PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kocaeli'de Tarihi Eser Operasyonu


redkit
07-10-2010, 05:19 PM
http://i27.tinypic.com/9tzr6u.jpg
Kocaeli jandarma ekipleri yaptığı trafik kontrollerinde Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.
Kocaeli jandarma ekipleri yaptığı trafik kontrollerinde Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre Gebze jandarma ekiplerinin, Çerkeşli köyünde yaptıkları trafik kontrolleri sırasında M.T ve H.T isimli şahısların, evinin bahçe kapısının ön kısmını süslemede kullandığı taş sütün ve taş panonun tarih eser olabileceğini tahmin ederek el konuldu.
Kocaeli Müze Müdürlüğü'ne getirilen sütun ve taş panonun bilirkişi ve arkeologlar tarafından yapılan inceleme sonucunda tarihi eser olduğu ortaya çıktı.
Eserlerin Bizans Dönemi'ne ait eserler olduğu bilir kişi raporu ile kesinlik kazanmasından sonra M.T ve H.T isimli şahıslar hakkında Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu'na muhalefet suçundan gözaltına alındı.

meçhul
07-10-2010, 09:21 PM
yurdum insanı ne yapsın daha arkeoloğlardan daha çok çalışmaktalar.

sakin adam
03-17-2012, 08:29 PM
ne yapsin bu millet is yok güc yok is olsada millet calisdiginin hakkini bile alamiyor devletimiz milletimize is bulsun takip edip garibi yakalayacagina rahat biraksinda millet alsin bari yoksa elin gavuru gelip aliyor onlara o zaman laf denilmiyor ceza bile kesilmiyor haksizmiyim ?