PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lakşmi yada davut yıldızı


hutame
02-03-2010, 02:37 AM
Lakşmi Yıldızı, bir kompleks {8/2} yıldız figürüdür. Hinduizm'deki sembollerden olan bu yıldız sembolü, tanrıça Lakşmi'nin Aşthalakşmi, sekiz formu veya "servet çeşitleri"ni temsil etmektedir.ayrıca ülkemizdede bulunmakta anladıgınız üzere parayı simgeler..

hutame
02-03-2010, 02:38 AM
http://www.ressim.net/out.php/i441870_190px-ashthalakshmi-star-of-laxmi-svg.png (http://www.ressim.net)

Gaziosmanpaşa
02-03-2010, 03:02 AM
ustam benim bildigim davut yildizi iki ucgenin ic ice gecmesi ile olur karenin degil
ornek israil bayragindaki gibi

hutame
02-03-2010, 03:26 AM
Evet aynen dedıgın gıbı lakın..bölgelere göre nasıl hacların şeklı deyışıyor ıse bundada böle arkadaşim....bi resim var arşivde bakayım atmya calışacam...

hutame
02-03-2010, 03:31 AM
http://www.ressim.net/out.php/i441955_f6zg-fcrl-fck-an-fdt-fd.jpg (http://www.ressim.net)

hutame
02-03-2010, 03:32 AM
özgurluk anıtına ıyı bakarsan buda yıldız bu heykelı..a.b.d. Ye hedıye eden kim bil...

hutame
02-03-2010, 03:33 AM
http://www.ressim.net/out.php/i441964_pentagon-757.jpg (http://www.ressim.net)

hutame
02-03-2010, 03:34 AM
Buda başka bı versiyonu..anlatmak ıstedıgım bu sembollerın şekıllerı cok fazladır ama ortak adı amacı hep aynı.umarım soruna cevap olmuştur arkadaşim.saygılar

trakyali
02-03-2010, 05:26 AM
özgurluk anıtına ıyı bakarsan buda yıldız bu heykelı..a.b.d. Ye hedıye eden kim bil...

yanlış hatırlamıyorsam fransa hediye etmişti...

DAYI
02-03-2010, 08:03 AM
(Bolluk Bereket Reikisi)


Enerji Hakkında Genel Bilgi:

Abundance/Prosperity Reiki 1 #8211; 1 #8211; 2004 Dünya Barış Gününde sunulacak yeni bir enerjidir. O, Bro David Paul chc ve Jane tarafından birlikte kurulmuştur. O, Jane#8217;e verilen shrie sembolü ile 1998#8217;de ilk kez dünyaya gelmiştir. Shrie hindu tanrıçası, refah tanrıçası Laksmi#8217;yi çağıran tohum mantradır. Kasım 2003#8217;te Bro David Paul chc, Jane tarafından enerji ile çalışmaya başlamak için davet edildi ve bu, verilen iki yeni sembol ile #8211; Laksya ve Artha #8211; rehberler tarafından enerjinin abundance/prosperity (bolluk/refah) reiki olarak yeniden adlandirilmasina yol açti. Ayrica hindu Tanrı Ganesha eril/dişil enerjiyi dengelemek için ilave edildi. Reiki#8217;nin bu formu dünyada bolluğu ve refahı tezahür ettirmeye yardımcı olur...sadece materyal bolluğu değil, daha önemlisi spiritüel büyümeyi ve refah mantalitesini. Sükran duymak, kişinin yaşamında bolluğun ve refahın yeni hedeflerini tezahür ettirmede zihne yardımcı olan anahtardır.


Laksmi Formu

Laksmi dört elli, tamamen açılmış bir lotus üzerinde oturan veya ayakta duran ve bir lotus goncası tutan, güzellik, saflık ve verimlilik/bereketlilik için duran, altın tenli güzel bir kadın olarak betimlenir. Onun dört eli insan yaşamının dört bitimini temsil eder : Dharma veya dürüstlük/erdem, Karma veya arzular, Artha veya zenginlik, ve Moksha veya doğum ve ölüm döngüsünden kurtulma.

Altın paraların onun ellerinden aktığı görülüyor, bu ona tapınanların zenginlik kazandığını belirtiyor. O daima altın nakış işlenmiş kırmızı elbiseler giyer. Kırmızı aktiviteyi ve altın hatlar refahı simgeler. Laksmi, Vishnu#8217;nun aktif enerjisidir ve ayrıca Vishnu#8217;ya eşlik eden Laksmi #8211; Narayan olarak ortaya çıkar. Vishnu#8217;nun karısı denizden gelen ve varlık ve zenginliğin tanrıçası olan güzel Laksmi#8217;dir. Laksmi, son zamanlarda para tanrısı olarak isimlendirilmeye başlanmıştır.
Lakşmi Yıldızı, bir kompleks {8/2} yıldız figürüdür. Hinduizm'deki sembollerden olan bu yıldız sembolü, tanrıça Lakşmi'nin Aşthalakşmi, sekiz formu veya "servet çeşitleri"ni temsil etmektedir.


