Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : büyük iskender

KARANİ
12-20-2009, 02:14 AM
alexanderi yanı büyük isknderin hayatını okuyordum.siteyede atacaktım fakat çok uzun rametlinin okadar çok yaptıgı savaslar zaferler ve efsaneleri varki ve var olusa olan merakı tanrıya olan merakı yani insanın ona gevur diyesi bile gelmyor şüphe ediyor.şimdi benim garip dostum JOVİYANUS ustamında seyrani agam büyük gunahını alsada mecusiyi seviyor felan desede aslında jovinin anlatmak istedigi ve oraya neden gevur niki koydu ap açık ortadai id adamın günahını aldınız bence :) o inanca gore insan sınıflandırmyarak ve büyük MEVLANAMIZIN da değdi gibi severiz yaradılanı yaradandan otürü felsefesini benimsemiştir. ben alexander rametlinin hayatını koyamadım da çıkardıgı özel paralarını koyayım bari.birde onun efsanevi bir hikayesi vardı.bir vasiyetti bu ama bulamadım.affolahttp://img23.imageshack.us/img23/2760/adszpo.png (http://img23.imageshack.us/i/adszpo.png/)

KARANİ
12-20-2009, 02:17 AM
evet vasiyetini buldum rametlinin;
Büyük İskender'in Vasiyeti

--------------------------------------------------------------------------------

Büyük Iskender bir gün vezirlerini toplamis ve onlara
-Ben öldügümde cenaze merasimimi söyledigim gibi yapin
demis !
-Ülkemin dörtbir yanindan tebaamdan olan insanlari
çagirin !
Cenazemin önünden askerlerim yürüsünler silahlariyla,
Cenazemin sagindan alimler yürüsünler kitaplariyla,
Cenazemin solundan zenginler yürüsünler mallariyla,
Cenazemin arkasindan ise fakirler ve garipler
yürüsünler gözyasi ve dualariyla !..
Sag elime bir Altin küre verin, sol elimi ise bos
birakin taa ki
Mezara dek, demis !

Vezirler Büyük Iskender;in bu söyledikleri karsisinda sasirmislar
ve Bunu bilse bilse Büyük Iskender;in hocasi Diyogen bilebilir;
demisler ve Diyogen;e sormaya karar vermisler!..

Vezirleri dinleyen Diyogen demis ,

Iskender;in Ne kadar büyük oldugunu bir kez daha anladim; demis
ve ilave etmis :
- Iskender sunu anlatmak istemis . :
Cenazenin önünden yürüyen askerler ölümüne silahlariyla dahi engel
olamadilar,
Cenazenin sagidan yürüyen alimler ölümüne kitaplariyla dahi engel
olamadilar
Cenazenin solundan yürüyen zenginler ölümüne mallariyla dahi engel
olamadilar ve
Cenazenin arkasindan yürüyen fakirler ve garipler ölümüne gözyasi ve
dualariyla dahi engel olamadilar!..
Sag elindeki altin küre ise bu dünyada sahip olabilecegi her seye
sahip oldugunu,
Sol elinin bos olmasi ise bu dünyadan ELI BOS geldim ELI BOS
gidiyorum; dedigini gösteriyor;

SEYRANİ
12-20-2009, 06:23 PM
şimdi karani çok güzel yazılar yazarımda pek vaktim yok zaten kısa kısa yazarım ben dikkat edersen ALLAH inancı peygamber sevgisi olmayan adamla işim olmaz kim olursa olsun yaradılanı severim yaradandan ötürü diye kim demişti yunus emre sanırım, o yunus kendini aşmış yaw ben yunus degilim ebu cehilleri ebreheleride yaradan yarattı da ben nasıls eveyim ona düşman olanları ayrıca bu iskender lavugu şeymiş galiba:)
anlayan anlamıştır çoluk çocuk giriyor siteye:)

DAYI
12-20-2009, 06:55 PM
SELAMÜNALEYKÜM DOSTLAR
derin konulara girmişsiniz anlaşılan ama her söylenen gerçek anlamda yapmak mecburiyetinde değiliz yani daha açık konuşmak gerekirse her söyleneni yapmak durumunda değiliz. . usta ne dedin diyeceksiniz daha açık söyliyeyim mevlana ne demiş severiz yaratılanı yaratandan ötürü. evet bir din düşmanına şahsi kin gütmeyiz neticede onuda allah yaratmıştır. onun rızkına mani olmayız demektir yani koynumuza alıpta yatarız anlamı çıkmasın bundan. yunus ne demiş severiz yaratılanı yaratandan ötürü.o kadar savaş ve din söz konusu olmadıkça biz allahsıza mecusiye dokunmayız yoksa o bize ne yaparsa yapsın allah yarattı diye seviyoruz ona dokunmayız anlamında anlamayın barış zamanı barış cihat zamanıda cihat ...karani kardeşim elin din düsmanına sapık adamına öyle rahmetli şöyleydi rahmetli böyleydi olmaz dostum ha veysel KARANİDEN bahset ona kimsenin itirazı olmaz . çümkü o resulullahın sevgisiyle Allah aşkıyla yanmış tutuşmuş böyle adamlar rahmetle anılır ötekiler için ancak lanet okunur. hazreti ali savaşta düşmanı yere yıkmış tam son hamleyi yaparken adam yüzüne tükürmüş . ve ali r.a adamı bırakmış. herkes hayret etmiş neden öldürmedin diye soranlara ilk önce allah için öldürecektim ama yüzüme tükürünce belki işin içine nefsim karışır diye bıraktım demiş. işte mevlana ve yunus bunu demek istemişler saygılar DAYI

KARANİ
12-20-2009, 07:28 PM
yav bu konu çok uzayacak gibi.sevgili dayım ve seyrani agam.benim anlatamyorum szimi anlamyorsunuz.işimiz gücümüz kalmadı iskenderi tartıslaım tamam.birinci husus; rametli dedim onu müslüman oalrak gordugum için felan değil yada bu adam ısevdigimden değil elbettteki din düsmanı olan insan sevilmez.benim ölüye saygım var o acıdan diyorum.seyrani agam ordan diyor e ben mevlana değilim ki her insanı seviyim.bu yanlıs bir cümledir.tarih kitapalrında yazılan hersey doru değildir yada herhangi bir yerden bir kaynaktan alınması illa herseyin orda yazınlanla bir olcagı anlamına gelmez.en dogrusunu ALLAH bilir. eger o vasiyeti o yazdıysa gerçekten dogruysa yani bu adamada ben sonuna kadar saygı duyarım.bir diger hususta din düsmanı diyorsunuz peygamber düsmanı diyorsunuz. efendim adam hangi dine hangi peygambere inansın. olmıyan seyemi inansın.haşa bahsettiğim olıyan sey derken kitabı kasdediyorum.adam m.ö 305 yada 310 yıllarında dogmus.bunuda hesaba katarsanız sevinirim.saygılarımla dayıcıgım ve seyrini abi

SEYRANİ
12-20-2009, 07:50 PM
En çok peygamber miiladdan önce gelmişti her devirde peygamber vardı o zmanlar inansa o zman inanırdı

KARANİ
12-20-2009, 07:55 PM
ona itirazim yok.kastetiğiniz bizim peygamberimiz (sav) değilse tamamda genede en dorusuu biz bilemeyiz. :) sygılar