PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanlıurfa-Tarihi eser operasyonu


redkit
07-17-2010, 12:40 PM
http://i26.tinypic.com/1zh2y9t.jpg
Gaziantep merkezli 10 ilde yapılan eşzamanlı operasyonda, 45 kişiyi 1 milyon TL dolandıran ve son 2 yıl içerisinde yaklaşık 15 milyon TL dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen suç örgütü çökertildi.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, tarihi eser dolandırıcılığı, sahte evrak tanzimi, tehdit ve gasp yoluyla suç işledikleri tespit edilen bir şebekeyi takibe aldı. Gaziantep, Diyarbakır, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Muş, Erzurum, Mardin, Balıkesir ve Batman'da belirlenen yerlere düzenlenen eşzamanlı operasyonda toplam 29 kişi gözaltına alındı.
Yapılan aramalarda ise, 46 adet sahte olduğu anlaşılan heykel, 4 adet tarihi eser görünümlü küp, 4 adet tabanca, 160 adet tabanca mermisi, çok sayıda sahte kimlik, dolandırıcılık işlerinde kullanılan not kağıtları, askeri hatıra defterleri ve banka hesap cüzdanları ele geçirildi. Operasyonla 35 ilde meydana gelen 45 faili meçhul dolandırıcılık olayı da aydınlatıldı.
Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Asayiş Şube Müdürü Ali Mustafa Çavuş ile birlikte yaptığı açıklamada, "Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerimizce 4 ay sürdürülen planlı operasyonda 10 ilde eşzamanlı olarak yapılan operasyonda 35 ilde 45 kişiyi dolandırdıkları ortaya çıkan 29 kişi yakalandı. Bu şüphelilerin 4 ay içinde bir milyon TL, 2 yıl içinde ise 15 milyon TL dolandırdıkları ortaya çıktı. Yapılan aramalarda ise tarihi heykel görünümünde 46 adet sahte heykel, 4 adet küp, 4 adet tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin haritalar üzerinde gömü varmış gibi sahte heykellerle vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıkmıştır. Bu operasyonu başarıyla sonuçlandıran ekibimi kutluyorum" dedi.
Açıklamanın ardından Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve Asayiş Şube Müdürü Ali Mustafa Çavuş, basın mensuplarına ele geçirilen malzemeleri gösterdi. Gözaltına alınan 29 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

meçhul
07-18-2010, 10:21 AM
malesef bu istismara açık bir konu dikkatli ve akıllı olmak lazım.