Ganesha
Ganesha#8217;nın Figürü

Ganesha#8217;nın figürü Hindistan#8217;da çok bilinir. Fil yüz (Gaja vadana), yaba gibi kulaklar (Shoorpa #8211; Karna), iri göbek (Lam bodara), dört el (Chaturbhuja) #8211; bu ellerden üçü Pasha (bir ip), Ankusha ( bir ucu eğri silaha benzer bir mızrak) ve Modaka (tatlı tabağı gibi bir puding) taşır #8211; ve dördüncü el, hayranlarına yardım ve koruma sağlayan bir el hareketindedir, kırmızı tenli güzel bir beden #8211; o, bu şekilde resmedilmiştir. Ve o bir sıçanın üzerinde yolculuk eder.

Parvati#8217;nin, bedeninin dışındaki tozlu (kuru) tabaka ile Ganesha#8217;yı yarattığına dair bir hikaye vardır. Ganesha festivali gününde topraktan bir idole (put) tapınılır. Bu bize onun dünyaya ilgisini hatırlatır. İdolün dört eli vardır. Bir sağ el bir Pasha (ip) tutar. Bu ilahi büyüklük ile bağışlanır. Bunun yardımıyla Ganesha hayranlarının zihinlerini çeker. Diğer el iyilik/nimet sunar. Bu, kendilerini Ganesha#8217;nın merhametine bırakanların hiçbir şeyden korkmaya gerek duymadıklarını belirtir. Benzer şekilde, bir sol el bir Ankusha (mızrak) taşır. Bu Ganesha#8217;nın cehaletimizi yıkacağını gösteren bir semboldür. Diğer sol el Modakalarla (tatlı) dolu bir kabı tutar. Bu, Ganesha#8217;nın herkese neşe getirdiğini gösterir


Işık Menderes#8217;in Radikal#8217;de yayınlanan yazısından alıntıdır:
Aum Shri Ganeshaya Namah...
Hakkındaki çeşitli efsanelerden birine göre hikâye şöyle başlar... Ölüm ve yıkım tanrısı Shiva'nın eşi, dişil prensibin simgesi Parvati, evrenin ve kozmik düzenin koruyucusu Vishnu'dan bir erkek çocuk bahşetmesini ister. Bunun için bir yıl boyunca oruç tutar.Süre tamamlandığında, aşk tanrısı Krishna müjdeli haberi verir: Doğacak çocuk bizzat kendisidir...
Bu mutlu olay büyük bir coşkuyla kutlanır. Tanrılar, altın yatağında yatan, tatlı tatlı gülücükler saçan melek yüzlü bebeği görmeye geldiklerinde, Parvati garip bir şey fark eder. Güneş tanrısı Surya'nın oğlu Shani gözlerini yere dikmiş bir halde durmaktadır. Çocuğunun hayranlıkla seyredilmesini arzulayan gururlu anne bunun nedenini sorar. Shani, davete katılmadan önce kavga ettiği karısı tarafından lanetlendiğini, bakışlarının odaklandığı kişiye zarar verebileceğini, belki de öldürebileceğini söyler. Böyle bir lanetin tanrıları etkileyemeyeceğini düşünen Parvati kayıtsızca güler. Ve teklifinde ısrar eder...
Shani'nin gözlerini doğrultmasıyla birlikte bebeğin başı uçup gider... Üzüntüden çılgına dönen Shiva ve Parvati'ye acıyan merhametli Vishnu, ilahi kartalı Garuda'ya binerek karşılaşacağı ilk canlının başını getirmek üzere yola düşer. Pushpa-Bhadra nehrinin kıyısında karşısına ilk çıkan, genç bir fil olacaktır... Vishnu'nun dönüşünde, bebeğin bedenine filin başı oturtulur. Tanrılar, yeniden hayata dönen çocuğu kutsayarak ona güç ve bereket ihsan ederler. Ganesha, mitolojideki yerini almaya hazırdır artık...
Bir diğer efsane, annesi Parvati ile ilgilidir. Parvati, eşi Shiva meditasyon yapmak için evden çıktıktan sonra banyoya girer. Ganesha#8217;dan da kapının önünde durmasını, içeri kimseyi almamasını bu sayede rahatça banyo yapabilmeyi ister. Ancak, Shiva ansızın geri döner. İçeri girmesine izin vermeyen oğlu Ganesha#8217;ya kızar ve kafasını keser. Hatasını düzeltmek isteyen Shiva, Parvati#8217;ye söz verir. Karşısına çıkan ilk şeyin kafasını kesecek ve Ganesha#8217;nın kafasının yerine onun kafasını koyacaktır. Karşılarına ilk çıkan bir fil olur. Shiva, filin kafasını keser, Ganesha#8217;nın boynuna oturtur ve böylece Ganesha fil kafalı bir insan olarak hayata döner.

