PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Topraktan piyango


~*İNB_37*~
12-05-2009, 11:52 PM
TOPRAKTAN PİYANGO
VAYBE PİYANGOYA BAK BANADA NASİP ETSİN ALLAH:D



Temmuz ayında İngiltere Staffordshire’da gün ışığına çıkartılan Anglosakson hazinesinin değeri belli oldu. Sekiz tüccar ve uzmandan oluşan hazine değerlendirme komitesi, 1600 nadide parçanın toplam değerini 3 milyon 285 bin sterlin olarak belirledi.


Sonucu değerlendiren sanat profesörü Norman Palmer, sonucu oldukça adil bulduğunu bildirirken, ücretin hazineyi bulan Terry Herbert ve definelerin keşfedildiği çiftliğin sahibi olan Fred Johnson tarafından paylaşılacağı öğrenildi.


Fred Johnson, parayı nasıl harcayacağına dair henüz bir plan yapmadığını belirterek, “Acele kararlar almayacağım” dedi. Uzmanlara göre firavun Tutankamon’un mezarının keşfi kadar büyük önem taşıyan hazine, 14 senelik eski dedektörü ile define avına çıkan Terry Herbert (55) tarafından bulundu.


Mazisi 7. yüzyıla kadar uzanan definede süslü kılıç kabzaları, miğferler, İncil’le ilgili bir yazıt ve zamanla kıvrılmış büyük haçlar yer alıyor. Eylül ayında Birmingham Müzesi Sanat Galerisi’nde sergilenen hazine, 42 bin kişi tarafından ziyaret edilmiş ve yaklaşık olarak 40 bin sterlin gelir sağlanmıştı.

Milliyet, 27.11.2009
http://www.tayproject.org/imjpg/haber31/Topraktan/r1.jpg

KARANİ
12-05-2009, 11:54 PM
mükemmel.paylasım için sagolun

istihkam
12-06-2009, 12:15 AM
eee orada adamlar elını kolunu sallayarak arastırmalarını yapabılıyor burda ıse defınecılık utanc kaynagı yıne turkıyenın bır ayıbı.

güldede
12-06-2009, 05:47 PM
haklısın İSTİKAM ustam malesef ülkemizde halen defineci dedinmi insana bir farklı bakıyorlar halbuki bu işleri bir prosedür haline getirilerek bilinçli bir şekilde yapsalar ne kadar güzel tablolar çıkacak ortaya, malesef malı yine yabancı odaklı hazine tüccarları bir şekilde yeraltı hazinelerimizi dışarı çıkartıp iki katı geri bedel ödeyerek alıyoruz ne acı değilmi arkadaşlar.....