PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardım ustalar

tıfıl
09-03-2009, 01:33 PM
ANA KAYADA KARE OYMALAR

http://img186.imageshack.us/i/hpim2007.jpg/]http://img186.imageshack.us/img186/2846/hpim2007.th.jpG

OYMALARIN YANINDAN ÇEKİLEN
http://img441.imageshack.us/i/hpim2033.jpg/][IMG]http://img441.imageshack.us/img441/5937/hpim2033.th.jpg

İŞARETİN 80 ADIM ARKASI BİŞİ YOK
[IMG]http://img181.imageshack.us/img181/8261/hpim2045k.th.jpg (http://img181.imageshack.us/i/hpim2045k.jpg/)

burada ne var ustalar biz bulamadık

hira_pc
09-03-2009, 03:02 PM
s.a. arkadasım burada cok güzel oda mezarlar oldugunu düşünüyorum öyle seksen adım doksan adım uzagında değil yakınında aramalısın...saygılar

ahmed
09-05-2009, 12:30 AM
hira_pc ustama bende katılıyorum etrafda detaylı bir araştırma yapmalısın .görülen taş parçaları bir çalışma sonucu kırılmış gibi görünüyor orda yapacagın basit bir çalışmayla parça taşların altında daha ufak mıcır dedigimiz tabakayı bulabilirsen devam etmelisin.başarılar .

solmaz
09-05-2009, 08:56 PM
Tıfıl yaznış acıl yardım ustalar.

Ya kardeşim acil yardım derken toplumun ilk algılaması 112 acıl servis çagrısı burada acil yardım çagrısına ancak bu kadar mizahi bir cevap verilir. Sevgili kardeşim sen seksen adım saymışsın olay yerini gezmiş gözlerinle görüp tüm çevredeki bulguları algıladıktan sonra acil yardım çagrısı yapmıssın şimdi sana bu internet ortamında biri çıkıp bir nikle ya 80 adım daha say yada 40 adım geriye git diye yazsa bu cam ekrandan sende okuyup gene gidip adımlayıp hayallerine kavuşamayınca yeniden acil yardım ustalar diye çagrı tekrar edeceksin bıkmadan usanmadan bu adımlamalar bu acil yardım çagrıları burada devam edip gidecek öyle deyilmi.?
Yıllardır sitelerde bu tip acil çagrılar okur dururuz sonuçta aynı hüsranlar aynı adımlar aynı saymalar boşa harcanan zaman. aynı kişilerin internet ortamında nikler deyiştirerek defalarca karşımıza çıkıp hiç bir gerçegi yansıtmayan papaganlar misali 40 adım ileri adım geri hiç bir dayanagı olmadan sadece işaretler üzerinde boş seyler kouşması sizce dogrumudur.? peki tarihin akışında yazı olmadan yazının kullanımında yasayan medeniyetlerin asgari sayıda yazıdan okuyup faydalandıgı çaglarda yaşayan medeniyetlerin genelinin yazı yerine yazının anlatım yerine işaret ve resimleri kullandıgını biliyormusunuz.? o medemiyetlerin gözle görüp resim üzerinde algılama yaptıgını biliyormusunuz.?

1. Her resim her oyma her geçmiş medeniyet işaret ve bulguları sizce defineye delaletse size dost tavsiyesi ustalar yardım çagrısı yerine o işaretin oldugu yere gidin acil 112 servisini arayın acil yüz 112 servisi gelirse yorulmadan en yakın hastaneye sizi kavuşturur. Bunu ister 1. dogru kabul edin isterseniz mizah olarak algılayın.
2. Size benim çagrım 40 adım 80 adım ileri geri boşa zaman kaybetmeyin gördünüz yerlerdeki tüm bulgu ve işaretlerin hakkında önce saglam ve dogru bilgiler edinin bitmeyen servetin bilgi oldugunu bununda sizi en dogrulara taşıyacagına inanın ve kagıt üzerinden yazı üzerinden agırlıklı bilgi edinme yerine yerinde tecrübelere güvenin. inanın.

