PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kale dehlizi için mta eleman gönderiyor


~*İNB_37*~
03-03-2010, 07:30 AM
KALE DEHLİZİ İÇİN MTA ELEMAN GÖNDERİYOR






Vali Mustafa Kara'nın Onayı ile Kastamonu Kalesi'nin kültür olduğu kadar turizm sektörüne de katkıda bulunması için yapılan çalışmalar sonuç vermeye başladı.



İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlanan bir projenin Bakanlığa gönderilmesinin ardından Bakanlık teklifi olumlu gördü ve Enerji Bakanlığı ile yapılan temaslarla projenin hayata geçirilmesi için ön incelemeler yapmak üzere teknik ekip düzeyinde elemanların Kastamonu'na gönderilmesine izin verildi.


Kale'nin en üst kısmında bulunan dehlizi turizme açmak üzere hazırlanan proje doğrultusunda gerekli jeolojik çalışmaların yapılması için önümüzdeki günlerde jeolog ve jeoloji mühendislerinden oluşan 3 kişilik ekip Kastamonu'da olacak.



Ekibin Kastamonu'na ulaşmasının ardından İl Müdürü Ziver Kaplan ve Kastamonu Arkeoloji Müzesi'nde görevli arkeologlardan oluşan personelle birlikte kale dehlizinin bulunduğu bölümde gerekli incelemeler yapılarak proje çalışmaları öncesi ne şekilde bir yol izlenmesi gerektiğine dair rapor tutularak diğer işlemlere başlanacak.

Kastamonu Ajans, 18.02.2010
http://www.tayproject.org/imjpg/haber33/Kale/r1.jpg

yolcu34
03-04-2010, 12:55 AM
çocukluğumdan beri o dehlizi merak etmişimdir kalenin altındaki bazı tünel şekli mağaralara girmiş olmama rağmen o dehlizin parmaklıklarla kapalı olduğundan girememiştik demek sonunda oralarıda gezme şansını bulacağız.teşk. inb_37 mevzubahsi olmuşken
kaleden bir iki foto da ben vereyim ilk foto kalenin zindanı olarak bilinen yerin penceresi diğerleri kalenin merkezine çıkan bir dehlizin içinden görüntüler.

DAYI
03-04-2010, 01:34 AM
selamünaleyküm ya kastamonulular içtmayamı geçti neden haberimiz yok:D:D:D

~*İNB_37*~
03-07-2010, 02:09 PM
dayı yakında ordayız bütün kastamonluları bekleriz haziran olarak düşünüyorum sitedeki bütün kastamnluları bekleriz o zman gelince heber verecem toplanırık :d

DAYI
03-07-2010, 03:03 PM
buyurun bakalım beklerim tüm arkadaşlar davetlidir