PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafa karıştırcı bir yer


seyhun37
08-30-2009, 10:05 PM
selamün aleyküm ustadlarım.size anlatmak istediğim vede kafamızı yoran bir yer var.yer kazılı olduğu için resim çekme gereği duymadım ama isterseniz çekebilirim.
halen uğraşmakta olduğumuz bir yer var burası yüksekte olmayan kayalık bir bölgede bir dere kenarı buraya bir mağradan yola çıkılmış.mağara derken mağaraya çıkıyoruz üst tarafından dar bir geçitle az bir oyuktan sürtünülerek bir yukarı da olan kaya içinde bir boşluğa geçiliyor ve bu boşlukta 3 tane oturma taşı var ama karşısı kaya cephesi sadece küçük bir delik var birde örmeye benzettiğimiz bir yer buranın fotosunu alamadım içerisi karanlık olduğu için ama alıp ekleyeceğim ayrıca.
asıl kafa karıştıran yer ise bu mağradan bir arkadaşımız bir kişinin bilgisinde dere kenarında bir yer tespit edilmiş arkadaşa yardımcı olan kişi hesaplamalarla ayak adımlarıyla burasını bulmuş vede burası hakkında 7 engelin olduğunuve bölge hakkında kendi bilgisi dahilinde hesaplayıp baktığı yerin kervanların geçiş bölgesi olduğunu vede daha bakılan mağaranın da ise gözetleme ve veya izleme yeri olacaığını söylemiş.buraya yani dere kenarına makina ile bakılmış vede sinyal alınmış.
ustalarım olayı size uzunca anlattım bilginiz olması için daha sonra buraya biz arkadaşımız ile gittik vede elimizdeki çubuklarımızla baktık aynı yerde çubuklar dönüyor.Biz buraya biraz bi uğraşıyoruz kazıyoruz.kazmaya başlatıktan bir süre sonra yaklaşık 1 1,5 metrede cubukların döndüğü tarafın 1 metre sağından bir kürek boyu kömür bir kürek boyu kireç türü beyaz bir madde ve sonra tekrar kömür çıkıyor.vede kömürle kireç diye tabir ettiğimiz maddelerin yaklaşık 1 metreye 1 metre boyunda çıkıyor.asıl kafamızı yoransa enlemesine kömür tabakası bitince çubuk dönüyor.çubuğun döndüğü yerde ise çay kumu çıktı bir süre sonra doğal dedik biz ama önemli olan nokta ise çay kumu ile kömür tabakasının çıktığı aradan YARIM AY şeklinde ve kömür tabasının çıktığı yeri kapsayan örülü taşların çıkması arad ise sarı bir toprak tabakası daha çıktı sanki inşaatlarda kullanılan sıva kumuna benziyor.tabi bahsettiğim toprak tabakaları kömür çay kumu ve diğer sarı kum yan yana çıkmıştır.kömür tabakası 1 metre kare bir yerde kömür kireç kömür olarak altalta çıkmıştır.fazla taş yoktur yan taraflarda ise taşlar mevcuttur.
sizden istediğim bilgi ise her iki taraf yani çıkan örülü taşların iki yanı yanı tarafındamı kazı yapılacak yoksa tek bir taraftamı.
SAYGILAR


(YANLIZ ÇUBUKLAR SUDA VEDE GÜMÜŞ VS TARAFIMDAN BAKILMIŞ KESİNLİKLE SUYA DÖNMEMEKTEDİR.OKUNMUŞTUR VEDE ELEKTRİK VERİLMİŞTİR)

seyhun37
08-31-2009, 12:04 AM
bu kömür kireç işi zordur diye duyum aldım ama zoru başarmak istesekde önemli olan buranın bir tuzağının olup olmadığı bizi bekleyen bir tuzak olabilirmi nelerle karşılaşabiliriz.tehlike nedir acaba

