PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ebedi Üçgen


tarıkziyad
03-02-2011, 12:15 PM
hiç duydunuzmu bilmem ebedi üçgen nedir nasıl olur ben öyle alangirli laflar
bilmem yekten girerim insan veya güçlerin birbirine karşı oluşan güç gibi ama hayatın devamı veya hayatın bitimi için gereken bir bir olay mesela ben bir kızla arkadaşlık aradan geçen zaman içinde esasında arkadaşlık ettigim kızın kız arkadaşının esasında bana daha uygun oldugunu fark edersin ama esasında
bu fark ediliş sadece sen fark etmessin öteki kızda fark etmiştir EBEDİ ÜÇGEN
HAKKINDA bilgi edinmek isteyen tabiki internetten araştırabilir benim konuya deginmemin sebebi son günlerde oluşan bir üçgen oluşumu katılırmısınız bilmem ama genede gördügümü yazayım rahmetli erbakan cenaze namazı istanbulda
fatih sultan mehmet camisinde kılındı ama ankaradada hacı bayram veli cemisindede kılındı hacı bayram veli kim fatih hanın babasının hocası ve akşemseddininde hocası merkez efendi mezarlıgında defnedildi merkez efendi
kim fatihin torunlarında kanuninin hocası benim gördügümü dilimin döndüğünce
anlatımı bu belki daha iyi anlatılabilirdi vesselam

DAYI
03-03-2011, 12:55 AM
GERÇEKTEN GÜZEL BİR KONU YAKALAMIŞSIN TARIKZİYAD BENDE ŞÖYLE BİR ARAŞTIRDIM AMA DEFİNECİLERİN İNCELEMESİ GEREKEN BİR KONU SAĞOLASIN



Ezoterik Bilginin Temelleri -5-
Mart 13th, 2010 |
gizle Google Arama SonuçlarıBu sayfaya aşağıdaki kelimeleri ararken ulaştınız:

ebedi
üçken
Sayfada ilk kullanıldığı yere atlamak istediğiniz kelimeyi tıklayabilir ya da arama sonuçlarına geri dönebilirsiniz.


BEŞİNCİ DERS
Sen Birden geldin

Kaderin Bire dönmektir.

Akıl dönüş yolunu keşfeder.

Kalp ise yolun her aşamasındaki anahtarları bulur.


PASİF SEMBOLİZM
Biri aktif öteki pasif iki tür sembolizm vardır. Aktif sembolizm doğal majinin veya gayp aleminde bir eylem gerekleştirmeye uğraşan her türlü sistemin temelidir. Bunu daha sonra inceleyeceğiz. Pasif sembolizmin işleviyse görünür dünyadan görünmez dünyaya veya görünmez dünyadan görünür dünyaya bilgi taşımaktır. Dünyamızda, pasif sembolizme erişmek ancak akıl yoluyla mümkün olabilir ve bizim bu geçiciği desteğimizden (akıl) ancak tedricen kurtulabiliriz.

Pasif sembolizm genelde bir şekilden oluşur (bir nokta, bir çizgi, çember veya poligon). Bu şekiller bir anlamda evrensel arketiplerin yansımaları olan katı kurallara tabidir. Zamana bağlı olan etkin sembolizmin aksine mekana bağlıdır.

TEMEL ŞEKİLLER
Nokta: Boyutsuzdur. Sonsuz küçüktür. Muhtemel en basit dışa vurumdur. Nokta bu dünyadaki en yüksek ve en basit semboldür. O Yaratılmamış olandan çıkan bir semboldür. Bu yüzden ortasında nokta olan daire sembolü, güneş sembolü, güneşin enerjisini gezegensel sistem aracılığıyla dağıttığını gösterir.

Çizgi: nokta mekanı delerek hareket eder ve böylece bir çizgi yaratır, çizgi, eyleme geçmek üzere olan tezahür etmiş enerjinin sembolüdür.


çizgi dikeyse, etkin enerjiyi akla getirecek şekilde enerjik iniş çıkışı gösterir.

çizgi yataysa, eylemde bulunmayan, aktif enerjiye maruz kalan pasif enerjiyi sembolize eder. Çizgi mekanı ikiye böldüğü için düalitenin sembolüdür.

