PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AYAK işareti


thelock
02-08-2010, 03:36 AM
Mezar manasına geliyor. Mezarın yerini ve konumunu sağ ve sol ayak izi olması, büyüklüğü, topuk ve parmaklı olup olmadığı ve bu ayak izinin olduğu taşta kanal ve/veya delik işaretinin bulunup bulunmadığı belirler.

Ayrıca bu ayak izinin bulunduğu kaya civarında işaretler de kesin olarak bulunur.
Bunlar;
Kanal (Genelde 3cm genişliğinde olur, ama değişebilir)
Delik
Yanyana dizilmiş doğal hissi veren ama arasında kanal gibi boşluk olan kayalar gibi işaretlerdir.

Dikkatle incelersen bunları tesbit edebilirsin. evet ayak izi mezar gösterir. yakınında toprak altında kayaya oyma tepsi işaretide olabilir..genelde ayak izinin arkasında oluyor mesafe 20metreye kadar vara bilir toprak altında taşın içinede oyma olabilir gerisi sana kalmış. taşlarda kanal olabilir,delik üzeri toprakla kaplı kayalar olabilir kayaların tepe kısımları toprak üstündedir ön taraflarını yokla giriş olabilir bir inceleme yap kolay gelsin? Arkadaş ayak izinin iki insan boyu önünden ize doğru bak.
PARMAKSIZ AYAK IZI: AYAK İZİNE GELİNCE HAKİKATEN GÜZEL BENİM ACİZ ANE YORUMUM AYAK İZİNİN İKİ BOY ÖNÜNDEN İZE DOĞRU EN FAZLA 1.5 METRE DERİNLİKTE OLMAK ÜZERE KAZ NASİBİN BOL OLSUN.

Sağ ayak resmi ise ayak parmakları istikametinde sağ taraf araştırılır. Sol ayak resmi ise ayak parmakları istikametinde sol taraf araştırılır. Hem sağ hem sol ayak izi yan yana ise ayak izlerinin istikametinde bakılır, ileride farklılık gösteren yerler araştırılır. İddiaya göre tek ayak resmi varsa gömü yakında, iki ayak izi varsa gömü uzaktadır.
Mağara taban,tavan veya duvarındaki oyulmuş veya çizilmiş ayak izinin herhangi bir yere basıldığında mekanik olarak çalışan bir tuzağın olduğunu ve çalıştıktan sonra durdurulamayacağını simgeler. Basılan yer tuzakları bir tane olabileceği gibi bir kaç tane değişik tuzakta olabilir.
SOL AYAK IZI PARMAKLI: bu bir sol ayak çizimi örneği ben öncelikli olarak bundan önce sağ ayak varmıydı diye araştırım eğer varsa ve bu ayağın yanında mutlaka küçük bir ayrıntı olur çizik yada çok küçük bir delik ırmak içinde mi yoksa arzi üzerindemi olduğunu dikkate alırım. ve eğer arzzi üzerinde ise hizasında gözle yakalayacağın çakılyığını taş yığını farklı bir taş yada çökmüş alan araştırırım eğer yanından kayanın altına doğal bir çizik varsa ve yeri muhtemelen mezar üzeridir ancak yamaç bir arazida 250 m ye inen bileçek çöküntü yada yükseltisi olabilen bir yer gözlemlerim önce boş bir oda bulursun
PARMAKSIZ OLANI: mutlaka parmağı bulunmalı parmak oyuk yada kabartma olabilir yada parmak şekli verilmiş bir kaya olabilir şüpheci araştırmacı olan defineci yolu yarılamış sayılır. bak şöyle düşün adam ayağı kayaya oyduğunu düşün işin önemi netaraftan dikkate alacaksa orayı daha baskılı yapmıştır ki aşınması çabuk olmasın çabuk kaybulmasın diye ayak kaymışmıdır yoksa raht bir şekilde mi basmıştır kişinin ağırlığı ayağın hangi tarfına etki etmiştir SAĞ AYK İZİ VARSA: sol ayağını bulmanı tavsiye ederim tek olacağı çok az tutar bu ayak işinde sen siteler de yazılanları ölçü olarak al ama kendi becerini mutlaka koymalısın arazi yapısından alda ozamnki insanları şuanki teknolojile yaşamadığına kadar düşün melisin
NOT: parmaksız ayakta 70 adım gerıye bak ikinci işareti ara oyuk kuyucuk olabılır.
SAĞ AYAKSA: SOL TARAFA DOĞRU YAKLAŞIN 10-15M CİVARINI ARAŞTIR DİYECEM.

AYAK (SOL ÇARIKLI): Bulundugu kayanın 60 cm ıle 10 m mesafesındedır. Ayak ucu veya ayagın iç yönündedir cihaz kontrolu gerekır.

