PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu nedir böyle

bahadır4
12-25-2010, 01:05 AM
S.a arkadaslar tek bi resim var böyle bir kayaya ne gibi yorumunuz olur. dere kenarında bu kaya saygılar.

http://img30.imageshack.us/img30/3721/resimiy.jpg (http://img30.imageshack.us/i/resimiy.jpg/)

ilkim111
12-25-2010, 01:26 AM
http://img502.imageshack.us/img502/6397/kikatmanlta.jpg (http://img502.imageshack.us/i/kikatmanlta.jpg/)

Merhabalar, ihtimalleri değerlendirmek bunun içinde deneme yanılma yöntemini uygulamak gerekiyor. Taş içine saklanan veya taş içinde alınmış gömülere şimdiye kadar birçok defineci arkadaşımız rastlanmıştır ve sizinde rastladığınızı zannediyorum. Taş dikkatli incelenirse üst kısımda bulunan çıkıntı kısım ilk etapta dikkat çeksede bana göre önemli olan kısım alt tarafta mavi renk oklarla işaretlediğim kısım. Bu taş iki katmanlı görünmekte ve gerekli iş aletleri ile bu katmanı taştan ayrılmasını sağlamanızdır.

Taşın bulunduğu bölgeye tekrar gittiğinizde taşın dört bir yanında görüntüsünü ve ayrıca taşa sırtınızı vermeniz suretiyle tüm yönlerinde fotoğraflarını çekmenizi rica ediyorum. Çünkü taşta emanet yoksa bu taşın kendisi bir işaret olabilir. Çevreyide incelemek gerekecektir. Kolay gelsin...

detay
12-25-2010, 03:27 AM
bu tasderenın içinde suyun içinde olması ne kadrda elle yapılmaya benzesede suyun yapma ıhtımalıde vardır
tabıkı bunu test etmek basit ikilim ustanın dedigi gibi tası ayırmaya denemelısın denemeye değer
eyerki işaretse acaba etrafında ne olabilir ?? buda merak konusu

DAYI
12-25-2010, 03:45 AM
selamünaleyküm evet görşünüze katılıyorum taşın iki parçalı olma ihtimali yüksek

istihkam
12-25-2010, 10:44 PM
http://img211.imageshack.us/img211/6397/kikatmanlta.jpg (http://img211.imageshack.us/i/kikatmanlta.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

istihkam
12-25-2010, 10:58 PM
oda mezar egerki yamacta ise kanal işareti olmalı uzunca yahut oyma testi anti parantez bunuda belırtmekte fayda var.

bircan
12-26-2010, 06:25 PM
bu taşın oldugu yerin ust tarafında aynı o taşa benzer ustu kçuk altı geniş bir mezar var aynı bir şemsiyeye benzer etrafında su kanalı olucak veguzel manzaralı biryer saygılar bircan

RaNDoM21
12-26-2010, 07:43 PM
s.a arkadaşlar...hocalarımız gerekli açıklamaları yapmışlar...

bahadır4
12-26-2010, 09:06 PM
bu taşın oldugu yerin ust tarafında aynı o taşa benzer ustu kçuk altı geniş bir mezar var aynı bir şemsiyeye benzer etrafında su kanalı olucak veguzel manzaralı biryer saygılar bircan

s a bu taşı gördünmü.

usta_44
12-27-2010, 11:16 PM
suyun içinde bir tarafı kesik bir kaya duruyo. o kayaya sırtını ver tepeki yığmayı görürsün zaten. 2 tane mezar odası yapılmış, yığmanın dışında, girişler suyun akış yönünde etekte. bu tığmaya varmadan da heybetli bir kayanın önünden geçicen. kayanın tepesinde bir havuz olacak. bi daha resimlersen söylediğim yerleri.

acemişansı
12-31-2010, 07:27 PM
s.a. ustalar bu taşın resimde bu yönde bir kare yada u denilenilinecek bir işçilik görüntüsü var üstteki kapakta da yay şeklinde bir işaret yada oyma sıralası var gibi siz ne dersiniz bence bu ön yüze sırtımızı verdiğimizde karşimizde doğal olmayan bir yüzey yapısına rastlayabiliriz saygılarımla

DAYI
12-31-2010, 11:50 PM
Selamünaleyküm acemi şansı öncelikle tekrar hoş geldin diyelim kendini unutturuyosun DAYI

yolcu34
01-01-2011, 02:10 AM
Bana göre bu taşa bir vlf yada pulse cihaz tutunuz içinde yada altında bi metal yoksa işaret kabul edip ustaların yorumlarını dikkate alınız.

bahadır4
01-27-2011, 08:33 PM
s a arkadaşlar bu kaya doğal cıktı.nasibimizi başka yerde arıcaz.yorum yapan arkadaşlar cok teşşekür ederim selamlar saygılar.

bircan
01-27-2011, 10:35 PM
selam acemi şansınasılsın saygılar

turk30
01-28-2011, 09:02 PM
ya nasip diyerek araştırmalara devam ediniz ustam.

istihkam
01-29-2011, 01:03 AM
s a arkadaşlar bu kaya doğal cıktı.nasibimizi başka yerde arıcaz.yorum yapan arkadaşlar cok teşşekür ederim selamlar saygılar.

o kadarcık acıklamaya bu kadarcık sonucta dogal.