Sevgili Tıfıl bu 2 yoldan birine gidin gören gözler klavuz istemez. Saygılar.

istihkam
09-05-2009, 09:29 PM
SEVGILI KARDESLERIM;

Degerli SOLMAZ ABIMIZ bızlerı kırmayıp bızzat kendısı olay yerınde bulunup yılların verdıgı tecrubelerı bızlerle paylasmaktadır.
SOLMAZ abım esıne ender rastlanır bır karakter ve defınecılık hususunda ısabetlı yorum ve kararları verebılecek nadıde bır ınsandır lutfen kıymetını bılelım ve yazılarını pur dıkkat takıp edelım. Aksı halde kendısınınde ıfadesıyle bır ılerı bır gerı askercılık oynamayalım defıne degerındekı hayatımızı boşa kurek sallamakla heba etmeyelım.
ONEMLI OLAN BU ISTE GECIRDIGINIZ VAKiT DEGIL ISABETLI KARAR VE ALDIGINIZ SONUCLARDIR !!!

SOLMAZ abıme tekrar tesekkuru bır borc bılır ALLAH tan kalemıne, gozlerıne ve zıhnıne kuvvet dılerım...

~*İNB_37*~
09-06-2009, 01:00 AM
solmaz usta hoşgeldin sefalar getirdin ustacım tıfıl usta acil yardım yazmış burası paylaşım sitesi burdaki bilen ustalar sen ben vs. kişiiler diyecekki etrafında iyi araştırma yap dicekki tıfıl kardeşte yapsın herkes bunu dünyaya bilipe gelmiyo kusura bakma ama acil yardım yazdıysa bilgi almak istiyo n yapcanı öğrenmek istiyo ister 112 acil yerine koy istersen 156 jandarma ister 155 polis hiç farketmez "AMA USTAMSIN SAYGIM SONSUZ BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİN VAR AMA BÖLE DEMEN HATALI BENCE USTACIM"
KERDEŞİMZİ BİLMEDİĞİNDEN ACL YARDIM YAZMIŞ BİLGİ VE NE YAPASI GEREKTİĞİNİ SÖLEMİŞ SENDE KONUYA BİŞİ YAAZMADAN DİREK ACİL YARDIMA TAKILMIŞSIN
önce yorumunu yapıp arkadaşım konu başlığını daha dikkatli bi şy yazabilirdin ve herkes yine yardım edeilirdi diyebilirdin ama sen acilden girmissin 112 den
"YİNE DİYORUM USTAMSSIN SAYGIM SONSUZ HOŞGELDİN SİZLE YİNE ÇOK BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPACAĞIZ İLLAKİ ÖĞRETECEĞİN ÇOK ŞEYLER OLACAK İNŞALLAH SAYGILARIMLA
(not:yanlış anlamayn ben sadece bunları sölemek istedim maksadım kimseyi kırmak değil)

hira_pc
09-06-2009, 01:16 AM
s.a. şimdi acil olayı baya bir fantezi olmus burasıda fantezzi yeri değil lütfen bunlara dikkat edelimki fantezi yapmıs olmayalım ...
sonucta sitemiz bilgi paylasım yeridirki yanlıs yazan dogru yazan olur bizlerin amacıda bildiğimiz kadarıyla o yanlısları arkadaslarımızı kırmadan incitmeden güzelce anlatmaktırki bildiğinden ötesini atmadan anlatmaktır...
herkez bilirki adımlara takılmamak lazımdır adım işi sabit değildir ki bunu kitaplardan bakıpta yazmak söylemek olmaz işarete bakarsın işareti okursun gözlemle yeri bulursun eger bu konuda bilgin varsa ve yere bakamıyorsan gördüğün kadarıyla bilmeyen kişileri yönlendirirsinki herkez bir seyler ögrenir ve görür zamanı gelince...
o yüzden biliyorsan bilgini paylaski bir işe yarayasın ...bos laflarla ceviz kabugu doldurma misali yasamayalım...saygılar

AYDIN
09-09-2009, 04:09 PM
Konuya daha bir hızlı cevab mahiyetindeacil yazmış arkadaşımız neyse çokta önemli degil
oymalara sırtını ver 50metre ileri git derim ben

sonadım
09-09-2009, 08:36 PM
tıfıl ustam benimde acizane fikrinm bu gibi yerlerin her zaman güney kesiminde kırılmış taş ve mıcırların bol olduğu istikametin biraz daha aşağısında hafifi çökmüş olan yereleri araki buralarda o yerin ana giriş yerleri olma ihtimali her zaman yüksektir . inşallah cenabuallah emeklerini boşa çıkartmaz saygılar....

