PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Izmir-eregli korsanlara ait iki sandık dolusu altın aranıyor


redkit
06-14-2010, 09:17 AM
http://i49.tinypic.com/2dgwb38.jpg
09.06.2010
Ereğli Kemer sahil mevkiinde 1800’lü yıllara at Korsan Hazinesini arayan Recep Priştina’nın eli boş döneceğini söyleyen Müze Müdürü Ahmet Mercan, bu zamana kadar hazine bulana rastlamadığını belirtti.
Gerekli izinleri aldıktan sonra 20 günlük kazı süresi bulunan vefat eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina’nın akrabası olduğu öne sürülen Recep Priştina, şu ana kadar yaklaşık 30 bin lira masraf yaptı.
Korsanlara ait olan 2 sandık hazinenin peşine düşen Priştina gibi maceraperestlere üzüldüğünü dile getiren Mercan, Değişim’e, “Gerekli izinleri aldıktan sonra herkes kazı yapabilir. Ancak altın yada hazine bulunursa yarısını devlet alır. Bu tarihi eser ise devlet yani biz el koyarız. Ereğli’de bu zamana kadar çok kazı yapıldı ama hazine bulana rastlamadık’ dedi.
Öte yandan yapılan kazıda çalışan kepçe operatörünün kırmızı dev bir bir yılan gördüğü ve korkudan ağzından köpükler geldiği yolundaki söylentilerin aslı olmadığını düşünen Mercan, dışarıdan gelip Ereğli’de kazı yapanların parasının da Ereğli ekonomisine kazandırıldığını belirtti.
Söz konusu hazinenin bulunması halinde 2 sandık dolusu altının piyasa değeri çok yüksek. İlçedeki kuyumcular, hazinenin altın ve mücevher tutarının 150-200 milyon lira olabileceği konusunda tahmin yürütüyor.

mucit nedim
07-06-2010, 01:39 PM
hahi hayırlısı................