Haç: iki çizgi kesiştiğinde kesişim noktası bir tezahür noktasıdır; burası aktif gücün eyleminin pasif güç üzerinde vuku bulduğu noktadır.


Haç sadece bir Hıristiyan sembol değildir. İlk ve en önde gelen evrensel bir semboldür.

Daire: Düz çizgi sonsuza uzatılırsa, bir daireye dönüşür. Daire sonsuz olanı veya sonsuz olandan doğrudan tecelli edeni gösterir. Bu yüzden bir enerji ebediyet mülküne aitse veya bu mülke çok yakınsa, genellikle bir daire tarafından temsil edilir.

ENERJİ SEMBOLLERİ
Daha önceki ve daha sonraki derslerde titreşim, vibrasyon gibi terimler yerine enerji kelimesini tercih ettik. Enerji kelimesinin titreşimi mevcut medeniyetimizin ana çerçevesiyle daha uyumlu görünmektedir.

Enerji Tezahür etmiş olana nüfuz eder etmez, onun sonsuz kaynağını gösteren bir daire tarafından sembolize edilebilir.

Daireyi bölen dikey çizgi, hayatın ebediyet niteliğine sahip etkin enerjisini sembolize eder.

Daireyi bölen yatay çizgi, hayatın yine ebebiyet niteliğine sahip edilgen enerjisini sembolize eder.

Daire içindeki haç, sürece dahil olup enerjide ifade edilmemiş kutupsallığı gösterir. Ayrıca Prima Materia’nın (İlksel Madde’nin), yani kendinde hem aktif hem de pasif enerjileri içeren ve onları çevreleyen sonsuz enerjinin sembolüdür.

Bu enerjiler iki farklı yolla ayrışırlar.

Bu iki enerji bölünse de ebediyet mülkünde kalır ve elimizde bir Niter, aktif enerji ve Tuz, pasif enerji vardır.
Bu iki enerji ebediyetten serbestleşince dairenin üstünde haç sembolüne ulaşırız. Bu sembol elementlerin ebedi enerji üzerindeki hakimiyetini sembolize eder. Bu antinominin ve ayrıca dünyamızın, Arz’ın sembolüdür.
Üçgen artık sınırlanmış olan enerjiyi sembolize eder. O artık ebedi dünyadan çıkmıyordur. Üçgen alemin yaratımını mümkün kılan enerjinin bölünme sürecini temsil eder. Tepe noktasından çıkan iki çizgi, aynı noktadan çıkan ve maddeye inen iki enerjinin arasıda büyüyen uzaklığı temsil eder. Üçgenin tabanı düalite içindeki iki enerjinin zıtlığını sembolize eder. İki çizgi bir çokkenarın zirvesinde birleşince, bir tezahür noktası oluşturur. Bu tezahür noktası tepe noktasının işaret ettiği yönde bir ışını uyandırır. Açı ne kadar keskinse, ışın o kadar güçlü olur, bu yüzden bir üçgenin tepe noktasının ışıması, bir dörtgenin tepe noktasının ışımasından daha güçlüdür.

ELEMENTLERİN SEEMBOLLERİ
Burada bir kez daha bir daire içine işlenmiş, fakat bu sefer bir merkez noktası bulunan haçı görüyoruz. Bu sembol dört element suretinde birleşmiş iki enerjiyi (aktif ve pasif) temsil eder. Haçın dört parçasından her biri bir elementi temsil eder.

Üst çizgi Ateş
Alt çizgi Hava
Sağ çizgi Su
Sol çizgi Toprak
Merkez nokta diğer dördünü dengede tutan beşinci element, özü temsil eder.
Elementlere başka semboller de verilmiştir:

Ateş elementi: temel aktif elementtir. Güneş’ten dünyamıza gelen enerji doğayı canlandıran ve insana hayat veren enerjidir.

Hava elementi: Üçgenin içindeki çizgi bu enerjinin pasif olduğunu ve bu engele baskı yaparak Ateş’in tezahür edebileceğini gösterir.

Ateş ve Hava üçgenleri yukarıyı, böylece latif ve ruhani olanı işaret ederler.

