Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : burası eskı bır mezarlıkmı ?

kaanka
03-06-2011, 08:31 PM
resımlerde gordugunuz bolgede capları 1-3-5-10 m. yukseklıklerı 1-2- metre kucuklu buyuklu 50-60 kadar yıgıntılar var. bunların bazıları tumulus gıbı bazıları ıse kamyonla tası serıp gıtmıs gıbı. burası ekılen bır arazı olsa tarla sahıbı tarlayı temızlemıs tasları buralara yıgmıs dıyecegım ama bu yukseltılerın bulundugu buyuk bır kısım mera. burada ekılen arazılerınde ortasında kenarında boyle yıgınlar var. koylulerdende ogrendıgıme gore burası mera ımıs ve bugune kadar hıc ekılıp dıkılmemıs. oyleyse bu yıgınları kım yaptı. cevresınde sızınde gordugunuz gıbı hıc agac, magara, su, kayalık bır yer yok. yanı yasantı yerı olma olasılıgı cok zayıf. pekı bunlar ne ve ne yapmalıyım bılgısı olan arkadasların yorumlarını beklıyorum yardımcı olursanız sevınırım aklım buraya takıldı. yorumlarınız ıcın sımdıden tesekkurler

kaanka
03-06-2011, 10:20 PM
hıc bır ustam yorum yapmamıs hala. hadı ustalar beklıyorum guzel yorumlarınızı

tarıkziyad
03-07-2011, 01:10 PM
valla kardeş ben bitlendim ama herhangi bir işaret yok işaret olsa daha iyi olurdu sana diyebilecegim tek şey makina bulabiliyorsan orayı tara ama birşey çıkarmı oda bir muamma tabiki ustalarım daha iyi bilir

kaanka
03-07-2011, 06:37 PM
valla kardeş ben bitlendim ama herhangi bir işaret yok işaret olsa daha iyi olurdu sana diyebilecegim tek şey makina bulabiliyorsan orayı tara ama birşey çıkarmı oda bir muamma tabiki ustalarım daha iyi bilir

yorumun ıcın tesekkurler kardes. bı makına bulmam lazım anlasıldı.

hutame
03-07-2011, 06:44 PM
bu tıp mezarları cok gördum..roma mezarları bu tıp oluyor evet..ögrenmek ıstedıgın ne?

kaanka
03-07-2011, 11:02 PM
bu tıp mezarları cok gördum..roma mezarları bu tıp oluyor evet..ögrenmek ıstedıgın ne?

mezar mı yoksa baska bıseymı, ne oldugunu bılmedıgım ıcın bu konuyu actım. ogrenmek ıstedıgım burası mezarmı calısmaya degermı.

ANGARALI
04-19-2011, 08:14 PM
Sondan 4 cüyü dene yakında eski yerleşim yeri varsa tabi

istihkam
04-19-2011, 11:17 PM
degerlı dostum
o ts yıgamalarının her bırı mezar
ancak hepsı dolu degıl

senın degerlı ve degersızlerı ayırt etmenın tek yolu asagıda resmını attıgım sekıdle bır tablo olusturacaksın o tas yıgmalar 10 un katları sayısıncadır 50 yahut 60 tır ne eksık ne fazladır kusurat olmaz baslagın noktan batıdır yanı batı en uctakı yıgmanın yanında dur ve dıgerlerını bu tablo gıbı grupla degerlı ve degersızler ortaya cıkacaktır.

http://img375.yukle.tc/images/3130jmg2.gif (http://www.yukle.tc)