???

yapılan her acıklmaya ayrıntılı cevaplar vermelısın.

bahadır4
01-29-2011, 06:58 PM
S A Ustam ilk resimde oraya gitmemiştim. gittiğimde o taşı kırdım etrafıda araştırdım sonuc yok .yakınlarında yerleşim alanı yok.yorumun cok yerindeydi. ne yapalım nasibizi başka yerlerde arıcaz . selamlar saygılar.

istihkam
01-29-2011, 11:45 PM
kardes
suyun akıs ıstıkmetınde ılerle muhtemel guneye yol alacaksın ılerıde bır yerlesım yerı olacak sıgınaklıdır.(ruzgara karsı)
yıne orada kıyıda dort kose bır tas olacak
hele sen bı bul onu saygılar.

formen16
10-15-2011, 11:57 PM
Dere yataklarında gömü olabileceği varsayımı,bir çok arkadaşımızın boş yere zaman ve imkan kaybına sebep olan çok önemli bir husus aslında.Bu konu vesilesiyle dere yataklarında define aranmaması gerektiğini inşallah artık net olarak anlaşılmıştır.
Saygılarımla.

aga_0074
10-22-2011, 05:34 PM
ben dere kenarlarında çok iş yaptım dere ye en yakın mesafem 2 mt idi ve iş yaptım ve rızkıma düşeni aldım..asıl böyle yaparak sen insanları soğutuyorsun..evet iklim111 ustama katılıyorum en mantıklı cevabı o vermiş zaten

formen16
10-22-2011, 06:20 PM
ben dere kenarlarında çok iş yaptım dere ye en yakın mesafem 2 mt idi ve iş yaptım ve rızkıma düşeni aldım..asıl böyle yaparak sen insanları soğutuyorsun..evet iklim111 ustama katılıyorum en mantıklı cevabı o vermiş zaten

Sen boş yere taş kaya kırmaya meraklıysan benim diyecek bir şeyim olmaz.Sen bilirsin deyince de kavga çıkmaz.Başka ne diyeyim.

aga_0074
10-22-2011, 07:13 PM
Sen boş yere taş kaya kırmaya meraklıysan benim diyecek bir şeyim olmaz.Sen bilirsin deyince de kavga çıkmaz.Başka ne diyeyim.

ben bu işlerde acemiyim ustam siz değerli ustalardan fikir alış verişi yapacağım..yeri gelecek güzel bilgilerinizi taşlaycağım ki usta olduğunuz bilinsin değil mi??

formen16
10-22-2011, 11:31 PM
ben bu işlerde acemiyim ustam siz değerli ustalardan fikir alış verişi yapacağım..yeri gelecek güzel bilgilerinizi taşlaycağım ki usta olduğunuz bilinsin değil mi??

80 yıllık ömrünün 60 yılını bu işin temeli olan arkeoloji bilimiyle uğraşarak geçirdiği halde,daha eşikten içeri girmeye çalıştığını söyleyen insanlar dururken,ustalık ne haddimize?
Taşlama konusundaysa haklısın.Alternatif düşüncelerin olmadığı bir yerde gelişme olmaz.Hakarete varıp,muhatabına zarar vermedikten sonra hür düşünceye saygılı olmamız gerekir.
Benim insanlarla iletişim kurup,onların kalbini kazanmanın dünya kurulduğundan beri bilinen ve değişmeyen tek bir yöntemi olduğunu;bunun da karşınızdaki kamil yani okumuş ve alim bir kişiyse dostu olmanız için O'nu tenkit etmeniz gerektiğini,eğer cahil ise bu defa da o kişiyi pohpohlamaktan başka çaremizin olmadığını öğreneli çok zaman oldu.:)
Çünkü cahili tenkit etmeye kalksanız sizin düşmanı olduğunuzu zanneder.Alimi pohpohlamaya kalksanız O'da yalakanın teki olduğunuzu düşünür.
Atasözlerimize bile "cahil dostum olacağına,akıllı düşmanım olsun" der.Allah akıllı düşmanları başımızdan eksik etmesin.:)
Velhasılı benim şemsiyem açık.Sen istediğin kadar taşla.;)