OYMA ÇIPLAK İNSAN AYAĞI İŞARETİ:
Bu işaret roma-bizans dönemine aittir. Yerde düz kaya üzerinde olmalıdır. Bir insen çamura çıplak ayağı ile basar da nasıl izi kalırsa bu işaret de aynın o şekilde olmalıdır. Bu işaret şu şekilde çözülür. Öncelikle ayağın sol ayak mı yoksa sağ ayak mı olduğuna bakılır. Biz sol ayak olduğunu kabul edelim. Şekil-7 den de görüleceği gibi ayağın boşluk kısmından itibaren sağ tarafa doğru 9-12 metre mesafede küçük bir yığma yada rengi değişik bir taş olmalı. Eğer taş varsa altını kazın en fazla 80 cm de, eğer tümsek varsa tümseği kazın. Böylece hedefe ulaşacaksınız.(bizzat denenmiş bir işarettir). Eğer ayak sağ ayaksa bu seferde sol tarafa yönelmeniz lazım.(şekil-7)

OYMA ÇARIKLI İNSAN AYAĞI İŞARETİ:
Bu işaret de yine düz bir kaya da ve yerde olmalıdır. Eskiden ayakkabıya çarık denirdi. Bu işaret de ayakkabılı ayak işaret dir. Yani beş parmak belli değildir. Hazinesi, işaretin bulunduğu kayadadır. Ayağın yaklaşık 60 cm önünde kayayı kırınız.%80 boş çıkmayacaktır. Ama bazı durumlar da boş çıktığı da olmuştur.(şekil-8)
ayak izleri tuzaklı paranın işaretlerinden biridir
iki ayak demek iki tuzak demektir
ayak uçlarının izlenmesi yönünde istikamet gösterir

bazen tuzak olabılır ayak ızınde dıkkatlı ol

genelde ayak işareti su kaynaklarına goturur. Parmaklı ise merdıvenlı ara. Degırmen merdıvenlerı kale merdıvenlerı gıbı. Ama genel olarak su kaynaklarına goturur. Derın olması arazının yukseklıgını verır. Yon ıse guney batıya dogrudur.

mrawwaqa
11-19-2010, 10:15 PM
cok guzel yorumlar ---tesekkurler:p

ilkim111
11-22-2010, 05:19 PM
thelock kardeşim özverin için teşekkürler, her üyenin paylaşımlarını sürdürmesi katılımı artıracak ve siteye hareket getirecektir. İşaretlerin anlamlarını paylaşırken aynı zamanda işaretin fotoğrafınıda eklersek eğer çok daha etkili bir paylaşım olmuş olur. Kolay gelsin...

memolieren
09-06-2011, 05:12 PM
arkadaşlar iki ayrı kayada sağ ve sol ayak izleri var parmak izleride üzerinde yakında foto ekleyeceğim yardım saygılar.

bozkurt78
09-06-2011, 05:32 PM
arkadaşlar iki ayrı kayada sağ ve sol ayak izleri var parmak izleride üzerinde yakında foto ekleyeceğim yardım saygılar.

kardeş merhaba,konunu bu linkteki foruma açarsan daha detaylı ve doğru bilgiyi alabilirsin.farklı konu altındaki konu ve yorumlar karışabilir.hem sen takip etmekte zorlanırsın hem yorum yapacak ustalar konuyu ayrıştırmakta zorlanabilir.

konunu http://www.defineburada.com/forum/forumdisplay.php?f=6 bu linkteki yere açarsan daha yararlı olur.ayrıca resim varsa fotoğraflı işaretler bölümüne açmanda fayda var.

aradığını bulman dileği ile iyi forumlar. ;)

KANAS_USTA
09-06-2011, 10:18 PM
kardeş merhaba,konunu bu linkteki foruma açarsan daha detaylı ve doğru bilgiyi alabilirsin.farklı konu altındaki konu ve yorumlar karışabilir.hem sen takip etmekte zorlanırsın hem yorum yapacak ustalar konuyu ayrıştırmakta zorlanabilir.

konunu http://www.defineburada.com/forum/forumdisplay.php?f=6 bu linkteki yere açarsan daha yararlı olur.ayrıca resim varsa fotoğraflı işaretler bölümüne açmanda fayda var.

aradığını bulman dileği ile iyi forumlar. ;)

bozkurt kardesımız gerekenı yazmıs

bozkurt78
09-06-2011, 10:44 PM
bozkurt kardesımız gerekenı yazmıs

yüreğine sağlık ustam.sadece yardımcı olamaya calıstım

istihkam
09-07-2011, 04:51 PM
memolieren işaretinizin yönü kilit noktadır. Doğu batı yonlu yorumunda dogu yanı ayak istikametinde olan su yatagına bakılır. Yahut yıne ayak ıstıkametınde sonlandırıcı ısaret aranır ve altına bakılır.

Egerkı ayak kuzey guney yonlu ıse dırek topuk yanı gerı ıstıkametınde batısına bakılır kesındır tereddutun olmasın. Batı yonunde yarık kays tumsek yahut ıncır agacı tas kumesı aranır.
Cozumu bu sekıldedır son noktalardır


İSTIHKAM