solmaz
09-13-2009, 01:20 AM
Yıllar önce buldugum defineleri açıklıyacaktım. açıklamadan önce o günler kopyalanıp bir başka sitede yayınlanmaması konusunda görüştügüm bir dost bunun mümkün olmadıgı konusunda beni bilgilendirmişti. işte o gün benim için okumanın serbest yazmanın yasak oldugunu ögrendigim gündür. Aradan yıllar geçti Okumanında yazmanında yasak oldugunu ögrendim. Artık karşimdaki bir cam ekranı seyretmenin orda gördüklerim 3 adım ileri bir adım geri sagına seksen adım say soluna 40 adım say yok şu işaret yok bu resim yok bu çizgi yok efendim bu dedektör 8 metre derinlik yetmedi 25 metre derinlik bunların yanında birde küp dolusu çil çil altın yetmedi definecilikte cin peri hoca gazları site site dolaştım cam ekranda serettim Nikler deyiştirip gazcılar cazcılar eşliginde Definecilerle bilgi paylaşımı adı altında her telden türküler misali adına göre çubuk kan gurubuna uygun çubuk teknoloji artık site site bir harf olsun dogru bilgi öğrenebilirmiyim diye geze geze neredeyse kendi kendimi site sürtügü ilan edecektim.

Buna gerek kalmadı işte tilkinin dönüp dolaşıp gelecegi yer kürkcü dükkanı derlerya yıllardır dönüyoruz dolaşıyoruz anen başa geliyoruz velhasıl aynı tas aynı hamam misali.kim ne yaparsa yapsın kim site açarsa açsın kim kapatırsa kapatsın defineciyi fazla ilgilendirmiyor. definecilerin ortak bir noktada buluşup bilgi paylaşacagı yer bu işi yüregini ortaya koyarak kurulan define siteleridir. Şu anda tüm sitelere göz atıyorum ortada bir çok site var var olmasınada Neden 2 site görüyorum Peki bu siteler defineciye definecilik konusunda yeterli bilgiyi veriyormu.? . Yukarda buldugum definecilik oyunlarından bıkıp usandıgımı anladım artık buldugum defineleri bilgi olarak paylaşmaya karar verdim. Elbetteki benim buldugum definelerin aynısınıda sizler buldunuz buldunuz defineleri neden burada paylaşmıyorsunuz.?

Buldugum defineler sıradan şeyler olmadıgı gibi her definecininde öncelikle bu defineleri bulması gerektine inanıyorum. Bunu için diyorumki resimler işaretler çizikler figürler hepsi bir yazı biçimidir. kendine has özellikleri vardır. yaşayan medeniyetlerde yazan azdır okuyan çoktur yazanlar bir türlü yazı sanatlarını toplumun okumasına sunmuşlardır. Bunlar farklı çaglarda farklı biçimde yazı olarak kullanılmıştır. zamanla deyişime ugrayıp yeni medeniyetler yeni yazı biçimi getirmişlerdir. aynı yerde farklı medeniyetler farklı zamanlarda yaşamışlardır. hepsinin yazı sanatı şekli birbirinden farklıdır. Kimse işaretleri define diye algılayıp sahte şeylerin yaptıgı gibi sahte define sitelerininde definecileri yıllardır iki adım ileri bir adım geri adımlatarak hep aynı yerinde saydırmaya hakları yoktur. DEFİNECİLERİ İKİ ADIM İLERİ BİR ADIM GERİ YILLARDIR SAYDIRAN SİTELERE ŞÖYLE BİR GÖZ ATIN KAPANANLARI ANIMSAYIN. onların ne tozu ne izi kaldı biz burada dogruluna inandımız bilgileri paylaşmaya devam edecegiz. dün oldu gibi bu günde yarında burada definecilik üzerine dogru bilgilerde buluşacagız.

Evet arkadaşlar artık şu resimlerin fügürlerin oymaların çiziklerin vakti ve zamanı geldi Ben bunlaın yazı olduguna adim kadar eminim bu konuda elbetteki sırf yazı deyip işin içinden çıkılmayacak bunların gerekli açıklamalarınıda bilgi olarak paylaşacagız.. Bunların yazı olmadıgı konusunda tecrübeye dayalı bilgileri olan arkadaşların algılamalarını öğrenmek için onlara öncelik verelim. Saygılar.

