PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu ağaç hz musa'nın asasımı


redkit
06-26-2010, 11:35 PM
http://i50.tinypic.com/de9x0x.jpg
http://i47.tinypic.com/1534mqg.jpg
Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Hıdırbey köyündeki bu dev çınar ağacı tam 1600 yaşında, ama onu farklı kılan sadece yaşı değil...
Bu ağacın Hz. Musa'nın asası olduğuna inanılmaktadır. Ve hikayesi şu şekildedir;
Hz. Musa ve Hz. Hızır Samandağ'ın deniz kenarında bugün ziyaret olduğu yerde kaya üzerinde buluştuktan sonra dağa çıkarlar...
Dağda yürürlerken bir dere kenarına gelirler. Hz. Musa dereden su içmek ister. Asasını almak için geriye döndüğünde bir mucize eseri olarak asanın yeşermiş olduğunu görür ve orada bırakır. İşte bu ağacın o asa olduğuna inanılmaktadır.
Çevreden gelen halk bu ağacı ziyaret ederek dilek tutup, dua okuyorlar. Onlar tuttukları dileklerin ve dualarının kabul olacaklarına inanıyorlar.
Koruma altına alınmış bu ağacın içerisinde tam 5.40 mt. çapında oyuk bulunmaktadır. Bu oyuğa 5 kişi rahatlıkla sığabiliyor.
Ağacın çevresi 20 mt. olup yüksekliği 16.50 mt. boyunda. Ağaç bu yaşına rağmen hala yaprak açıyor.
Hafta sonları köy Musa Ağacı'nı görmek için gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor.
Ağacın yanında bulunan kahvehanenin bahçesinde oturanlar, koca çınarın gölgesinde çaylarını yudumlamanın keyfini yaşıyorlar.
Köy halkı bu ağacın turizm değerini taşıdığını ve bunun tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini söylüyorlar.
http://i48.tinypic.com/3vaft.jpg
http://i49.tinypic.com/rs5xdw.jpg

DAYI
06-27-2010, 11:37 PM
Arkeolojik Bulguların Gösterdiği Gerçek…

Arkeolojik bulgular neticesinde elde edilen bilgiler ise şöyledir:

Mısır tarihinde uzun süre iktidarda kalan 2 firavun bulunmaktadır. III. Tuthmosis (M.Ö 1504-1450) ve II. Ramses (M.Ö 1279-1212)

III. Tuthmosis, tahta geçtiği zaman yaşı küçüktü ve iktidarı onun yerine belli bir süre için üvey annesi ve teyzesi olan kraliçe Hatshepsut yönetmiştir. Bu yönetimi de göz önüne alırsak III. Tuthmosis'in mutlak hüküm yılları en fazla 33 senedir. II. Ramses'ten başka bir firavun 40 seneyi aşkın hüküm sürmemiştir. Buna göre Kuran'da adı geçen Hz. Musa döneminin firavunu II. Ramses'ten başkası değildir. Burada arkeolojik bulguların mucizevi bir şekilde Kuran'dan gelen bilgilerle paralellik gösterdiği görülmektedir. Böylece Yüce Rabbimiz 1400 yıl önce gönderdiği Kuran'da yer alan bir mucizeyi daha bizlere göstermektedir.

Ayrıca bütün arkeolojik bulgular, II. Ramses'in hayattayken kendini putlaştırdığı, kendisinin bu sahte ilahların soyundan geldiğini iddia ettiği hatta onlarla eş tuttuğu ve halkını kendine taptırdığı, Mısır'ın her yanına yaptırdığı heykel ve kabartmalarda açıkça ortadadır. (Yüce Rabbimiz'i tenzih ederiz) Ebu-simbel Tapınağında ve diğer tapınaklarda kendini sahte tanrılarla eş tutan kabartmalar ve hiyeroglifler bulunmaktadır. Mısır tarihinde bu firavundan başka kendini yaşarken ilahlaştıran başka bir örnek yoktur. Firavun'un kendisini ilahlaştırdığı bir ayette açıkça şu şekilde bildirilmektedir:

Firavun dedi ki: "Ey önde gelenler, sizin için benden başka ilah olduğunu bilmiyorum. Ey Haman, çamurun üstünde bir ateş yak da, bana yüksekçe bir kule inşa et, belki Musa'nın ilahına çıkarım çünkü gerçekten ben onu yalancılardan (biri) sanıyorum." (Kasas Suresi, 38)

Kuran'da firavunun, zulümden kaçan İsrailoğullarını kovalarken suda boğularak öldüğü bildirilmektedir. Bu bilgi arkeolojik bulgularla değerlendirildiğinde Hz. Musa'nın Mısır'dan çıkışının II. Ramses'in ölümü olan M.Ö 1212 tarihinde gerçekleştiği de teyid edilmiş olur.

buradaki bilgilere bakarsak musadan bu yana 1212+2000 = 3212 yıl ederki bu çınarın ömrü bu kadar değil demekki bilgide bi yanlışlık var ama tarhi eser diyerek para kazanmakta sakınca görülmüyor demekki DAYI

KOMAGENA
06-29-2010, 12:25 AM
Haklısın dayı bunların matamatiği zayıf işlerine geldiği gibi toplama yapıyorlar:)

meçhul
07-04-2010, 08:53 AM
Ağaca dua etmek,ip ,bez bağlamak kaya, ağaç gibi şeylerin içinden geçip medet ummak şirktir.

JOVİYANUS
07-05-2010, 09:19 PM
kuranı kerim der isa yeryüzüne gelecekve ahit sandıgı dolayısıyladaiçinde bulunan musanınsahsiesyaları buna asasıda dahil obulacakder ama biz ne hikmetse kuranı kerimde neyazılı ise dogrudur süphesiz desekte buna inanamyız neden ?