Su elementi: Madde krallığının edilgen elementidir.

Toprak elementi: İçerideki çizgi bu elementin edilgen olduğunu ve bu çizgiye baskı yaparak Su elementinin eyleminin maddede tezahür edebileceğini gösterir.

2. Ders’te elementlerin (ilkelerin) isimlerinin aynı ismi taşıyan maddi cisimlerle karıştırılmaması gerektiğini görmüştük.

İNSAN DOĞASININ VE BİLİNCİNİN ON DÜZEYİNİN SEMBOLLERİ
1.Düzey: Ebediyeti, sonsuz kudreti temsil eden nokta. Onun hakkında çok az şey söylenebilir. Birinci düzeyle temas çok güçlü olduğu için siyah görünen bir noktanın izlenimini bırakır.

2.Düzey: Bu aşamada enerji artık bir noktayla değil, topansiyel düaliteyi sembolize eden dikey çizgiyle ayrılmış bir daire tarafından temsil edilir. Bildiğimiz gibi bu Niter’in, ruhani dünyayı canlandıran (ruhani dünyanın da maddi dünyayı canlandırmasına neden olan) hayatın sembolüdür.


3.Düzey: Dairenin içindeki üçgen henüz tezahür etmemiş olan potansiyel sureti temsil eder. Bu bakış açısında 3. Düzey, zaman ile ebediyet arasındaki sınırdadır, ancak ayağı ebediyete daha çok basar. Öte yandan zaman ve mekan 3. Düzey’in daha aşağı kısımlarından çıkar ve Vaktin Babası Satürn-Kronos sembolü bunu gösterir. 3. Düzey ile 4. Düzey arasındaki, yani Ebediyet’ten zaman-mekana geçiş, daire sembolünün anlamında değişiklik yapar. 4. Düzeyden sonraki düzeylerde daire artık sonsuzluğu sembolize etmez, bununla birlikte sonsuz bir kaynağı işaret etmeye devam eder.

4.Düzey: Kareyle sembolize edilir. Biz zaman-mekandayız. Kare, insanın tekamül alanını gösteren dörtlü ayrıma tekabül eder. Kareyi kendi yüzeyine şakül çizgisinde hareket ettirdiğiniz zaman bir küp oluşur. Küp Küp Taş’ın sembolüdür. Ham ve kaba halde olan bu taş tekamülle parlatılır. Köşegen çizgisi kareyi iki üçgene böler: üçgenlerden biri hayat enerjilerini, diğeri de maddenin enerjilerini sembolize eder. Karenin her kenarı bir elemente tayin edilir.

5.Düzey: Beşgen tarafından sembolize edilir. Daireyi beşe bölerek iki çokkenar çizilebilir, bunlardanbiri bir yıldızdır. İki şekil çizebilme imkanı insanın düalitesine işaret eder. Yıldız, ruhani insan, maddenin beşgeninde hapsolmuştur, fakat bu yıldızın içinde daha küçük bir başka beşgen vardır ki insanın içindeki makrokozmosun (büyük alem) sembolüdür. Yıldız iki konumda çizilebilir, tek noktası yukarı iki noktası aşağı bakacak şekilde veya tersi iki noktası yukarı bir noktası aşağı bakacak şekilde. Bu ikinci yıldız olumsuz kuvvetlerin sembolüdür ve asla kullanılmamalıdır. Beş köşeli yıldız enerjiler yayarlar. En üstteki köşe beşinci elementi, diğerleri de dört elementi yayarlar.


Üst sağ, Ateş;
Alt sağ, Hava;
Üst sol, Su;
Alt sol, Toprak
6.Düzey: Sembolü altıgendir (heksagon). Daireyi altıya bölerseniz iç içe geçmiş birbirinin tersi iki üçgenden oluşan altı noktalı bir yıldız elde edersiniz. Bu üçgenler alt ve üst dünyaların sembolleridirler. Bunların kesişmesi bu iki dünyanın inisiyasyon yoluyla gerçekleştirilen birliğine işaret eder. Birçok ezoterik okul altı geleneksel gezegeni bu sebbolün köşelerine, Merkür’ü de merkeze yerleştirir. Merkür iki dünyanın birleşmesini sembolize eder.