hira_pc
09-13-2009, 03:38 PM
s.a. solmaz usta şimdi definecilikte dediğin gibi sabit adım olayı olmaz bu işaretin adımı su bu denmez sabit değildirki sana adım verebilsinler bundan dolayı güzel noktaya değinmişsin...
sonra define olayında tılsımın varlıgı bana göre kabul edilmesi gereken bir gercektir. tabikide bu kişiden kişiye değişir ve herkezin düşüncesine bilgisine saygımız var.
diğer yönden dediğin gibi işaret kagıttaki yazıyı düşünün onun kayalara aktarılmasıdır ki buda sabit değildir kişiden kişiye değişir . kavim medeniyet gömülerinde medeniyetten medeniyete ve yine aynı medeniyetin iki ayrı yere gömmesinde dahi değişiklik oldugu garantidir... önce işaretler sanki bir kagıda yazı yazar gibi tasarlanır yapacak kişi tarafından sonra taslara aktarılır bunun icinde önemli olan işaret okumaktır her zaman dediğim gibi işareti okursun güzelde gözlem gücün varsa yerini tespit etmek bulmak herkez icin daha iyi olur... bir önce acılmıs işaretin yerini bir baska yerdeki işaret icin yorumlamakta dogru değildir cünkü oraya sen kendine göre tasarladın gömdün buraya ben benden baskası bulmasın diye kendime göre tasarladım gömdüm onun icin kişi kendine göre tasarlar gömer yapmamız gereken onun kaya üzerindeki işaretlerini yazı gibi okumak olsun ...
mezarlar olayında tarz yakınlıgı görmek mümkündür cünkü medeniyetlerdeki ortak işaretler bulunur ama degerlilerinde gizlierinde yine gizlilik faktörü vardır...

solmaz
09-13-2009, 04:00 PM
Konuları irdeleyip dogrularda buluşmak gerektine inan arkadaşlar bu konu üzerinde duyum rivayet tahmin kişisel yorumların tamaman dışında kalarak, bu konuda sadece kendi tecrübelerini burada bilgi diye paylaşırsa bunların irdelenmesinde ortak bir noktada buluşup işte dogrusu bu diyebiliriz.DEFİNECİLİK OLAYI BUNU GEREKTİRİR.
Buna definecilikte mejburuz bunu yapmadıgımız zaman definecilik bizim için hobi diye kendimizi savunmaya kalsakta defineciligin tedavisi olayan bir hastalık oldugunun farkına bile varmadan hayal daglarında define arar dururuz.

Elbetteki işaretler konusunda bir başlık vardı orada konuyu irdelemek gerektine inandım. Bu konudada yer üstünde kulaklarımla duyduklarımı deyil yer altında gözlerimle gördüklerim konusunda hiç bir terdütüm kalmadına önce kendim inanıp dogrulugunu teyit ettigim konuları burada bilgi adı altında paylaşmaya devam edecegim.İşaretler konusunu define olarak görmüyorum. saygılar.

istihkam
09-13-2009, 09:39 PM
sabırsızlıka beklıyoruz SOLMAZ ABI.

hira_pc
09-14-2009, 03:25 PM
s.a. bu olayda tecrübelerdende yolacıkılmıs olsa örnek bir eşkiya işaretiyle diğeri bir olacak değilya veya birbaskasıyla birbaskasınınki zaten hazırlanan define kitaplarıda hep böyle acılmıs edinilmiş tecrübeler sonucunda hazırlanmıstırki suana kadarda o kitapları alıp üzerindekileri dedikleri yolu izleyipte birsey bulan yoktur peki nedendirhepsi farklılır gösterdiğindendir işte biz bunu anlamakistemiyoruz acılmıs olanı gördükmü hepsiniöyle sanıyoruz hayır kişiden kişiye değişir sendekendini kişi yerine koyar adamın işaretleriniokursun iyi bir gözlem sonrası denemeyanılma yöntemiyle yeribulunur inancındayım... saygılar

solmaz
09-14-2009, 10:25 PM
Sevgili kardeşim Hıra_pc
Bu konuda ben duyum rivayet tahmin yorum benzeri şeylerden anlamam bununla birlikte bu konuda yazılan yazılı belgeleride her ne kadar okusam bunların hiç birisi yerinde yapılan tatbiki çalışmalar kadar insanı sonuca götüren şeyler deyildir.Bu tatbiki bilgilerde elbetteki kolay kazanılan sıradan şeyler deyildir.Eşkıya belgeleri derkenden tatbiki çalışmalarda şimdiye kadar hiç bir eşkiyanın define bıraktıgı konusunda definecilerle hem fikir olamadım. irdeledimiz konularda define ve tarihi eser tabiat ve kültür varlıgı ve antika konularının tamamını bir konu olarakda algılamıyorum
Anlamadıgım bir konu varsa definecilerin ortak sorunu dogru bilgi paylaşımından buluşmsk yerine genelde duyum rivayet tahmin yorum yazılı kitap dergi benzeri şeylerden konuyu bilgi diye irdeliyorlar yıllardır 2 adım ileri bir adım geri hep yerinde sayıyorlar bunu bir türlü aşamıyorlar Medemki konu definecilikse sorunlarda defineciligin ortak bilgi çözümleridir. Burada yaılanları irdelemek dogrularda buluşmak yerine konuyu eleştirmek varken bunu bir kenara atıp olaya kişisel yaklaşıp kişileri eleştirmek irdelemek ne kadar dogrudur bilemiyorum.neden kişiler burada tecrübelerini paylaşmıyor.?
saygılar

