PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaziantep-nizip tarihe jandarma sahip çıkıyor


redkit
05-31-2010, 08:51 PM
http://i45.tinypic.com/531jth.jpg
27.05.2010
Nizip İlçesi'nde, Jandarma Komutanlığı ekipleri son bir yılda yapılan operasyonlara bir yenisini daha ekleyerek, tarihi eser kaçakçılığı yapan bir kişiyi gözaltına aldı.
Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri dün akşam saatlerinde de Karkamış İlçesi'ne bağlı Kelekoğlu Köyü'ne düzenlediği operasyonla, bahçe içerisinde dev bir mozaik ele geçirdi.
Yapılan istihbaratı değerlendiren ekipler çalışmalar sonucunda Kelekoğlu Köyü'nde Enver K. isimli şahsın kendi bahçesinde bulduğu mozaiği satmak istediği duyumunu aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler dün akşam saatlerinde, Karkamış İlçesi'ne bağlı Kelekoğlu Köyü'ne gitti. Karkamış İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte hareket eden Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri belirtilen bahçeye giderek mozaiğin olduğu yeri kazdı. Yaklaşık 2 saat süren kazının ardından 10 metreden daha büyük mozaiğe ulaşıldı.
Mozaiğin bulunduğu yere çağrılan arkeologlar, üzerinde kuşlar ve vazolar bulunan mozaiğin tahminen MS 500 yıllarına ait olduğunu belirledi. Bahçesinde bulunan mozaiği satmak için müşteri aradığı belirlenen bahçe sahibi gözaltına alınarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.
Eserin yerinde çıkarılıp Gaziantep Müzesi'ne götürüleceği ifade edildi.Öte yandan meraklı köylüler eseri görmek için nane bahçesine akın etti. Köy sakinleri ilk kez böyle bir tarihi eser gördüklerini belirterek, "Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık" dedi. Arkeologlar tarafından çıkarılacak olan mozaiğin başında jandarma ekiplerinin 24 saat nöbet tutacakları bildirildi.

redkit
06-21-2010, 08:57 PM
http://i46.tinypic.com/o0yp7m.jpg
15.06.2010
Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde yapılan operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Fevzipaşa Mahallesi'nde İsmail K. isimli şahsın evine operasyon düzenledi. Operasyonda, 31 adet muhtelif dönemlere ait bronz ve gümüş sikke, 1 adet Hellenistik döneme ait posta mührü, 1 adet tıp aleti parçası, 1 adet topraktan yapılma pipo, 1 adet küçük bronz çan, 1 adet mermer sunak, 7 adet muhtelif obje ele geçirildi.
Zeugma Antik Kenti'nde kazı çalışmaları yapan arkeologlar tarafından yapılan ön incelemede, eserlerin Hellenistik, Roma, Bizans, İslami ve Osmanlı dönemine ait olduğu tespit edildi.
Operasyonda gözaltına alınan İsmail K.'nin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

afyonlu_usta
06-21-2010, 09:42 PM
güzelmiş gerçekten yaff