PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Define sevdası pahalıya mal oldu.


turk30
02-05-2010, 04:19 PM
İstanbul'da başlayan kalpazan operasyonu, milyonlarca doların toprak altındaki define için basıldığını ortaya koydu.

4 ili içine alacak şekilde yapılan ve sahte para basan kişilerin yakalanmasına dönük çalışmada aralarında bir emekli albay ve dersane müdürünün de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Polisin tespitlerine göre banknot olarak hazırlanıp basılmadan hemen önce ele geçirilen sahte 16 milyon doların define karşılığı kullanılacağı belirlendi. İddiaya göre Tokat'taki bir arazi sahibiyle irtibata geçen şebeke elemanlarının gömülü olan altın karşılığında arazi sahibine verilmek üzere para bastıkları belirlendi. Operasyonda, gerekli işlemlerden geçirilerek hazırlanmış sahte 16 milyon dolar ele geçirildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kalpazanlık soruşturması kapsamında ilginç bilgilere ulaştı. Bir şebekenin İstanbul ve çevresindeki bazı illeri de içine alacak şekilde örgütlü olarak sahte para basmaya çalıştığı belirlendi. Hemen olayla ilgili gerekli ishihbarat çalışmasına başlayan polis teknik takip ile zanlıların bağlantılarına ulaştı. Bir süre sonra kalpazanların bağlantılı olduğu kişiler ve para basmada kullanılan mekanlar belirlendi. Ancak operasyon için hemen harekete geçilmedi. Para basma işinin içinde kaç kişinin bulunduğu ve başka bağlantıların olup olmadığı da araştırılmaya başlandı. Soruşturma kapsamında Bağcılar Matbaacılar Sitesi'nde bulunan ve sahte para basıldığı belirlenen matbaanın kira anlaşmazlığı ve şüphe çekmemek gibi nedenlerle yerinin sürekli değiştirildiği belirlendi. Tokat, Bursa ve İzmir'de de zanlıların bağlantılı olduğu kişiler belirlendi.

MİLYONLARCA DOLAR TOKAT'TAKİ GÖMÜLÜ ALTIN İÇİN BASILMIŞ

Zanlılar ilgili çarpıcı bir bilgi de kalpazanların parayı hangi amaçla basmaya çalıştıklarıyla ilgili oldu. Belirlemelere göre Tokat'ta bir arazide define bulunduğu ve bu definenin çıkarılması için şebeke elemanlarının çalıştığı belirtildi. Bu kapsamda Tokat'taki bir derasanenin müdürü olan T.A'nın şebekenin başında olduğu ve emekli bir albay M.Y.Y'nin de şebeke ile irtibatlı olduğu belirlendi. İddialara göre arazide altın olduğu ve bu altının gizli kazılarla çıkarılmaya çalışıldığı tespit edildi. Emekli albayın bu kazılar için bağlantılarından yararlanılmasının palanlandığı iddia edildi. M,Y.Y'nin daha önce Anafor Operasyonu kapsamında gözaltına alındığı ortaya çıktı.

İrtabatların ortaya çıkarılmasının ardından İstanbul mali polisi Tokat, İzmir ve Bursa polisinin de desteğiyle harekete geçti. İstanbul'daki 19, diğer illerdeki 4 adres ile birlikte 23 noktaya eş zamanlı baskınlar yapıldı. Aralarında emekli albay M.Y.Y., dersane müdürü S. A'nın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Matbaa ve evlerde yapılan aramalarda 270 tabaka 2 bin 820 adet basımı tamamlanmış 100'lük ABD doları, 10 bin adet üzerinde eski ABD Başkanı Franklin'in gizli portresi bulunan para kağıdı, 4 adet metal kalıp, 7 adet matbaa baskı makinesi ile 2 adet mor ışık ele geçirildi. Ele geçirilen toplam sahte paranın 16 milyon dolar olduğu belirtildi.

Şebekenin önde gelen elemanlarının daha önce kalpazanlık suçlarındann herhangi bir sabıkalarının bulunmadığı tespit edildi. Ancak diğer 4 kişinin daha önce yapılan sahte para operasyonları kapsamında poliste kayıtlarının bulunduğu belirtildi. Tespitlere göre sahte paraların 14 aydan bu yana basılmaya çalışıldı, gömülü olan altın için arazi sahiblerine 6 milyon dolar verileceği iddia edildi. Şebeke elemanlarının önce 8 buçuk milyon dolar bastığı ancak anlaşmazlık nedeniyle ikinci basımın da yapılmaya çalışıldığı belirlendi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 12 şüpheli Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.

(CİHAN)

DAYI
02-05-2010, 05:54 PM
SELAMÜNALEYKÜM Türko30 evet kaçak iş yapanlara örnek olsun