hira_pc
09-14-2009, 11:29 PM
s.a. dediğiniz gibi bende her zaman bu bes adım ileri üç adım geri olaylarına takılmısımdır ki bununda dogruluguna inanmamısımdır hiç bir zaman biri bir kitap cıkarıyor bakıyorum bütün definecilerin elinde var pekala bunu alanlara soruyorum bu kitaplardan yola cıkarak tarif ettikleri sekilde birsey bulan varmı sonuc sıfır hayır deneyen cok tanıdıgım var o kadar inanmayın güvenmeyin dememe ragmen ...
cözümlerden ilk öncesi benim görüşümce cevreyi güzelce gözlemlemektir güzel gözlemliye biliyorsan işlemin yarısını cözmüş oluyorsun zaten buıradada geniş caplı resimlerin istenmeside bundan kaynaklanıyor... saygılar

murat_kafkas
09-18-2009, 04:26 AM
işaretler varlık belli eder bir zaman medeniyet izlerini temsil eder bir zamanda o medeniyetin mezarlarının olduğunu temsil eder .amaaaaaaa işaretlerin adımı metresi yönü hiç bir zaman olmaz.işaret var diyede orda illaki para yada içinden birşeyler çıkacak mezar olacak diyede bir kaide yok.(somaz )arkadaş bence yerinde bir konuşma yapmış.internet üzerinden asla bir işaret çözülmezz.işaret çözümü diyede bence bir şey yoktur.eger tecrübeli birisi bu işaretlerin bulunduğu bölgede araştırma yaparda medeniyet izlerine tarih bilimine dayanarak yerinde inceleme yaparsa bir iz yakalarsa belki yüzde 5 bişeyler bulabilir.işaretler bir gayıptır gaybıda allahtan başka kimse bilmez.ne kadar tecrübe olsada yerin altını gözümüzle göremiyoz kendi elimizlede koymadık nasip der gireriz.şansa.işaret çözüyorum diyede sadece internetten gördüğümüz bir resmede boş yorum yapmanın kimseye bir faydası olacağını zannetmiyorum.

sonadım
09-18-2009, 05:36 PM
murat kafkas usta haklısın ama umut dünyası denize düşen yılana sarılır misali insanlar umut edip gerçekleşmek istediği bazı şeylerden emeğinin karşılığını ister onun için her şeyi doğal görmekte fayda var kanısındayım saygılar...

rapçi06
09-18-2009, 06:06 PM
herkese tekrardan selamlar...
kardeş tabanda arayacaksın mezarları...orda üç tane kare oyuk olan yerin ön tarafında...fazla uzakta arama kesinlikle...zeminde iyi bir gözlemle mezarların girişlerini bulacaksın...saygılar

solmaz
09-19-2009, 08:43 PM
Evet dostlar inanıyorumki işaretler konusunda gün gelecek ortak bir noktada buluşacagız. her gecen gün yıllarca geçmişden kalan duyum rivayet tahmin yorumdan uzaklaşıp dogrularda buluşmak için burada ki konuyu irdelemek tüm defineciler için çok olumlu bir gelişme seyri içinde.

İşaretler geçmiş yaşayan medeniyetlerin o gün yaptıgı işlerin günümüze kadar gelen izleri elbetteki bunları yapanın işledigi bir sanat icraatı var. Yapanın işledigi bu sanat icratı işaretlerdende o zaman içinde yaşayan bu yapılan sanattan faydalanan bir insan toplumu var. BU KURALI İNKAR EDEMEYİZ. gözlerimizle görüyoruz elimizle dokunuyoruz bu emarelere.