Hint panteonundaki tanrıların hepsi; isimsiz, şekilsiz ve tasvirsiz Yüce Gerçeğin (Supreme Reality), yani TEK olan Tanrı'nın değişik veçheleridir. Dört kollu, koca göbekli, bir dişi kırık fil başlı tanrının imajındaki her öğe; temsil ettiği vasıflar, sıfatlar ve unsurlar felsefi derinliğiyle insanı büyüleyecek niteliktedir.
Sevgisi, sadakati, adanmışlığı ve sabrıyla engelleri yıkan; bereketin, güzel başlangıçların ve şansın efendisi Ganesha'nın kocaman başı, aklı; doğru ve yanlışın ayrımına varan bilgi ve irfanı simgeler. Her şeyi duyabilen kulakları, öğrenmek için iyi dinlemek gerektiğini, bilgiyi bu yolla kazanıp asimile edebileceğimizi hatırlatır. Ağzı, ademoğlunun yaşamdan zevk alma arzusunu; bir ağacı dibinden sökebilecek kadar güçlü, bir iğneyi yerden kaldırabilecek kadar duyarlı ve esnek olan fil hortumu, dış dünyanın getireceği zorlukları göğüsleyebilecek gücü, iç dünyanın süptil katmanlarında keşfe çıkabilecek kıvraklık ve hassasiyeti sembolize eder. Bedeninin duruşu, hortumunun kıvrık oluşu, yaradılışın sesi OM'un tasviridir.
Ganesha'nın birinci elinde arzuların ve ihtirasların yarattığı acıyı ve bağımlılığı kesecek, doğru yolu bulması için kişiyi dürtecek balta vardır. İkinci elinde tuttuğu ip, inançlı bir insanı Tanrı'ya bağlayan güçtür. Üçüncü eli dışa dönüktür. Kendisinden yardım isteyenleri kutsar ve korur. Dördüncü elinde bir lotüs çiçeği bulunur. Bu da, insan evriminin en yüksek amacının aydınmak olduğuna dikkat çekmek içindir.

Efsanelere göre Ganesha büyük bir #8216;scribe#8217; #8211; yazıcıdır- Dünyanın en uzun epik şiiri Mahabharata'nın yazıcısı yine odur. Bilge Vyasa şiiri dikte ederken, duyduklarını hem anlayıp, hem de yazmaya çabalayan Ganesha'nın kalemi kırılır. Anlatımın akışını bozmak istemediğinden dişlerinden birini kırarak yazmaya devam eder. Kalem vazifesi gören diş, bilgiyle aynı manaya gelirken; diğeri Ganesha'nın düaliteyi aştığını gösterir. Karnının büyüklüğü, sevgisi ve kudreti sayesinde var olan tüm acıları yutabileceğini; insanın da yaşadığı hoş ve nahoş olayları farkındalıkla sindirebileceğini ifade eder. Biri yere basan, diğeri havada duran ayakları hem hayata katılmanın, hem de ruhsallığı yakalamanın önemini anımsatır. Ayaklarının dibindeki yiyecekler ise, bize verilen nimetleri, zenginliği ve bereketi sergiler.
Beline dolanmış yılan primordial enerjiyi, aydınlanmanın anahtarı Kundalini'yi temsil eder. Benliğinde dört canlıyı birleştiren devasa Ganesha'yı minicik bir fare taşır. Makro kozmosla mikro kozmosun sembiyozunu anlatan, irili ufaklı tüm varlıkların aynı derecede değerli olduğunu vurgulayan bu sembol çok ilginçtir. Keza fare, bir yandan cehalete, harisliğe, açgözlülüğe, bir başka deyişle, içimizdeki karanlığın tümüne işaret ederken; diğer yandan da tetikte olmayı, içsel ve dışsal tehlikelere karşı ihtiyatlı davranmayı; zorlukları küçük parçalara bölerek, sabırla kemirerek yenebileceğimizi, aklımızı kullandığımız takdirde zafiyetlerimizin üstesinden gelebileceğimizi öğretir.
Kendi içimizde keşfedilmeyi bekleyen tanrısallığın timsali Ganesha'ya selam olsun!


Prensipler ve Kurallar

5 Prensip

1) Herkese neşe ile, cömertçe ver, ama senin minnettar armağanını alan kişiden karşılık bekleme. Evren seni doğru zamanda ve doğru yerde ödüllendirecektir....sadece özgürce ver, o sana geri gelebilir.
2) #8220;İstemek#8221; yerine arzulamak veya dilemek sözcüğünü kullan... Arzularına tutkulu şekilde inan.
3) Yaşamının amacını bil..yaparken sana en çok sevinç veren şey nedir..Yaşamını amaç dolu yaşamana yardım etmek için hedeflerini oluştur.
4) Hatalar veya pişmanlıklar yoktur...sadece büyümeyi ve odağımızı değiştirmeyi öğrenme fırsatları var.
5) Mantrayı yaşa, şimdide dururken her düşünce ile mantrayı solu : #8220;Ben bolluğum,Ben bereketim,Ben refahım,Ben zevk-ü sefayım #8221;

Abundance / Prosperity Reiki Sembolleri

Bolluk bereket reikisi, bir sembol, iki imajinasyon ve bir mantra ile çalıştırılır. Uyumlama alındıktan hemen sonra bu enerji aşağıda anlatıldığı şekilde sembolleri kullanarak aktive edilir.

