PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bilgilerinize


dandanakan13
09-29-2009, 10:32 AM
s.a üstatlar bir tepede yığma taşlar ve o yığmanın tam ortasına dikilmiş göğüs hizasında büyük bi taş aynı zamanda deveyi andırıyo 50 m aşağısındada yığma çakıl taşları var yardımınızı bekliyorum. resimler en kısa sürede yükleyecem. saygılar

istihkam
09-29-2009, 05:55 PM
onemlı bır kısıye aıt mezarla genelde bu denlı yontemlerle defnedılmıstır kardesım.
bızansta sıkca kullanılmıstır.

recep_
09-29-2009, 08:41 PM
resımlersen daha ıyı yorum yaparız kolay gelsın dost

meçhul
10-04-2009, 05:40 PM
YIGMA TAŞ MEZAR YERİ VERİR SENDE BOŞ DURMA EV İÇİN TAŞ AL ORADAN İŞİNE BAK HER İKİSİ AYRI AYRI MEZAR OLABİLİR BOL ŞANS EMİ.:cool::cool::cool:

solmaz
10-04-2009, 11:37 PM
Resim çekmeden önce uzaktan görzün görebildigi gibi tüm arazinin resmini uzaktan çek araştırma yapacagın yerde bunu içinde olsun daha sonra 2 resim çekilişi 100 metre yakınında gene çalışma yapılacak yerin bu resmin içinde kalacak şekilde resimle. 3 resimde çalışmma yapılacak yerdeki çok yakın görüntü resimle.

Resim çekme işi bittikten sonra arazide özellikle bayır yamaç gibi yerlerde çalışma yapılacak yerin bayırın yamacın en alt tarafından uzaktan yer yüzü bulguları olarak neler göre bilirsen bunlarıda nort al özelikle uzaktan alt tarafından çalışma yapılacak noktaya varana kadar geniş bir alanda yüzey bulguları tesbit et.. bu bulguların farkli dönenlerin aynı yerde yaşayıp yaşamadıgı .burada hangi medeniyetler yaşadıgı o medeniyetler döneminde ugraşıları neler oldugu konusunda daha kolay ayrıntılı bilgi edinilir. Özelikle yüzey bulgulardan şayet taş varsa o yörenin taşı olup olmadıgı. toprak pişirilip çanak çölmek küp yapımı gibi bulgular varsa bunların özelikle kırıp içlerine bakın tam pişip pişmedigi gibi özelliklerini mutlaka yerinde tesbit edin. bununla birlikte bu yüzey bulgular yerinde tesbit edilip buraya resimlerin altında yerinde yüzey bulgular olarak bilgi diye bizlerle paylaşırsanız daha saglıklı bilgi paylaşır resimler üzerinde daha saglıklı yorum yapma imkanımız olur.

Ancak Mezarlardan uzak durmanı tavsiye ederim. mezarla tümülüsü ayırmak gerekir. Tümülüs hiç bir zaman hangi medeniyete ait olursa olsun tek olmadıgı gibi mutlaka tek sayılı haneler olarak bulunur hiç bir zaman hangi medeniyet olursa olsun çift sayılı tümülüs kullanmamıştır. Bu özelilkle o dönemin bir inanışı olarak bilinir.

Tümülüslerin sayısıda genelde yapılış yerleri sac ayagını andırır. bunu en kolay tesbit etmekte arazide iki eliniziyumruk yapın birbirine ekleyin yumruk içinde boşluktan bir yereden tüm araziye baktıgınızda hiç yerine gitmeden tümüsüleri tesbit edebilirsiniz. bu sistemde yanılma payınız sıfırdır. Saygılar.

AYDIN
10-11-2009, 09:00 PM
çakılı görmeden yorum zor arkadaş deveyi andırıyr dedigin belkide devedir görmek lazım