İki üçgen yukarı alemin etkin elementi olan Ateş elementini, aşağı dünyanın aktif elementi olan Su’yu n sembollerridir. Sık sık bir Ourobos yılanının (kendi kuyruğunu ısıran yılanın) oluşturduğu dairenin içinde birbirini kesen iki üçgen olarak görürüzl. Ourobos iki dünyanın Sonsuzlukla sarılmış olmasını gösterir.

Bundan önceki bütün semboller, üçgenler, kareler ve beş köşeli yıldızı elinizi kaldırmadan, başka bir çizgiye geçmeden çizmek mümkünken, burada ilk defa, iki üçgeni de tepe noktasından çizebilmek için eli kaldırmak gerekir. İki parçada çizebilme ik, maddi ve ruhani dünyanın birbirinden ayrı olmasına işaret eder. Bu ayrılma yalnıcza 6. Düzeyin altında geçerlidir.

7.Düzey: Yedigenle (Heptagon) sembolize edilir. Dairenin yedi ile bölünmesi iki yıldız çok kenarla sonuçlanır (bak 7-A, 7-B,). Bir yedigen içinde iki farklı yıldızın ortaya çıkışı bir yandan bilinç ve enerji seviyeleri boyunca nazil oluşu sırasında çokluğun ortaya çıkışını, bu düzey için üç sembolün gerekli oluşundan dolayı karmaşıklaşmayı anlatırken, öte yandan, düalitenin tezahürünün burada tümüyle gerçekleştiğini gösterir.

Her nokta evrenin yedi çifte yasasından birini ifade eden bir enerji yayar. Yıldızlardan biri 7 yasanın olumlu yönlerini, diğer yıldız da olumsuz yönlerini dışa vurur. Bu iki yıldızı da kaleminizi kaldırmadan çizebilirsiniz. Bu yıldızların çok garip bir özelliği vardır. Yıldızın köşelerini saat yönünde takip ettiğiniz zaman gezegensel zekâlar ve onlara paralel akan haftanın günlerine gidersiniz.

8.Düzey: Sekizgenle (oktagon) sembolize edilir. Dairenin sekize bölünmesi dört olası çokgene neden olur: bir oktagon, iki kare (Şekil 3, 8-A) ve elinizi kaldırmadan çizebileceğiniz bir yıldız çokgen. İki kareyi elinizi kaldırmadan tek bir seferde çizemezsiniz. İki kare okültizmin gezegeni Merkür’ü sembolize eder. Karelerden biri magus Toth’u, diğeri simyacı Hermes’i sembolize eder. Her kare söz konusu disiplinlerdeki dört elementi temsil eder.

Oktagon astrologun sembolüdür. Ortaya çıkan Malta haçı, seçilen yoldaki sınavları gösterir.

Oktagonun içindeki bütün olası çokgenleri çizdiğiniz zaman sekiz tane eşkenar üçgene ulaşırsınız.

9.Düzey: Ennagonla (dokuzgen) sembolize edilir. Burada yeni bir aşama başlar. Burada iki tane kesintisiz yıldız poligon ve iki üçgenden oluşan bir yıldız poligon vardır.

Bu düzey Ay’a tekabül eder ve iki poligon (9A-9B) Aydan geçen aktif ve pasif iki enerjiyi ve bunların dünyamıza ulaşmadan önceki son halini temsil eder. Üç üçgen inisiyasyonun üç yolunu temsil eder.

Tepe noktası, denge yolunu
Sol nokta cefa yolunu
Sağ nokta rahmet yolunu gösterir.
En keskin, kesintisiz poligon (9-B) psişik deneylerin enerjilerini temsil ederken, geniş kesintisiz poligon (9-B) Evrensel adalet enerjilerini temsil eder. Bu enerjilerin dengelenmesi yeryüzündeki hayat sorunlarını inanılmaz ölçülerde azaltır.

