PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuşlar ne anlama geliyor

DAYI
01-03-2011, 02:24 AM
http://img560.imageshack.us/img560/5662/1006828z.jpg (http://img560.imageshack.us/i/1006828z.jpg/)

USTALAR Bİ BAKARMISINIZ BU TAŞ 1.5 METRE AŞŞAĞIDAN ÇIKTI NE DEMEK İSTİYOR ACABA

yassıdag
01-03-2011, 11:59 AM
s.a sayın dayı buradaki olayı kazı yapan kişiler kimse yapılan kazıda bazı emareler olması lazım bu taşa ulaşmadan önce toprak renginde deyişme başka işaretlerin olması durumunda taşın anlamı ve işin rengi ozaman ortaya çıkar taşa ulaşmadan önceki işaretler olayın çözümüne katgıda bulunacaktır saygılarımla.

DAYI
01-04-2011, 02:39 AM
bizim taşla ilgilenen çıkmadı galiba kayda değer değil demekki DAYI

bircan
01-04-2011, 02:45 AM
arkadaş guzel bir taş iki guvercin harika bir işaret çeşme çok harika

bircan
01-04-2011, 02:47 AM
amma biraz derin olur galiba

ilkim111
01-04-2011, 03:36 AM
s.a

Sevgili Dayı, kanaatimce ermeni işi ve ermenilere ait iki adet bayan mezarını simgeliyor. Taşın alt tarafının kırılmış olması her türlü ihtamili akla getirebiliyor. Yinede orjinal yerinde ve civarında araştırma yapılması gerekir diye düşünüyorum. Taş define kazısı esnasında mı çıkmıştır, yoksa traktörün pulluğuna takılarak mı çıkmıştır bilmiyorum ama her iki sebepten olursa olsun taşın dediğiniz gibi 1,5 metre derinlikten çıkması rastgele oraya konulmadığını gösterir. Burada teknolojiyi kullanmak gerekecektir. Kolay gelsin...

DAYI
01-04-2011, 03:44 AM
taşta kırılma yok usta

ilkim111
01-04-2011, 03:48 AM
Ustam fotoğrafta taşın görünen alt kısmının sağ tarafı ile sol tarafı aynı değildir. Fotoğrafa bakarak sol tarafı kırılmış gözükmektedir. Taşın 1,5 metreden nasıl çıktığını anlatırsanız eğer sevinirim...

DAYI
01-04-2011, 03:52 AM
Usta ufak bir tümsek varmış traktör olmadığını biliyorum dayı

ilkim111
01-04-2011, 03:59 AM
Ustam o zaman kazı yaparken çıktığına göre aynı doğrultuda aşağıya inilmesi gerektiğini düşünüyorum. Toprağın yapısı ve bulgular yaklaştığınızı veya uzaklaştığınızın belirtisi olacaktır. Allah nasip eder inşallah...

kamer111
01-04-2011, 06:21 AM
s.a arkadaşlar, bu sabah define siteleri arasında ilk üyeliği açtım. ilkim111 arkadaşımın önerisi ile nasipse bundan sonra birlikteyiz. Allah (c.c.) bütün defineci dostlarımızın yardımcı olsun.

Dayı resminizi inceledim, bu taşın özellikle bu mesafeye saklandığını göze alırsak ve taşın üzerinde ki iki tane haç sembolünüde birleştirirsek haç sayısınca orada mezar olduğunu söylemem mümkün. Bahsettiğiniz gibi ufak tümsek varsa fazla derin olduğunu sanmıyorum. Ayrıca taşın üzerinde ki kuş veya güvercin sembollerinden bayan mezarınıda ifade edebilir para mezarınıda ifade edebilir.Şartlar uygunsa ilk önce sağlam bir cihazla kontrol edilmeli ve resmiyete dökülmelidir. s.a

a21medli
01-04-2011, 12:52 PM
s.a DAYI bu taşın yer altındaki duruşu önem taşıyor,bu taş yerinden söküldüğü için yön tayini yapmam zor,orjinal duruşunu bilen varsa? kuşların duruşu yön veriyor,yön olarakta fazla uzağa atacağını zanetmiyorum,çok yakında 2 bayan mezarı var + tehlikeli ve tuzaklıdır,dikatli olunmalı.
eğer?? çok yakın çevresinde ''W'' benzer zikzaklı şeklinde kayalar
veya ''M'' ye benzer yükseltili kaya varsa,dikkate alın..

