PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir gece Amasya


ilkim111
09-26-2009, 12:09 AM
http://img4.imageshack.us/img4/2060/birgeceamasya.jpg (http://img4.imageshack.us/i/birgeceamasya.jpg/)

hira_pc
09-26-2009, 12:30 AM
s.a. ilkim usta daha bir ay önce buradaydım ve gece mükemmel bir görünümü var buranın sag tarafındada güzel mezarlar mevcut bulunuyor... amasyaya yolu düşnelerin ve yakınından gecenlerin mutlaka ugrayıp gezmesi gereken yerlerden biri emeğine sağlık... saygılar

solmaz
09-28-2009, 07:31 PM
1960 yıllarında kayabaşı yönünden amasyaya giderken yeşil ırmak kenarları baglik bahçelik yem yeşildi o arada bu günkü gibi beton yıgınlarıda yoktu ırmak üzerinde agaç köprüler ilkel olsada bambaşka bir görünüm verirdi.. o yıllarda bu günkü gibi beton arma binalar olmadıgı için genelde tek katlı sıralı evler sokakların kaldırım taşlarla döşeli olması bu günkü gibi motorlu taşıt kirliligide yoktu.

O yıllarda amasyaya yolun düşenler için görkemli tarihi yerleri yürüyerek hem spor hem gezi o muhteşem manzaralar ayrı bir haz verirdi. Bu günkü gibi bilgi kirliligide yoktu. o muhteşem yapıtları gidip yerinde görüp aval aval seyredip tarih bilgisinden yoksun olarak bu tarihi yapıtlara sadece gavur nasılda yapmış deyip kafamızı saga sola sallayarak aval aval bakar işin içinden çıktımızı sanardık.

Amasya örnegini bu ülkenin her yerinde tarihi yaşam yerlerinde görmek varken yıl 2009 oldu bu günki yaş kuşaklarına artık sayılı görülecek yerler bıraktık. En başta müze bahçelerine topladıgımız taş yıgınları bunlar yerinde daha güzel daha bir başkaydı. Bunun tek suçlusu ve sorumlusu olarakta bu ülkede defineciyi ve definecinin elindeki kazmayı küregi suçlu ilan ettik. AH AMASYA AH. vAH TARİHİ MEKANLARIM VAHHHHHH.saygılar.

sonadım
11-27-2009, 03:29 PM
ilkim usta süper bi çekim olmuş ellerinize sağlık.saygılar.

JOVİYANUS
11-28-2009, 12:26 AM
çok güsel bir görünüm.ve iç burkucu.boyle diyorum çünkü ne acıdırki malesef bu mezarlar sadece binlercesinden bir kaç tane sanslı olanlar.gönül isterdeki bu essiz ülkemin heryerindeki eserler boyle gün ısıgınaçıksın çıknalrda bu sekilde gorunume açılsın ısıklandırlsın turizme sunulsun ama malesef tarihe bakıs açımız ve verilen deger çok düsük.içler acısı bir durum.