3, 5, 7, 9 gibi tek sayıda kenarı olan poligonların uç noktaları yukarı veya aşağı bakacak şekilde çizilebileceklerine dikkat edin. Böylece

-3- Ateş Su olur.
-5- ruhani insan (yukarı bakan yıldız) maddi insan olur (aşağı bakan yıldız)
-7- yedi olumsuz enerji olur.
9 kenarlı da durum farklıdır. Yukarı doğru baktığında merkez için Ateş, kenarlar için Su elde ederiz; aşağı doğru baktığında merkez için Su, kenarlar için Ateş elde ediriz. Kenarlar sırasıyla (cefa yolu ve rahmet yoludur).
Bu üçgenler seriler üzerine tefekkür etmek, bize en çok yakışacak yol seçiminde bize ışık tutacak bazı ilhamlar doğurabilir.
10. Düzey: Dekagonla (ongen) sembolize edilir. Dairenin ona bölünmesi bize bir tane kesintisiz yıldız poligon (10B) ve iki kere de çizilebilen iki poligon verir (10A, 10C).

Bu iki poligon dünyaya ulaşan iki enerji tipini sembolize eder. Kesintili poligon (10C) çok ilginçtir, çünkü aslında beşköşeli iki yıldızla oluşmuştur. Bunlar insanın dünya üzerindeki iki yönüdür, ruhani olan yukarı, maddi olan aşağı bakar.

11. Düzey: Herhangi bir düzeye tekabül etmese de, düalitenin olumsuz kuvvetlerini gösteren bir hendedagonla (onbirgen) sembolize edilen bir evrim aşamasını gösterir.

İlk 12 poligon içerisinde 7. Poligon ile 11. Poligonlar altmışarlı bölümlemede küsuratlı dereceler verir. Daireyi, yani 360 dereceyi yediye böldüğümüzde geriye 3, 11’e böldüğümüzde geriye 8 derece artar. Tam bölme olmaması bu sembollerin evrendeki eylemlerinde bir serbestliğe sahip olduğunu gösterir. 7 serbest yapıcı, olumlu eylemin, 11 serbest yıkıcı, olumsuz eylemin sembolüdür.

12 sayısı tekabül aşamalarının sayısıdır. Sembolü dodecagondur (onikigen). Daireyi on ikiye böldüğümüz zaman 3 kesintili poligon elde ederiz. 2 heksagondan birini (3. Şekil, 12-A) ve diğer yanda 3 kareden birini (3. Şekil, 12B), 4 üçgenden birini (3. Şekil, 12C) ve bir tane 12 köşeli kesintiszi yıldız poligon (3. Şekil, 12-D).

Dodekagon Doğa’nın 10 enerji düzeyiyle ilişkili değildir. Fakat onun poligonlarıyla ilişkildir. 12 tekamül aşaması belli bir döngü (daire) içinde meydana gelir.

ÜÇ SİMYA İLKESİNİN SEMBOLLERİ
Sülfür’ün, eşyanın ruhunun, Have ve Ateş’ten meydana gelmiş can veren enerjinin sembolüdür. Bu sembol güneşten gelen en yüksek enerji olan Ateş’in doğanın dört elenmeti içinde hakim olan güç olduğunu gösterir.

Tuz, madde-enerji sembolü. Eşyanın cismini temsil eder. Saflaştırıcı kuvveti ona özgü karakteristiğidir.

Merkür’ün sembolü. Merkür tanrıların elçisidir. O sülfür – ruh – ile tuz –cisim- arasındaki birleşmeyi mümkün kılar. Burada Ay , yani 7, 8 ve 9. Düzeylerin yöneticisi, 4, 5, ve 6. Düzeylerin yöneticisi güneşle ??, Arz’ın dört elementine hakim olmak için evlenmiş, birleşmiştir.

GEZEGENLERİN VE METALLERİN SEMBOLLERİ
Kurşunun ve Satürn gezegeninin – 3. Düzey’in sembolü. 4 elementin enerjileri dünyaya ietilen kameri enerjilere hakimdir. Satürn – kurşun, Tarot’ta hem Zenit noktası hem de inisiyasyonun başlangıcı olan 32. Yoldur.

Kalayın, Jüpiter gezegeninin ve 4. Düzey’in sembolü. Kameri enerjiler dünya enerjilerine egemendir. Satürn’ün tersi. Bu tersine çevirilme kurşun ile kalay arasındaki uçurumun (Abis, perde) geçilmesinden kaynaklanır.