istihkam
01-04-2011, 10:42 PM
s.a arkadaşlar, bu sabah define siteleri arasında ilk üyeliği açtım. ilkim111 arkadaşımın önerisi ile nasipse bundan sonra birlikteyiz. Allah (c.c.) bütün defineci dostlarımızın yardımcı olsun.

Dayı resminizi inceledim, bu taşın özellikle bu mesafeye saklandığını göze alırsak ve taşın üzerinde ki iki tane haç sembolünüde birleştirirsek haç sayısınca orada mezar olduğunu söylemem mümkün. Bahsettiğiniz gibi ufak tümsek varsa fazla derin olduğunu sanmıyorum. Ayrıca taşın üzerinde ki kuş veya güvercin sembollerinden bayan mezarınıda ifade edebilir para mezarınıda ifade edebilir.Şartlar uygunsa ilk önce sağlam bir cihazla kontrol edilmeli ve resmiyete dökülmelidir. s.a

SAYGI DEĞER KAMER111 ÜSTADIM
sıtemıze hosgeldın sefalar getırdın
degerlı dostumuz İLKİM111 e de bızlerı aynı catı olatında bulusturdugu ıcı kendısıne tesekkur ederım.
en guzel gunler sızlerın olsun
saygılarımla.

kamer111
01-05-2011, 10:40 AM
Sağol istihkam kardeşim, Allah (c.c.) nasip ederse elimden gelen desteği vereceğim. Hep birlikte yardımlaşma çerçevesinde güzel günlere doğru ilerleriz inşallah.

tarıkziyad
01-16-2011, 03:58 PM
kapı veya pencere üstündeki kiriş taşı olabilecegini düşünüyorum üstündeki işaretler süs olabilecegi gibi araştırmakta fayda olabilecegini de belirtmek isterim tabiki ustalar daha iyi bilir saygılarımla

sirius
03-30-2011, 06:09 PM
[ı]s.a
yorumlara göre taşın bulundugu yerde her hangi bi bulguya rastalanmamış haliyle taşın duruş yönüde pek fazla önemli degil bu taşı ölçü alıp da cevresinde araştırma yapmak sonuçsuz kalacaktır en iyisi iki kuşun yem yedigi yerde ortalarında harita aramak daha mantıklı olacaktır kısaca taşın içinde harita olması gerekli [/ı]

hutame
06-24-2011, 09:34 PM
oldugu yer mezar yııgııntıısıı..iki kuşş ve ııkıı oval işşaret ise toplu mezar der..kolay gelsıın

AKREP01
07-12-2011, 12:45 PM
sa işaretli taşın çıktığı yerde taşın uzunlamasına göre önünde ve arka tarafında 2 tümsek olmalı bunlar birbirilerine bakıyor yada kayada olabilir incelemek gerekli aradığının orda olduğunu düşünmekteyim.kolay gelsin.

hira_pc
07-20-2011, 09:22 PM
s.a. banada biraz süsleme agırlıklı geldi cünkü kemerler atılmıs . kemerlerin atılması işi bozuyor. 4 kemer araları hac ortası kuslar geometrik sekil verilmiş göze hos gelsin ve eksiklik olmasın diye...yapıda kullanılmıs bir parca oldugunu düşünüyorum...saygılar...

formen16
10-15-2011, 09:25 PM
Üstte emaresi olmayanın,altta semeresi olmaz DAYI.1,5 mt.niye indiniz?Sen önce onu bir de bakalım.