Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : üzüme yorum lütfen

redkit
01-28-2011, 09:53 PM
http://img717.imageshack.us/img717/8038/63842.jpg (http://img717.imageshack.us/i/63842.jpg/)
bir dostumun dedesi tarlasını sürerken bu taşı çıkarmış evin kenarına dikili vaziyette duruyordu ilğimi çekti
şu an bu taşın çıktığı yer şu an tarla etrafıda tarlalık bu yüzden cevre fotolarını eklemedim bu taşın çıktığı yerde bir tek ağaç bulunmaktadır arkadaşıma birileri dediğine göre taşta emanet var demiş oda taşı kırmış oysa birşey çıkmamış
arkadaşımın ısrarlarına dayanamadım sizlerden yorum için siteye ekledim
sizce burada ne olabilir
saygılarımızla

JOVİYANUS
01-28-2011, 11:14 PM
süslemeden ibarettir define ile alakası yoktur.kıran cahilliğinden kırmıstır...

istihkam
01-29-2011, 12:55 AM
kardes üzüm taneleri kutsal mezarlar, dını mahıyetı olgun ınsanlar ıcın kullanılır
dınsel bır oğedır nasılkı bızde hurma kutsaldır onlardada incir(bızdede öyle) üzüm kutsaldır.
burada 4 adet mezar var yahut dört asamada dınsel yasantısı olgunlasmıs tek mezar var
mezar tasının basına baktıgında koç suslemesı mevcut
bu ıse tanrısal bır sımge

yanı denılen o kı
o yaslı agacın muhtemel guney dogusunda bu sahsın mezarı var.
saygılar.

tarıkziyad
01-30-2011, 12:01 PM
istihkam usta herşeyi söylemiş ve güzelde demiş

istihkam
01-30-2011, 05:13 PM
kuvvetlı ıhtımal bayan mezarı
ve bır de kuyu olacak oldukca onemlıdır
bu kuyuda acaga gore burunur.

yassıdag
01-30-2011, 05:48 PM
S.A üzüm salkımı genelde mezar simgesidir burdaki olay sanırım farklı toprak altından çıktığı için o bölgenin yaşantı bölgesi olabileceği işaret olarak konulmuşsa çıkan taşın en az 70.cm altının yoklanmasında fayda vardır saygılarımla.

afyonlu_usta
01-31-2011, 10:13 PM
evet istikama katılıyorum kuyu olması lazım ve boş değil burası

hutame
02-11-2011, 06:51 PM
üzüm sembolu yunanlara işarettir..mezarın oldugu yerde de olur tarıfın o saten..lakın bazen üzümlerin şekıllerı ömenlıdır mezar taşına papar susleme gösterır aslında defıne der iki adet üzüm salkımı ortasında yazı olur..salkımda asıl olan sapı,yapragı ve tanelerısdır...kırılmişsa tek incelemen gereken yer oldugu yerdır

usta_44
02-23-2011, 10:26 PM
roma dönemine ait. 4 mezar 3 ü bayan. içinde elmas olan üzüm salkımı, sadece 17- ve 18 li olan habbelerdedir. bunlarda 17-18 yok. yani boşuna kırılmış ve ölçüleri kaybolmuş. 21 den fazla olan kadın mezarı. bu aslında uzun bi konu. tek tek yazıp kafa karıştırmaktan başka bişey degil. ben kısaca anlatıyorum.bunun çıktığı yerde 1 metre sonra aynısından çıkacaktır zaten. kuyudan giriş olduğu doğru. ve 21 metre tünelle girilir odaya. toplam 4 oda her odada bir lahit. lahitlerin üzerindede aynı fügür görülecektir. mücevher sandığı 4 odada. burda yatanlar, yakındaki saray mensupşarı.

SEYRANİ
03-10-2011, 03:48 AM
bir asker mezarıdır üzüm genelde her tığın öldürdügü adam ve katıldıgı savaş olabilir
mezar steli oldugu mekan önemli