Demirin, Mars gezegeninin ve 5. Düzey’in sembolü. Mars aldığı solar enerjileri dışa atarak ifade eder. Bu yüzden o kuvvetin sembolüdür. Onun enerjileri kana canlılık verir.

Altının, Güneş gezegenin ve 6. Düzey’in sembolü. Sonsuzun enerjilerini sistemimize taşır.

Bakırın, Venüs gezegeninin ve 7. Düzey’in sembolü. Burada şemsi enerjiler dünyanın enerjilerine egemendir.

Cıvanın, Merkür gezegeninin ve 8. Düzey’in sembolü. Kameri ve Solar enerjiler dünyanın enerjilerini yönetmek için birleşmiştir. Merkür maji, simya, astroloji ve inisiyasyonun sembolüdür.

Gümüşün, Ay gezegeninin ve 9. Düzey’in sembolüdür. Şemsi enerjileri kısmi olarak taşıma işlevini ifade eden bir semboldür.

büyüyen ay, pozitif,

küçülün ay, negatif.

Burada semboller hakkında anlattığımız şeyler sadece bir başlangıçtır. Her insanın kendi semboller sistemini aşama aşama keşfetmesi gerekmektedir.

MABET ÇALIŞMASI
Daha önce belirttiğimiz üzere deneyimlerinizi meydana geldikleri tarihle birlikte yazarak kayıt altına almak çok önemlidir.

ÖNERİLEN ALIŞTIRMA: Poligonlar üzerine meditasyonlar.

Hazırlık çalışması:

Bir parça kâğıt alın.
20 ila 30 cm çapında bir dairenin içinde poligonu çizin.
Aynı sayfa üzerine, ancak başka bir yere, bu poligona eklenmesi gereken şekil ve rakamları yerleştirin. Bunları daireden daha küçük bir ölçekte çizebilirsiniz.
Çalışma:

Tercihen aynaya konsantre olarak başlayın.
Sayfayı önünüze koyun ve çizmiş olduğunuz şeklin size tam anlamıyla nüfuz etmesine izin verin.
Aktif aşama: Görselleştirme

Poligonun oluşturulmasını görselleştirin.
Poligonun içine eklenecek olan birbirini kesen figürleri görselleştirin.
Pasif Aşama: Meditasyon

Gözlerinizi kapatın. Eğer aynanın “kara” aşamasına ulaşabildiyseniz, gözleriniz açık kalabilir.
İçinizde sessizlik sağlayın.
Sembolün iç benliğinizde yarattıığı titreşime karşı alacı olan bir zihinsel boşluk yaratın.
Daha önce belirlediğiniz şekilde çalışmayı bitirin.

POLİGONLAR ÜZERİNE BİR HAFTALIK ÇALIŞMA
Cumartesi: (Her zaman Cumartesi başlayın)

- Üçgen üzerine tefekkür.

- İşlenecek konu: sonsuzluk, zaman; kavrayış, zeka; maddi cisimlerin katılıkları, örneğin iskeletsi yapıların bakımı.

Pazar:

- Hexagon ve onun iç içe geçmiş iki üçgeni üzerine tefekkür.

- İşlenecek konu: insanlar ve varlıklar arasındaki güzellik ve uyum.

Pazartesi:

- İki poligonu ve üç üçgeniyle Ennagon üzerine tefekkür.

- İşlenecek konu: üreme öncesi sıvılarla ilgili meseleler; Evrensel adaletle ilgili meseleler.

Salı:

- Pentagon ile onun yıldız poligonu üzerine tefekkür.

- İşlenecek konular: kuvvet, kanı temizlemeyle çözülen sağlık meseleleri, insanın düalitesinin, iki yönünün olumsuz ve olumlu yönleri.

Çarşamba:

- Oktagon, onun yıldız poligonu ve iki karesi üzerine tefekkür.

- Konular: Mistik, okült sorunlar. Simya, Maji, Astroloji; boğaz bakımı; Kelam’a ulaşmak için sesle eğitim.