istihkam
08-31-2009, 04:20 PM
ılerledıgıniz ıstıkamette yolunuz uzerınde tam tepenızde yuzeyde olası bır tas kutlesı olabılır ve uzerınıze dusebılır ( tecrube edılmıstır varsa mujdeden once yahut sonra olabılır kaıdesı yoktur), egerkı yanlıs yonden gırmıs ve ınatla calısıyorsanız yıne tas obegı ıle karsılasıp uygun tası kaldırmadıgınızda gocuk meydana gelebılır...vs

seyhun37
09-01-2009, 12:10 AM
Çalışmakta olduğumuz yerde katman şeklinde kömür öbekleri var ve kireç tabi.buradan ilerlemekteyiz.sağa sola ve aşağıya doğru ama yeryer sıklıkla irili ufaklı ve kırmızı renklerde taşlar çıkmakta ve bizi oyalamakta özellikle taşların çıktığı yer bugün itibariyle dere sırtımızı verip kömür tabakasının sağ tarafında direk karşısı ise hafif yamaç ve 20 30 metre sonrası büyük kaya kütlesi.burada doğru yön olduğunu nasıl anlarız.yardımlarınızı bekliyorum.

seyhun37
09-01-2009, 12:14 AM
Birde sizden yardım beklerken ilk kazılmaya başlandığında yüzeyden birçok taş çıkmıştır ve taşlarin hepsi birbirini tamamlamaktaydi.yani taşları sırası ile almadan alt tabakaya geçmek zordu.sanki yapboz arındıran bir durum.

hira_pc
09-01-2009, 04:51 PM
s.a. şimdi kömür tabakası derken ne sekilde bir tabaka kac metre karelik alanı kaplar yanlara dogru hala devam etmektemi sadece bir bölgesinden ve yan taraflarından devamı yokmu vede kac metrede cıktı bu durum...

seyhun37
09-01-2009, 05:08 PM
s.a
usta kömür tabakası çıktığı alan şuan itibariyle yüksek bir kayalık altında kalan ve dere bulunan bir yer ve hafif yamaçta.dere hizasından ele alırsam eğer yaklaşık yarım metre kadar aşağıdan çıktı.yanlız daha önce dere şuan bulunduğu yerden 20 metre kadar ilerde imiş zamanla kayalık tarafa kaymış.
kömür tabakası yamaç tarafından dere tarafına doğru yönde sonunu bulduk enlemesine gidildiğinde çıkmıyor ama sanki sıva kumuna benzer bir kum tabakası var.
yine aynı istikametten ele alındığında ise sağ tarafa doğru enlemesine yarım metre daha gittik biraz büyükçe ve yuvarlak olan kırmızı renkli taşlar geldi altında vardı ve bu taşların etrafı önceden çıkan kireç tabakasıyla aynı seviyede olduğu için kireçle kaplanmış durumda çıkıyor.
tekrar aynı istikametten ele alınırsa arka tarafta biten sağ tarafa devam eden kömür kayalık ve yamaç tarafına doğru da var.bu kömür tabakası ve kireç aşağı yukarı kürek ucu kalınlığında altaltta bulunuyor ve kömür kireç kömür olarak çıktı
sol tarfa da biraz suretle gittiği tahmin ediyorum oraya daha bakamadık çünkü uradan çıkarttığımız toprağı yığdık.
kömür tabakasının altında biraz sertçe ama dere suyuyla sanki ıslanarak yumuşamış bir toprak daha çıktı.ama dere tarafından baktığımızda kömür tabakası yarım ay şeklinde ilerlemekte ve etrafında dediğim o sıva kumuna benzer sarı renkli kum çıkmaktadır ve kum diğer tabakalardan farklı olduğu kazıldıkça bariz ortaya çıkıyor.
kömür tabakasının çıktığı alan şuan itibariyle 2 metreye 2 metre yaklaşık ama enlemesine devam ederde kömür devam ederse şayet kömür tabakası yaklaşık dere tarfından 2,5 metreye 3 veya 3,5 metre olacağını tahmin ediyoruM