O zaman geride ne kalıyor bunlar hangi amaçla yapılmış. bunu bulmak içinde kestirme yoldan tamam bunlar define şunlar mezar şunlar hazine diye kestirme yoldan hayal dünyamıza bunları alet etmiyelim. Böyle bir düşünce defineci için dogru bilgi ortak bir noktada buluşma deyildir.Böyle algılarsak biz hep 2 adım ileri 1 adım geriye sayarak kendi kendimizi oylarız.Bu bakış açısı bizi sonuca götürmez.

Neden diye sormamız ögrenmek için en dogal hakkımızdır.burada kişileri irdelemekten kaçınıp kişilerin ortaya getirdigi konuyu irdeleyelim dogrularda buluşmanın yolu bu olması gerekir. Bir ömre bedel ögrendimiz bir harf bir kelime bize hazine olacaktır.

Aynı işareti defineciler hep farklı farklı yorumlayıp içinden çıkamayınca duyum rivayet tahmin yarum farklılıkları ile içinden çıktını sanarak sonucuda gene getirip defineye çil çil altınlara yaklaştırıp kendi kendine gaz verdinden habersiz işin içinden çıktıgını sanıyor.

Bu işaretler konusunda benim tecrübelerim işaretlerin yazı oldugunu o güne göre toplumun bu şekilde algıladını işaretleri yapanların bir sanatı icra ederken o günün içinde bulundukları ortama göre günümüzde geliştirilmiş yazının bir farklı biçini o günler için işaretleri yapanlar yazı ve sanatı bir arada böyle icra ediyorlardi. toplumda işaretleri böyle algılıyordu.

İşaretler o günün yaşayan medeniyetlerinin kalıntıları burada hem fikirim ortak noktada buluştuk. Fakat ben hiç bir işareti saklanan define olarak göremiyorum.Medeniyetin yaşadıgı yerde elbette mezarda olacak o günkü inanışlarına göre tapınakda olacak yassı taşda olacak duvarda olacak çizikte olacak resimde olacak oyukda olacak yaşayan medeniyetin başta inanışı olmak üzere temsiliyetide olacak her türlü yaşama göre benzeri kalıntıları var görüyoruz. ama hiç bir işareti ben define işareti olarak görmüyorum. tüm bulguları öncelikle iyi tanıyıp iyi algılamalıyız.

Gelin bu konuyu algılıyalım irdeliyelim ortak bir noktada buluşup dogru olanı bulalım. saygılar.

hira_pc
09-22-2009, 09:26 PM
s.a. solmaz usta herkezin görüşüne saygımız var tabikide size göre işaretler define olarak değildir bu sizin görüşünüz ama benim görüşüm o yönde değildir ... en kısa örnek sizlere bir miktar altınım var gömmem lazım kapıya savas dayanmıs osmanlı geliyor yolda eşkiya korkusu elimden calarlar benim bunu gömem lazım yani nereye en bildiğim dağa tasa tepeye gider işareti yapar gömersin ... ben işaret gömü altın hazine ifade etmez sözüne katılmıyorum... bilmem baska katılan cıkarmı her işarette bunu ifade eder diye birsey yoktur süslemede olur haritada olur yer yön bölge işaretide olur önemli olan bunları ayırt edebilmek yapandan daha kurnazca düşünüp cöze bilmek ...
diğer yandan mezar işaretleri kabile medeniyet sembolize ettiğinden dolayı benzerlikleri coktur tecrübelere dayanılarak cözülmeleri basittir... saygılar

solmaz
09-25-2009, 11:59 AM
İster define deyin ister tarihi eser ister tabiat kültür varlıgı ister gömü deyin ne derseniz deyin bir gerçek varki definecinin ön planda tuttugu günlük yaşamında ekonomik gücüm en kısa yoldan bir şeyler buluyum maddi imkanlarım daha iyi olsun düşünces defineciler için genelde ön plandadır.

Elbetteki bu definecinin olaya bakış açısı düşünceleri hayalleri. Bunları düşünecek kadar aklını kullanıyorda defineciye bu düşüncelerin karşılıgı yansıyacak olumsuzluklarıda bunların yarısı kadar düşünse umarım çok şeyler farklı olur. Hiç bir zaman define tarihi eser antika gömü vs yok diye gerçekleri inkar edemeyiz . ancak olaya biraz aklı selim düşünüp bakmak gerekiyor bir yandan boşa harcanan zaman diger yandan tahribatlar.hiç bir dogru bilgiye dayanmadan getirisi olmayan boş harcamalar gibi definecilere geri dönen olumsuz yansımaları kabullenemiyoruz.