Perşembe:

- Kare üzerine ve onun iki dik kenar üçgene ayrılışına dair tefekkür.

- Konular: ezoterik bilgi meseleleri, kültlerin kökenleri, sağlıkla ve genel olarak sindirmeyle ilgili her türlü mesele: akıl, nefes, besin, katı ve sıvı, mali sorunlar.

Cuma:

- Heptagon ile onun iki yıldızlı poligonları üzerine tefekkür.

- Konular: yedi İkincil Sebep, tezahür etmiş evrenin Yedi Çift Yasası (Bitkisel doğa ile doğrudan temas kurmaya çalışabiliriz); damarsal dolaşım ve dişi sağlığıyla ilgili meseleler.

GEZEGENSEL SEMBOLLER ÜZERİNE TEFEKKÜR
Poligonları çizme işi gözünüzü korkutuyorsa, yine büyük bir kağıt üzerine çizeceğiniz gezegensel sembollerin grafiklerini kullanarak (3. Ders’in birinci şekli) tefekkürde bulunabilirsiniz. Ne var ki elde edeceğiniz sonuç, poligonlarla çalışmaktan elde edeceğiniz sonuçtan daha etkisiz olacaktır.

Gözlemler:

Poligonlar üzerine çalışma da, tıpkı gezegensel semboller üzerine çalışmada olduğu gibi hafta için verilen sırayı takip etme zorunluluğu yoktur. Bazı günlerde mabette çalışmak size daha uygun geliyorsa, ilk gün tefekkürünü o gün yapabilirsiniz. Ama eğer bir haftalık plan yapacaksanız, Cumartesi’nden başlamalısınız.

Sizin de bizzat fark etmiş olabileceğiniz gibi, haftalık tefekkürler düzeylerin sırasını takip etmiyor. Bu çalışmada herhangi bir enerji çağrısı yapmıyoruz. Öyle olsaydı, bazı rahatsız edici belalardan kaçmak için sayısal sırayı takrip etmek bizim için şart olurdu. Bu yüzden yukarıda verilen alıştırmalarda sadece edilgen tezahürler söz konusudur.

“İşlenecek konular” başlığını bir tefekkür nedeni olarak kullanmamak en iyisi olur. Yani onları “kristalize etme” riskini üstünüze almayın. Meditasyon için en iyi şey, “herhangi belli bir nesne olmamasıdır.” Aslına bakarsanız, burada işler halde olan İkincil Sebepler’e ait bir kuralın işleyişi olarak, bir meditasyon eli alınması gereken konuya kendiliğinden yönelir.

Psişik ve içsel sonuçlar için, deneyimlere dair bilgi ya orada bulunan çizim aracılığıyla veya altın, gümüş veya cıva gibi bir metalin doğrudan mevcudiyeti sayesinde bize gelecektir.

DÜZEYLERİ UYANDIRMAK

Bu alıştırmalar her düzeyde 3 gün harcanacak şekilde yapılmalıdır. Böylece 30 günde 10 düzeyi tamamlarsınız.

Burada, haftanın günlerini takip etmek artık mümkün değildir. İstediğiniz yerde başlayabilirsiniz.

Birinci düzeyle başlarsanız, nokta üzerine tefekkürle başlamalı ve beyaz bir kağıt üzerine yarım santim çapında bir siyah nokta çizmeli, ikinci düzey için dikey bir çizgi çizmelisiniz.

Bu alıştırmaları birkaç kez üst üste yapabilirsiniz.

Bu derste önerilen alıştırmalar bir sonraki dersteki alıştırma için yapılması şart olan hazırlık alıştırmalarıdır.

ORA ET LABORA!
EKLER VE ŞEKİLLER

- 1. Ek – 10 Poligonun Yapılışı

- 2, Ek – Poligonların Oluşturulması İçin Dairenin Geometrik Bölümlenmesi.

ON POLİGONUN YAPILIŞI
(Bir cetvel ve pergelle)

Yapılacak olan ilk şey, bir iletki kullanmadan sadece cetvel ve pergel kullanarak poligonların çizilmesidir. Poligonların bizzat elle yapılması meditasyonun derinliğini artırır.