hira_pc
09-01-2009, 05:19 PM
burda tabakanın altında bişey olması veya tam inilirken karsına düşen yerinde olması icin belli bir alanı kaplaması gerekir eger her yerinde bu tabakadan varsa normal bir durumdur ... her zaman icin bulunan yerin yapısı diğerlerinden ana tabakadan farklı olur ....burada bunu dikkate almalısın

seyhun37
09-01-2009, 05:34 PM
Anlıyorum usta ama yan tarafa dere tarfına gidildikçe kömür tabakasından doğru sırasıyla bu kömür varsa kömür kireç varsa kireç ve sıva kumuna benzer o sarı kum ve çay kumu tabakadaki toprak ayrı bir toprak ıslanan yerlerden farkı bilebiliyoruz biraz merha gibi oluyoruz kömür zaten simsiyah kireç taşlaşmış sanki ama elle kırılabiliyor.
Ustam burası bir mağara bakan bir taştan doğtu yola çıkılmış.taşın resmi yok ama ekleme imkanım olursa eklerim.taşın baktığı kayalık alandaki mağraya çıkılmış mağranın üstüne gelen yerdendar bir açıklık var o açıklığa çıkıldığında hafif bir boşluk var dizler üstünde gidilebiliyor ve gidince bir oda gibi bir yer çıkıyor karşımıza burası karanlık ama küçük delikler var tabi içerde 3 tane oturak taşına benzeyen taş var.kol koyma yeri falan var.ama baktığı yön dere tarafına bakıyor ama cephe kapalı.
Buradan yolsa çıkılarak kazılan yer bulunmuş ve burasının kervanların geçtiği ve konakladığı bir yer olarak söylenmiş kazılan yerinde konaklama yeri olduğu söylenmiş.kzı yapılan yer mağara ve ilk kaya bir üçgen tamamlıyor ele alındığında.mağara üçgenin en üstü kazılan yar mağara istikametinde sola ilk yola çıkılan kaya ise sağ da kalıyor.

Yanlız oturak taşlarının bulunduğu karanlık odada yere kulağınızı koyduğunuzda akan sutun sesini duyabiliyorsunuz

seyhun37
09-01-2009, 08:55 PM
usta Anlattıklarımdan peki kazılan bölge sizde nasıl bir izlenim oluşturdu.

hira_pc
09-01-2009, 10:21 PM
söyle bişey işaretlere bakmadan burdan bir şeyler cıkaramıyorum cünkü işaretleri görmek gerekir cihazın buldugu yere cok güvenmem vede toprak yapısı iyi gözlemlenmeli dogru yer olup olmadıgı acısından onuda o yapı zaten doldurmaysa kapladıgı alan en fazla bes metre karedir...

ahmed
09-02-2009, 01:37 AM
selamlar arkadaşım kireç ve kömür tabakası genellikle salgın veya ona benzer ölümlerin defnedilmesinde kullanılan bir yapı sistemi diyebiliriz.ölüler veya ölü defnedildikden sonra üstü sıvama yapılır ve üstüne bir katman kireç onun üstüne kirecin kuruması için kömür yakılır .bu şekilde bir kaç tabaka oluşdurulur.
NOT;burda önemli olan sizi buraya yönlendiren kişi oldugunu düşünüyorum o şahsı bi araştır bakalım kimmiş .Eger yabancı biriyse yani türk degilse burdan uzak durmanızı tavsiye ederim.
takdir sizin .allah yar ve yardımcınız olsun.

seyhun37
09-04-2009, 10:40 PM
teşekkürler dostum tavsiyeni göz önünde bulundurarak dijkkate alıcam bu konuda başka düşünceleri ve açıklamna yapılan konu hakkında endişe ve ya olabilr diyen diğer ustalarımın düşüncelerini almak isterim saygılar