Bu enerji bizleri genel anlamda bir bolluk ve bereket bilincine uyumlayacaktır. Bunu sadece maddi bolluk ve bereket gibi düşünmek enerjiyi aynı zamanda küçümsemek anlamına gelecektir. Hayatımızda #8216;bollaşmasını#8217; istediğimiz her şey için kullanabiliriz ama yine de en çok maddi hayatımızda kullanılmaktadır.

Size ışık tutacağını düşündüğüm bir iki niyet cümlesi aşağıdaki gibidir:

- Allahın izniyle, bütünün hayrına olacak şekilde, maddi durumumun iyileşmesine bolluk bereket reikisi ile şifa gönderiyorum. Allahım lütfen kabul edin.

- Allahın izniyle, bütünün hayrına olacak şekilde, bolluk ve bereket bilincine ulaşmama, gelirimin artmasına ve maddi durumuma bolluk bereket reikisi ile şifa gönderiyorum. Allahım lütfen kabul edin.

-Allahın izniyle, bütünün hayrına olacak şekilde, mutlu, huzurlu ve sağlıklı olacağım yüksek maaşlı yeni bir iş bulmama bolluk bereket reikisi ile şifa gönderiyorum. Allahım lütfen kabul edin.

-Allahın izniyle, bütünün hayrına olacak şekilde, sevgilim Ahmet X ile aramızdaki aşka ve sevgiye bolluk bereket reikisi ile şifa gönderiyorum. Allahım lütfen kabul edin.

Benzer şekilde kendi niyetinizi oluşturduktan sonra enerji hemen aktive olacaktır. Farklı bir uygulamaya gerek yoktur.
Niyetimizi yaptık. Hemen ilk sembolü iki elimizi kullanarak çiziyoruz.





1. Sembol : ŞİRİ



İki elimizi de yan yana ve senkronize şekilde kullanarak bu sembolü çizeceğiz. Sol elimizle kocaman bir J çiziyoruz. Sağ elimiz de J#8217;yi sağa doğru, açık tarafı sağa bakacak şekilde çizecek (sembolde rahatça görülüyor.) Biz buna
#8216;kızın çırpı bacakları#8217; diyoruz. Kızın önce çırpı ve ikisi iki farklı yöne bakan bacaklarını çiziyoruz.

Sonra #8216;kızın eteklerini#8217; çiziyoruz. Yine sağ-sol el aynı anda, alttan ve içten dışa olacak şekilde, sembolde görülen küçük kolları çiziyoruz.

En son kızın #8216;kollarını#8217; çiziyoruz. Etekte hareket yönü ana gövdeden dışarı doğru iken, en üstteki kolda, dışarıdan içeri doğru biz çizim oluyor. Böylece #8216;dünyanın tüm nimetlerine kollarımızı açmış ve davet etmiş#8217; oluyoruz. Bu çizimi kendi vücudunuza yerleştirebilirsiniz ya da sadece havaya çizip bırakabilirsiniz. Bu enerji çok meditatif bir enerjidir ve kendisi ne yapmak istiyorsa yapar, yönlendirmelerin dışında hareket eder. Onun için sakın enerjiyi çok fazla yönetmek için kendinizi zorlamayın. Sembol içinize girebilir. Odada sabit kalabilir. Ona karışmayın #61514; Ancak sembolle birlikte #8216;dünyanın tüm nimetlerine, güzelliklerine ve zenginliklerine kollarımı ve kendimi açıyorum. Onları hayatıma sevgi ile kabul ediyorum#8217; deyin. Üç kere de sembolün adını tekrarlayın; şiri, şiri, şiri.

Şiri#8217;den sonra mantrayı (zikir kelimesi)söylemeye başlayın:
Ben bolluğum
Ben bereketim
Ben refahım
Ben zevk-ü sefayım

Bu mantrayı şifa gönderdiğiniz sürece mümkün olduğunca içinizden tekrarlayın. Enerji akışının hızlandığını hissedeceksiniz.
2.Sembol : Laksya (Sanskritçe Amaç demektir)