Şimdi 1. Şeklimizi çizerek başlayalım:



Karenin çizilişi: Bir daire çizin. Dairenin merkezinden geçen bir H doğrusu çizin. Bu çizginin daireyi kestiği iki noktaya sabitlediğiniz pergeli biraz daha açarak, çemberin üstünde bir P noktasında kesiştikleri yeri tespit edin. P noktasından çemberin merkezinden geçecek şekilde H doğrusuna dikey bir çizgi çekin. Bir açıyı ikiye bölmeye yarayan bu yöntem aşağıdaki çizimler için şarttır.



2. Şekil, çap uzunluğunun çembere altı kez taşınmasıyla çizilir.

Bununla birlikte A merkez alınarak bir B çemberi çizilir. Pergelin BA uzaklığı kadar açılması çemberi özel bir biçimde yedi eşit parçaya böler. Bu, 3. ve 4. şekillerdeki yedi köşeli yıldızın çizilmeine yardımcı olur.

Şimdi kesin sonuç vermese de birçok okulun gizli tuttuğu Durer yöntemi diye adlandırılan yönteme göre pentagan çizelim.



Düz bir çizgi çizin (XY). Çizginin üzerinde iki nokta belirleyin (R ve S). R’yi merkez alarak S’den geçen bir çember çizin. Aynı şeyi S noktasından yapın. S ve R çemberlerinin kesiştiği noktaları esas alarak düz bir çizgi çizin (I). Bu kesişme noktalarından birini (P noktası) esas alarak R ve S’ye eşit bir başka çember çizin. Bu çember I düz çizgisini T noktasında keser.



R ve S çemberlerinin P çemberiyle kesiştiği noktalar ile T noktasını esas alarak MN ve KL çizgilerini çizin.



Pergeli LN kadar açarak ve L noktasını merkez olarak kullanarak R çemberini U noktasında kesin. Yine LN pergel açıklığıyla N noktasını merkez alarak S çemberini V noktasında kesin.

Yine pergel LN açıklığındayken U ve V noktalarını merkez alarak I çizgisi üzerinde Z noktasını elde ederiz. L, N, V, Z, U noktaları penatgonun uç noktalarını oluşturur.



9. şekil pentagonun içinde olduğu çemberin merkezini veren iki yarım çizgiyi göstermektedir. Elimizde 3,4,5 kenarlı poligonlar var.

Karenin köşelerinden çekilen çapraz çizgiler bize oktagonu (sekizgen) verir.
pentagonun köşelerinden çekilen çizgiler bize dekagonu (ongen) verir.
heksagonun köşelerinden çekilen çizgiler bize dodekagonu (onikigen) verir.
Artık elimizde 3,4,5,6,7,8,10 ve 12 genler var.

Elimizde sadece dokuzgen yok. Fakat bir açıyı geometrik olarak üçe bölmek mümkün değildir. Bu yüzden dokuzgenin yapılışı beşkenar ve yedigen gibi dolaylı yolla olur.

Heksagonun takip edilmesi bize bize AB unsurunu verir ki bu da 3. şekli çizmemize yardımcı olur.



Pergelin 3. şekildeki KL aralığı kadar açılması çemberi dokuz eşit parçaya böler. Bu bizim 9 kenarlı çizmemizi mümkün kılar.



Demek ki 5, 7 ve 9 kenarlılar geometrik olarak kesin değildir.

POLİGONLARIN YAPILIŞINDA ÇEMBERİN BÖLÜNÜŞÜ

7.



8.



9.



10.



12.



© JEAN DUBIUS, THE FUNDEMANTELS OF EZOTERIK KNOWLEDGE

© 2010, BATİNİLER. Ticari hakları saklıdır. Kaynak belirtmek şartiyla her türlü yazı ve resimin kullanılması serbesttir.

Share on Facebook

tarıkziyad
03-03-2011, 06:27 PM
ustam senin yazından bence 10 konu çıkar burçlar yıldızlar zamanlar ......
ama en önemlisi üçgen birleşiminden oluşan define işaretleri kare dikdörtgen

SEYRANİ
03-03-2011, 06:42 PM
çok güzel bir konu yakalamışın ziyad kardeşim