, Hellenistik döneme ait altından heykelin satılmaya çalışıldığını ihbar alan ekipler Doktor Metin G. ile irtibat kurdu. Polisler, Atilla S., İlyas C. ve Tuncay K.’yı gözaltına aldı. Doktor Metin G. de yakalandı. Sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
Hürriyet, Haber. Çetin Aydın, 18.06.2009

http://www.tayproject.org/imjpg/haber28/500/r1.jpg

KOMAGENA
06-30-2009, 10:16 PM
s.a arkadaşlar antik incil neden bukadar değerli biliyormusunuz.hatta dahada eski olanlar müthiş değerli???çünkiiiii incilin aslında hz.isa dan sonra gelicek olan peygamber müjdeleniyor ya ....ahmed diye ...aman bizim din elden gider diye kaygı varda ondan:)tabiki sizlerde biliyorsunuz ben bilgi tazelemek için yazdım sadece:)

DAYI
07-01-2009, 12:47 AM
SELAMÜNALEYKÜM DOSTLAR evet kamagena usta bazı definelerde defineci arkadaşlar bahseder falanca papaz burada şunlar şunlar var fakat birde gümüş kaplı bir incil olacak malın hepsi senin olsun ben o incili istiyorum .. neden acaba
işte komagena ustanın dediği olay burda başlıyor . eğer o incil piyasaya çıkarsa onun papazlığı kalmadığı gibi dinide kalmayacak. hiristiyan alemindeki bütün gerçekler ortaya çıkacak papazların yaptığı engizisyon mahkemelerinin halka yaptığı zulüm ve işkencelerin meydana çıkacağı ve isa aleyselamın yaptığı dua meydana çıkacak korkuları o onun için o incilin açığa çıkmasını istemiyorlar 500 yıllık incil o kadarda eski sayılmaz inşallah allah bizlere dört asıl incilden birini bulmak nasib eder . SAYGILAR DAYI

SEYRANİ
07-03-2009, 06:55 PM
haçlıı zihniyet onada bi kulp takar kafanızı yormayın