İlk sembolden sonra sıra ilk imajinasyona geliyor. Renkli resimde görüldüğü gibi Laksmi#8217;nin her iki tarafı su fışkırtan iki fildir. Bu sürekli çabayı/gayreti gösterir. Kişinin dharması ile uyum içinde ve bilgelikle yönetilen ve hem maddi hem spiritüel bolluk/refaha götüren saflık anlamına gelir.
Peki enerjide bu sembolle nasıl çalışacağız? İki tane filin hortumunu düşünün. Onların ucundan gümüş zerrecikleri aksın. Bırakın bu zerrecikler ile sizi yıkasınlar. Cüzdanınızı, kalbinizi, kasanızı nereye isterseniz gümüş zerreleri ile yıkasınlar. Tepe çakranızdan içeri akıtabilirler. 5 dk.kalabilirler, yarım saat kalabilirler#8230;. Bırakın gerek gördükleri sürece sizi yıkasınlar. Evinizi, eşinizi yıkasınlar. Arada bir onları sevin ama #61514; Okşayın, hortumlarını öpün. Bu arada içimizden mantramızı okumaya devam ediyoruz elbette. Baktınız artık gümüş akmamaya başladı yani fillerin işi bitti, sizi kabul ettiğiniz kadar #8216;bol saf kazanç#8217; ile doyurdular, 3 kere isimlerini tekrarlayın; laksya, laksya, laksya. Ve fillerinize teşekkür edin.








3. Sembol : Artha


Artha, Laksmi#8217;nin ellerinden akan bolluğu/refahı bağışlayan, taşan altın paraları temsil eder.

Bunu şöyle düşünün. Gökyüzünden kocaman sapsarı bir altın para, şekildeki gibi daireler çizerek gelip cüzdanınıza, çantanıza, kalbinize düşüyor. Bu normalde bir tek para olarak imajine edilir. Ama ben öyle yapmıyorum, yüzsüzüm sandıklar dolduruyorum, yollara saçıyorum. Dediğim gibi, imajinasyonla olacak sembollerde sınırlarınız geniş tutun lütfen #61514; Mantraya devam. Durmadan mümkün olduğunca tekrarlıyoruz. Bu paralar ile istediğiniz yerleri donattıktan sonra üç kere sembolün adını söylüyoruz; artha, artha, artha ve teşekkür ediyoruz.

Semboller bittikten sonra isterseniz enerjiye genel olarak teşekkür ederek şifayı sonlandırabilirsiniz ya da sadece mantrayı söyleyerek şifaya devam edebilirsiniz. Karar sizin. Sınırlarınız geniş tutun :D

UYUMLAMA İŞLEMİ

Uyumlama size master/öğretmenler tarafından bir chi enerji topu vasıtası ile gönderilir. Uyumlamayı bu şekilde göndermekle, zaman bölgeleri ile ilgili üzülmemize gerek yoktur. Kararlaştırılan günde chi enerji topunu çağırın/isteyin, saati sizin seçiminize bağlı. Master enerji topunu gelecek tarihte alınmak üzere hazırlayabilir ancak deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki eş zamanlı bir uyumlama çok daha verimlidir.

Bolluk bereket reikisini kendinize çağırın.

Allahın izniyle, Ayşe Kuru#8217;yu, bütünün hayrına olacak şekilde, bolluk bereket reikisine uyumlamaya niyet ediyorum. Lütfen kabul edin. Diyerek ya da benzer bir cümle ile niyetinizi yapın.

Bunda sonrası enerjiyi kullanmak gibi, imajinasyona ve meditasyona dayalı olarak gelişecektir. Uyumlamanın gerisi, yüksek sesle okuyabileceğiniz yönlendirmeli bir meditasyondur :#8220;Bulunduğun yere akan altın bir ışık topu gördüğünü imgele ve bu top açık ellerine otursun...
İçi altın dolu bir top yapın ve uyumlama alacak olan kişiye bunu atın. O da oturduğu yerde bu topu kucağına alsın ve ellerini bir futbol topu tutar gibi yapsın. Top, uyumlamanın ilerleyen safhalarında büyümek ya da küçülmek isteyecektir. Karşı tarafta uyumlama alan kişiye mümkünse bu bilgiyi verin. Görecekleri, hissedecekleri konusunda kendisini serbest bırakmasını söyleyin. Para blokajları bulunan kişilerde bu top futbol topu kadar kalırken, zenginlikten korkmayanlarda bina boyuna yaklaşmaktadır.

Topun üstü şimdi patlayıp açılsın ve altın paralar her yana saçılsın....Altın paralar akmayı durdurunca, altın topun üstünden üç sembolün ilkinin ortaya çıktığını gör...
Önce, üst kolları kırmızı, merkezi sütunu mor ve alt üç kolu mavi olna Shri ortaya çıkıyor. Shri kollarında seni kucaklamak için önünde genişliyor ve yavaşça bedeninde dağılıyor.

İkinci sembol Laksya şimdi hala açık olan ellerindeki altın toptan havaya süzülüyor. Laksya gümüş bir formda ortaya çıkıyor ve bedeninin her iki tarafında süzülüyor, sana tüm bedenini örten gümüş parıltı püskürtüyor. Laksya bedenine süzülüyor ve bedeninde dağılıyor....