İşaretler vardır işaretleri yapanlarda o günkü yaşayan toplumların sanat ustalarıdır.ustalar sanatlarını icra ederken bir anlamı bir algılaması olacaktırki toplumda o yapılanı algılasın anlasın hangi işaretin sanat ve yazı olarak ikisini bir arada yapıp toplumun genelinin o sanatı yapma kabiliyeti olmasada okuma kabiliyeti olmasda toplumun o sanat ustasının yaptıgı şeylere bakıp toplumun gözle algılaması gerekiyordu. günümüze göre düşürsek günümüzde hala okur yazar olmayanlar var harfleri algılamıyorlar fakat resim ve benzeri işaretleri gözle gördügü gibi algılıyorlar o bakış açısıda okur yazardan farksız olmuyor. O medeniyetlerde bu bakış açısında yararlanıp toplum olarak bunlardan yararlanmışlardır.

İnsan oglu hangi dönemde hangi çagda yasarsa yaşasın ortak özelikleri vardır bu özellikler deyişmez. farkılıklar olsada özeliklerde benzerlikler ve amaç aynıdır. Tarihin akışında dünde bu günde yarında bu hep var olmuştur.İşaretler konusundada o gün yaşayan medeniyetlerin algılama biçimi aynıdır. işaretler konusunda kulaktan duyum rivayet tahmin benzeri şeylerin ötesinde gezip görüp tatbiki uygulamalı çalışmalarda ögrendigim ve dogruluguna inandıgım konulardan biridir.

Bu işaretler konusu gerçekten definecilerin çok iyi bilip algılaması gereken bir konu. bu yapılmadıgı zaman defineciyi 2 adım ileri 1 adım geri saydırıp talim ettirenlerin amacı defineciler ne kadar bilgisiz olurlarsa. definecinin cebinde define arayanların işine gelir bu durum. Burada özelikle bu konuyu gerçekten irdelememiz gerekiyor.sorun ortak bir bilg edinme sorunudur.definecilerinde genelini ilgilendiriyor.

Hira_pc Arkadaşım da hepimiz gibi işaretlerin varlıgını kabul ediyor.farklı bir bakış açısıda olsa saygı duymak gerekiyor.Elbetteki medeniyetlerin yaşadıgı yerde işaretleride izleride bulgularıda olacaktır. tüm bunları günümüz definecisin hayal ettigi kısa yoldan zengin olma hayalleri olarak düşünmemiz DOGRUMUDUR? YANLIŞMIDIR.?

Bu konu definecilerin tümünü ilgilendiren ortak bir sorun. amacımız definecilik üzerine dogru bilgiler edinmekse bu konuyu saygı ortamında kişiselleştirmeden irdeliyelim Saygılar.

hira_pc
09-25-2009, 04:36 PM
s.a. solmaz usta öyle birsey diyorsunki. iyi o zaman işaretten bulmayalım kokusundan bulalım..:).konu itibariyle işaret deyince sadece işaret altını veya mezarı vermez süslemede olur yön yer de belirtir şimdi yasam yerlerinde işaretle olur diyorsun yasam yerlerinde işaret olmaz semboller olur süslemeler olur bu semboller günlük yasamlarında yaptıkları işleri ailesini anlatan semboler olabilir ama keyfiyen işaret yapmazlar hadi dilleri olmasada işaretle anlasmıslar desek o zamanda heryer cizik olur öyle özenilerek titizlikle yapılmıs cok işaret vardır onlara hiç gerek yoktu... bundan sonra av icin yetiştirdiğim köpeklerimi altın ve tarihi mezarlar icin yetiştircem koklayarak bulsunlar:) lütfen biraz mantıklı olalım ... adım işine gelincede her zaman dediğim gibi bir işarette belirli bir adım yoktur haritası yapılmadıysa eger . ama öncelikle birseyin işaretmi süslememi sembolmi ne oldugunu ayırmaktır ki işaretle sembolleri birbirine karıstırmayalım karıstırırsak eger sonra işaret yoktur deriz buda sacmalık olur... yani semboller medeniyetlerin ortak paylasımları dırki anlamları hepsine göre aynıdır ... lütfen buna dikkat karıstırmayın işaretle sembolleri... Bunlar Benim Düşüncelerim Bilmiyorum Belki Cogu kişi icin yanlıstır cogu kişi icin dogrudur...saygılarımlar...

