Orijinalini görmek için tıklayınız : haç ve murçlar? anlatmak istediği?????
ferdx45
10-06-2011, 08:59 PM
selam defineburda dostları.bu haç ve oymaların 50 metre çevresi delik deşik ama ben kesinlikle çok yakınında olmadığını tahmin ediyorum.normal anlamda mezarlık bölgesi olma ihtimali büyük,yanlız bu ayrıca önemli bir yer hedefliyor...70 metre önü kurumuş kış deresi,hacın eğim alnının dikine doğru olan karşılığı dağ yamacındaki iki adet mağrayı gösteriyor.hacın sağ altında yön verdiğini düşündüğüm ikinci bir emare bulunuyor vede murç izleri...
bilgi paylaşmak içindir,asla nedensiz değildir...
herkezin yorumları önemli,doğru yada yanlış...
paylaşım güzeldir
RASTGELSİN DOSTLAR
KANAS_USTA
10-07-2011, 10:33 PM
rumların dını onderlerı tarafından anı baskın tehlıke anında vakıf mallarını saklamak amaclı yapılan bır ısaret olmakla bırlıkte oldukca gızemlı yapılmıs
baskaca ayrıntılar vermelı ve resmı degısım acılardan zengınlestırmelısın
ıkıncı bır ayrıntı ver kı sonuc verelım unutma !!!
guneyınde dere var demıssın dogrudur
ancak o derenın ıcerısınde ekstra bır ısaret olacak bu ıkı ısaret bırbırının aynısı olacak yahut manada bırlık ıfade edecek
bu ıse bızı tam olarak guneye atacak.
kuzeyınde sehır kalıntısı var demıssın
asıl anlamda guneyınde de bır sehır olacak
tezatları ortadan kaldırmak ve net sonuc almak adına haydı ıs basına.
ferdx45
10-09-2011, 03:35 AM
ikinci ayrıntıyı bulsam sunucu sormam kanas kardeş.direk sonuçu resimlerim;)
herşey bu kayanın üzerinde hesap ta burta,yerin şifreside,,,
çözebilecek yada en azından çözüm fikrini ortaya atacak(iyi yada kötü)mantıklı fikirler olursa daha çok sevinirim....sonuçta bu forum,kimse burda münecim değil,ermiş değil,direk sonuçta zaten beklemiyorum. burada oluşan mantıklı fikirler diğerlerininde bilgilenmesinde katkı sunacak..
kazmacılık ayrı şey,definecilik banbaşka bir şey(para nasılsa bu dünyada kalacak,ama bunun bilmecesi hep akıllarda kalacak)
FİKRİN İÇİN TEŞEKKÜRLER KANAS USTA,
EVET DOSTLAR HERKEZ DÜŞÜNCESİNİ SÖYLESİN,DOĞRU YADA YANLIŞ
RASTGELSİN
tarıkziyad
10-09-2011, 11:10 AM
5 resimde dere içindeki dikdörtgen taş ilgimi çekti bence 1 resimde haçın altında dikdörtgen kabarma var haçın sol üst tarafındada oyma dikdörtegen var çentik görünümünde buda hedefin yakın oldugunu söyler EN ÖNEMLİSİ HAÇIN SAG ALT KENARINDA MURÇ İZİ VAR MURÇ İZİ İLE HAÇIN MERKEZİNİ ÖLÇ VE İLERLE BENİM FİKRİM BU USTALARIMI DA BEKLEMEK GEREK
RASGELE
hutame
10-09-2011, 10:57 PM
bu roma işi savaşcı ların semboludur kılıse adına savaşanlar yanı bölge onalrın olmalı kilise vardır yl roma yoludur bence sadece guvenlı yol yada yer manasına gelıyor..saygılar
ferdx45
10-10-2011, 02:16 AM
5 resimde dere içindeki dikdörtgen taş ilgimi çekti bence 1 resimde haçın altında dikdörtgen kabarma var haçın sol üst tarafındada oyma dikdörtegen var çentik görünümünde buda hedefin yakın oldugunu söyler EN ÖNEMLİSİ HAÇIN SAG ALT KENARINDA MURÇ İZİ VAR MURÇ İZİ İLE HAÇIN MERKEZİNİ ÖLÇ VE İLERLE BENİM FİKRİM BU USTALARIMI DA BEKLEMEK GEREK
RASGELE
teşekkürler tarıkziyad kardeş.benimde ilk fikrim bu yönde...
bu çözüm yolundaki ilk programım. ..
hutame dostum buda mantıklı bir yaklaşım, dediğinde ihtimal payı oloğan bir durum,çünkü yakınında kilise mi bilinmez ama bir yerleşke bulunuyor.kilise var yada yok diyemiyorum çünkü tam bir helak olmuş gibi bir yer, geçmişi bilinmiyor..yaptığım araştırmalarda kral tantalos hüküm sürdüğü dağlarda bir yer burası...
bilgi paylaşımı için teşekkürler
rastgelsin dostlarım
işaretin bulundugu kayanın eyimi duruşu nu taşın bulundugu alana uyarla
Sırta çıktıgında dere yatagını bul iki tane olacak dümdüz güzel birsırt.
bu alanıda incele dolgu gibi duruyor.
menderes1278
10-12-2011, 12:23 AM
çatal ayaklı hac, işaret çevreden görünecek yerde yada patika yol kenarındaysa yakında kilise var diyebilir..
ferdx45
10-12-2011, 10:24 PM
çatal ayaklı hac, işaret çevreden görünecek yerde yada patika yol kenarındaysa yakında kilise var diyebilir..
menderes dostum fikrinde olasılık payı büyük....
bulunduğu yerin 400 metre batı istikametinde bir yapı var..ama kilisemi bilinmez tam bir helak olunmuş yer gibi...iki taş üstüste bile bulamazsın..taşlarda kesinlikle simetrik yapı taşlarından değil.....
ama kilise olmaya uygun bir yer sessiz sakin vede vadi arasında....
dağın etekleride bir yer,ki bu dağda ABD ve diğer ülkelerin büyük arkeologları kayıp şehir atlantisin bulunduğu dağ olduklarına kanaat getireek ölçüde delillerden bahsediliyor...
yerin kesin olarak bilinen eski hükümdarlıklarından biri ise zalimliği ile ünlü kral tantalos....
fikirleriniz ve görüşleriniz için teşekkürler...
çözüm aşamasındaki yeni fikirler içinde şimdiden saygılar
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.