Üçüncü sembol Artha şimdi ellerindeki altın toptan dışarı süzülüyor...geniş altın bir çanak şeklinde ve başının tacına yükseliyor. Kök çakrandan taç çakrana kadar seni dolduran altın paralar döküyor ve diğer semboller gibi bedenine iniyor ve bedeninde dağılıyor.

Sen ellerini dua pozisyonunda kalbine götürürken, ellerindeki altın top ta kalp çakrana dağılıyor.

Şimdi, sen onların sana ve dünyaya verdiği reiki armağanları için şükranla eğilirken (selamlarken), abundance/prosperity reikinin tanrıları önünde ortaya çıkıyor.

Onlar, onlara ihtiyacın olduğunda sadece aşağıdaki mantrayı söyleyerek onları çağırabileceğini sana hatırlatıyor :

#8220;BEN bolluğum, ben bereketim, BEN refahım, BEN zevk-u sefayim#8221;. Onlar abundance/prosperity reikiye spiritüel büyümeniz ve dönüşümünüze yardımcı olmak için buradalar.#8221;

1) Yere yatın ve enerjinin bedeninizde yerleşmesi için birkaç dakika bekleyin. Bazıları bir süre uykuya dalabilir. Hazır olduğunuzda, oturun ve kendinizi topraklamak için bir bardak su için.

Yeni enerjinin diğer kullanımları :

Bu enerjiyi günlük olarak aynı meditasyon formunda kullanabilirsiniz veya sadece sembolleri önünüzde çizin ve mantrayı söyleyerek tanrıları çağırın. Uzaktan, ihtiyacı olanlara zihniniz ile tezahür ettirerek niyetle sembolleri gönderebilirsiniz.

Birlikte iken, kişiyi zemine yatırın. Sembolleri baş bölgesi üzerine, kalp üzerine, bedenin her iki yanına, ayak bölgesine çizin ve sonra bir süre dinlenmelerine izin verin, topraklamak için bir bardak su verin.

Kişi birden fazla kere uyumlanmayi seçebilir, çünkü salıverme ve temizlenme kişiden kişiye farklı şekilde gerçekleşebilir.


Bolluk- Bereket Reikisi ile yaşanması muhtemel olaylar:

- İşinizi değiştirebilirsiniz
- Zam alabilirsiniz
- Evinizi, arabanızı daha yenisi ile değiştirebilirsiniz
- Kendinizi daha zengin hissederek yaşamaya başlayabilirsiniz ve maddi baskılardan kurtulursunuz. Bu sayede blokajlarınız gideceğinden gerçekten zenginleşmeye başlarsınız
- Bet bereket olayı var ya, işte ondan fazlası ile nasiplenirsiniz.
- İçinizdeki sevgi ve mutluluk hali artar
- Neye eliniz atsanız indirime girmiş olur (bu benim başıma çok gelir!)
- Hayırlı olan her şeyde artış olabilir (sevgili, iş, müşteri, sağlık)

ALINTIDIR
--------------------------------------------------------------------------------

BİRAZ UZUN OLDU GALİBA AMA OKUNDUĞUNDA YARARLI OLACAĞI KANISINDAYIM

hutame
02-03-2010, 06:19 PM
yanlış hatırlamıyorsam fransa hediye etmişti...

fransa evet ama yuhudileri yaptı hedıye ettı, ayrıca eyfel kulesı ,,pizza kulesı ve özgurluk anıtı , bu ucunude yapanlar hep yahudılerdı...evet...tasadufmu bilinmez ikisi yakın bırı uzak yerde ..baba,ogul,,kutsal ruh hesabı...saygılar

hutame
02-03-2010, 06:20 PM
emegıne saglık dayı ıyı acıklama olmuş..saygılar

selefi
02-03-2010, 06:29 PM
http://1.bp.blogspot.com/_UfuuvSaybA0/SDbyqFx8fWI/AAAAAAAAAWQ/5TZe9-sl5I0/s400/Altar%2BStones%2BRiver,earth%2Bair,fire%2B,water.j pg

~*İNB_37*~
02-03-2010, 06:41 PM
yanlış hatırlamıyorsam fransa hediye etmişti...

TRAKYALI USTA HAYIR ÖZGÜRLÜK HEYKELİNİ OSMANLI YAPTIRMIŞTIR

Amerikaya ait olduğunu zannedilen Özgürlük Anıtı'nın
aslında Osmanlı tarafından hatta parasıyla ve emriyle yaptırılmıştır.
fransa yaptırmamaıştır fransız heykel tıraş tarafından yapılmıştır:)
Fransız Heykeltraş Bartholdiye yaptırılan anıtın parasını
Sultan Abdülaziz Han tarafından ödenmişti hatta peşin verilmiştir.
Elindeki meşale doğudan yükselen ışığı simgeleyen vede osmanlı sultanlarını simgeyecek sekilde yedi sivri uçlu tac yaptırılmıştır...
saygılarımla
~*İNB_37*~