solmaz
03-15-2010, 01:36 PM
Herkesin farklı düşüncesine farklı yorumuna saygı duymak farklılıklara karşılıklı sengi saygı hoş görü içinde yaklaşım insan ahlakı ile baglaşır bir güzelik bir zenginliktir. Burada zaman zaman konulara bakıp bilgiler edinmek istiyorum. özallikle murat kafkas arkadaşımızın definecilige bakış açısından isabet görüyorum bir harfde olsa ögrenmeye çalışıyorum. definecilik mezar deyil her işarette define deyil bunlar dogru olsaydı defineciler ekonomik yönden bu üklede en üst seviyede olurlardı. sanayici iş adamları o işlere yapacagı yatırımı definecilige yapardı. GEÇMİŞ TARİHİ MEDENİYETLERDE YAŞAM HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK AYRI BİR KONU olayı maddi boyut iyi olsun algılaması ayrı bir konu hepinize selam ve saygılar.

DAYI
03-15-2010, 05:51 PM
selamünaleyküm dostlar bizler burada toplanmış ve kendi halimize bir şeyler paylaşmaya çalışan bir topluluğuz ve kimseyede zorla gelin bize katılın size bir şeyler bulacağız veya işaretlerinizi biz çözeceğiz iddiasında bulunmuyoruz . solmaz ustanın niyetini ve düşüncelerrini halada anlamış değilim eğer bu işlere inanmıyosanınz ki durum onu gösteriyor . işaretlerin defineyi simgelemediğini iddia ediyorsunuz . velevki doğrudur size göre tabi . o halde ne işiniz var bu tür sitelerde neden bunun savunmasını yapıyorsunuz . birileri siszinle iddiayada girmiş değil gördüğüm kadar gelmişsiniz konuyu siz bu mecraya sokmuşsunuz size sitenin sahibi olması asabi ile hira kardeşimiz cevap vermiş onun haricinde dişe dokunun bi sürtüşmede yok neden hala israr ediyosunuz anlamak mümkün deği şayetmurat kafkasın görüşleri sizin doğrultunuzda alın msn adresini başa başa görüşün daha güzel anlaşırsınız. kusura bakmayın ama iş maksadından çıkmış biraz lütfen.

meçhul
03-16-2010, 02:52 AM
kare oymaların adedi pek belli olmuyor ama çözüm uzak degil!!!kare oymaları genişten daralan yani araları kısalan yönünde sonuncu oymadan itibaren kaç tane oyma var ise o kadar adım uzakta ikinci asıl işareti bul fotoğrafla yeri söleriz bol şans.S.a.

KOMAGENA
03-17-2010, 12:00 AM
definecilik mezar deyil her işarette define deyil bunlar dogru olsaydı defineciler ekonomik yönden bu üklede en üst seviyede olurlardı. sanayici iş adamları o işlere yapacagı yatırımı definecilige yapardı. GEÇMİŞ TARİHİ MEDENİYETLERDE YAŞAM HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK AYRI BİR KONU olayı maddi boyut iyi olsun algılaması ayrı bir konu hepinize selam ve saygılar.[/QUOTE]

eğer sen bu konuda yazdıklarının doğruluğuna inansaydın alıntı yaptığım kelimeleri kullanmazdın.gerçekten bugünki holdinglerin define ile ilgili son sistem cihazlarla ekiplerinin olduklarını bilmiyormusun.:):):)

istihkam
03-17-2010, 12:09 AM
ıyı bır defınecı nerede mal nerde hıyar cıkacagını işaretten bılır vesselam.

DAYI
03-17-2010, 01:16 AM
SELAMÜNALEYKÜM DOSTLAR
EN GÜZEL SÖZ BU OLMALI DEFİNECİLİK ve DEFİNECİ HAKKINDA
BUNDAN SONRASI ZATEN KONUŞULMAZ. SAĞOLASIN İSTİHKAM DAYI ddd

formen16
11-02-2011, 08:53 PM
Sitenin ekabirlerinin başlattığı AĞIR DEFİNE muhabbeti yüzünden,tıfıl kardeşimiz sorusuna cevap bile alamamış.:)
Duruma bakılırsa çokta iyi olmuş aslında.Yoksa aşağıda resimde çizmeye çalıştığım gibi;bir çardak,baraka,bina yada her neyse oradaki yapının direk oyukları yüzünden,boş yere bir sürü taşın günahına girecekti.:D:D