~*İNB_37*~
02-03-2010, 06:45 PM
Başlarda bu şekil sonra sultanın vefatından sonra fransa ve amerikanın dostluk yıllarıydı onun için hediyeleşmeler vardı ve fransa hediye vermek istedi sonrada tamamen yüzü dğiştirilerek galiba unutmadıysa:) fransız heykel tıraş kendi annesinin yüzüyle değiştirmiştir
aslında paylaşayım bu konuyu

hutame
02-03-2010, 07:23 PM
ilginc bi bilgi daha öncede sölensede benım kanaatim deyişmedi..emegine bilgine saglık...saygılar

osmanlı
02-03-2010, 09:51 PM
Özgürlük Anıtını Osmanlı Yaptırmış;..!
Anıtı'n parasını da Sultan Abdülaziz vermiştir

Tüm dünyanın Amerika'ya ait olduğunu zannettiği Özgürlük Anıtı'nın
aslında Osmanlı'nın parasıyla ve emriyle yapıldığını biliyor muydunuz?
Mısır'ın Port Said Limanı'na dikilmek üzere
Fransız Heykeltraş Bartholdi'ye sipariş edilen anıtın bedeli
Sultan Abdülaziz Han tarafından peşin ödenmişti.
Hem de 'elinde doğudan yükselen ışığı simgeleyen meşale ve Osmanlı Sultanı'nı simgeleyen
yedi sivri uçlu tacı olsun" denilerek…

MAHMUT SAMİ ŞİMŞEK
30 Kasım 1854. Sultan Abdülmecid dönemi. Mısır, Osmanlının bir eyaleti.
İçişlerinde bağımsız, dışişlerinde Osmanlı sultanına bağlı. Mısır Valisi Said Paşa,
dünyanın en büyük kanallarından biri olan Kızıldeniz ve Akdeniz'i birbirine bağlayan
Süveyş Kanalı projesini hazırlatıp onaylaması için Sultan Abdülmecid'e sunuyor.
Said Paşa, tasdik gecikince projenin gerçekleşmesi için gerekli şirketin kurulmasını emrediyor.
Projeyi onaylamadan vefat eden Abdülmecid Han'ın yerine geçen Sultan Abdülaziz ise
denizciliğe önem verdiği için zaten başlamış olan proje için gerekli onayı ve parayı
hemen veriyor. İşte o proje içinde bir de heykel bulunuyor.
Doğunun, medeniyet ışığından batıyı da faydalandırdığını anlatmak üzere,
elindeki meşaleyle yüzünü batıya dönecek bir heykel.
O heykel yapılıyor ama konulduğu yer Mısır olmuyor.
Evet tahmin ettiğiniz gibi ama önce hikayenin başına dönelim.


KANALA İNGİLİZ ENGELİ
Said Paşa'nın hazırladığı Süveş Kanalı Projesi'nin arkasında Fransa,
önünde de -bir engel olarak- İngiltere duruyordu.
Zira Akdeniz ve Hindistan'daki İngiliz hâkimiyetini sona erdirebilecek bu kanal,
Osmanlının malî gücünün yanında denizlerdeki gücünün de artmasına sebep olacaktı.
Bu yüzden İngiltere, Sultan Abdülmecid Han'ı, projeyi reddetmesi için
sürekli baskı altında tutuyordu. Said Paşa, bu sebeple Sultan Abdülmecid'in tasdikini beklemedi.
30 Kasım'da Fransız mühendise gereken izni verdi.
Fransız sermayesiyle kurulan şirketin hisse senetlerinin tamamı satılınca
İngiltere, Osmanlıya baskılarını daha da artırdı.
Sultan Abdülmecid ise Said Paşa'nın projesini yıllarca bekletti.
Sultan, projenin kendisinne gelişinden yedi sene sonunda
Ihlamur Kasrı'nda veremden vefat ettiğinde proje hala onay bekliyordu.
Ancak onaylanmasa da ağır aksak ilerlemeye devam ediyordu.
İki sene sonra Said Paşa da anîden vefat etti.
Yerine geçen İsmail Paşa ise İngiliz taraftarıydı.
Fakat bu kanalın Mısır için hayatî önemini fark etmekte gecikmedi ve işe dört elle sarıldı.


Sultan Abdülmecid'in vefatıyla Osmanlı tahtına geçen
Sultan Abdülaziz Han'a da İngiliz baskıları devam etti.
Ama İngilizlerin unuttuğu bir şey vardı ve Abdülaziz Han donanma ve denizciliğe çok önem veriyordu.
Sultan, 19 Mart 1866'da yayınladığı fermanla kanala izin vererek projeyi tasdik etti.
Bununla da kalmayıp, Mısır'ın kanal için yaptığı dış borçları devlet garantisi altına alarak,
kanal şirketi hisselerine de bizzat kendisi oldukça yüklü paralar yatırdı.
Said Paşa ile kanalın mühendisi Ferdinand de Lesseps arasında
1854'te yapılan anlaşma maddelerinde, bir de heykel projesi vardı.
Süveyş Kanalı'nın Akdeniz'e açılan sahillerinde bulunan
Port Said şehri limanına dikilecek olan dev bir kadın heykeli.
Bu heykel, hem Osmanlıyı hem Mısırı temsil edecekti.
Bu yüzden Mısır'ı temsîlen firavunlar dönemi kıyafetlerini giymiş kadın heykelinin başında,
7 iklimin padişahı olan Osmanlı Sultanını temsîlen 7 kıta ve
7 denizi simgeleyen 7 sivri uçlu bir taç olacaktı.
Elinde de bir meşale tutacaktı.
Sultan Abdülaziz Han, heykelin yüzünün batıya dönük olmasını istedi.
Zira elindeki ışığı doğudan batıya götürdüğünü,
ışığın, medeniyetin, uygarlığın, doğudan yükselip batıyı aydınlattığını simgelemesini istiyordu
padişah. Heykelin parası da bizzat Sultan Aziz Han tarafından ödendi.

Sipariş, Fransa'nın meşhur heykeltıraşlarından Frederic Auguste Bartholdi'ye verildi.
Frederic Bartholdi, Fransa'daki atölyesinde çalışmalara başladı.
Heykelin bakır ve çelikten oluşan iskeletini ve mühendislikle alâkalı kısımlarını,
Paris'teki kendi adıyla anılan kuleyi yapan Gustave Eiffel ile birlikte tamamladı.

Heykele Singer dikiş makinelerinin kurucusu Isaac Singer'in dul eşi
Isabelle Eugenie Boyer modellik yaptı.

HEYKEL DEPODA KALDI
Said Paşa'nın ölümünden sonra yerine vali olan İsmail Paşa, bu heykelin
Müslüman Mısır halkı arasında hoşnutsuzluğa sebebiyet vereceğini söyleyerek
mühendis Ferdinand de Lesseps'e, heykelin Mısır'a getirilmemesi talimatını verdi.
Mühendisin, İsmail Paşa'yı ikna çalışmaları fayda vermedi.
Nihâyet Kasım 1854'te yapımına başlanılan Süveyş Kanalı'nın Kasım 1869'da açılışı yapıldı.
Dünyanın dört bir yanından gelen binlerce insanın katılımıyla
oldukça görkemli fakat heykelsiz bir açılış oldu.
Çünkü heykel Fransa'da kaldı. Bartholdi'nin bu muhteşem eseri,
Fransa'daki bir depoda yapayalnız, akıbetini beklemeye başladı.

"Asyanın ışığı" anıtı
O yıllar, Amerika ile Fransa'nın dostluk yıllarıydı. Karşılıklı hediyeleşmeler sırasında
Paris'te kurulan Fransız-Amerikan dostluk grubunun başkanı Edouard Rene Lefebvre de
Laboulaye'den, Fransız hükümetine bir teklif geldi:
Amerika'ya devasa bir heykel hediye edilsin! İkna edilen Fransız hükümeti,
bu heykel için Frederic Bartholdi'yi görevlendirdi.
Bartholdi'nin eseri zaten hazırdı. Fransa Hükümetinin istediği heykel, elindeki meşaleye kadar
Mısır için hazırlanan heykele benzerlik arzediyordu.
Fransa hükümetinden gelen talimata göre heykel, sol elinde "hukuku temsîlen bir kitap" tutacak,
sağ elinde de, "Dünyayı aydınlatan özgürlüğün sembolü bir meşale" olacaktı.
Yani neredeyse Fransa tarafından istenen heykel,
Abdülaziz Han için hazırlanan heykelin aynısıydı.
Sadece küçük bir iki değişikliğe ihtiyaç vardı.
Bartholdi, heykelin yüzünü tamamen değiştirdi ve annesi Charlotte'nin yüzünü işledi.
Özgürlük Heykeli, Fransa tarafından kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle
Amerika'ya 10 yıl gecikmeyle hediye edildi.
Heykeltraş, heykeli 350 parçaya bölerek, İsere adındaki bir Fransız gemisiyle
Amerika'ya taşıdı. Newyork limanındaki adalardan birine,
daha önce görmeye geldiği Özgürlük Adası'na, kaidesini Richard Morris Hunt'un hazırladığı yere,
4 ay içinde monte etti. Ve 28 Ekim 1886 da açılışını bizzat kendisi yaptı.
Heykelin sol elindeki kitap üzerinde Bağımsızlık Bildirgesi'nin ve
Amerika'nın kuruluşunun tarihi 4 Temmuz 1776 yazıyor.
Heykel 1886 dan beri de Amerika'nın Newyork adalarından birinde bulunuyor.
Ve yüzü Sultan Abdülaziz Han'ın isteğinin tam aksine doğuya bakıyor.
Lâkin güneş ışığı hâlâ doğudan yükseliyor ve her sabah Özgürlük Heykeli'nin yüzünde parlıyor

hutame
02-03-2010, 10:39 PM
ıyı bıldıler emegınıze saglık....